REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Jau 14 metų laimę R.Narkus kuria Airijoje.  (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Feisbuke puslapyje „Pas Rimuką virtuvėje“ – beveik šimtas tūkstančių gerbėjų. Visi jie varvina seilę žiūrėdami į Rimuko gaminamus patiekalus, liaupsina puslapio įkūrėją, tačiau retas težino, kas iš tiesų jis yra.

10

Feisbuke puslapyje „Pas Rimuką virtuvėje“ – beveik šimtas tūkstančių gerbėjų. Visi jie varvina seilę žiūrėdami į Rimuko gaminamus patiekalus, liaupsina puslapio įkūrėją, tačiau retas težino, kas iš tiesų jis yra.

REKLAMA

Yra tekę girdėti, kad tai gali būti išgalvotas personažas, o maistą, į kurį žvelgdami gerbėjai varvina seilę, gamina kažkas kitas. Vis dėlto naujienų portalui tv3.lt pavyko pakalbinti garsųjį Rimuką.

Kol pašnekovo namuose Airijoje kepė gardi višta, vyras žurnalistams papasakojo ne tik apie kulinarinius šedevrus, bet ir asmeninį gyvenimą, kuris, jo teigimu, primena meksikietišką melodramą.

Maistą atrado dėl būtinybės

Salantuose gimęs ir augęs Rimas gaminti pradėjo būdamas 12 metų ir tai buvo tikrai ne todėl, kad jis pats būtų to norėjęs. 

REKLAMA
REKLAMA

„Maisto gaminimą atradau iš būtinumo. Mano tėtis dirbdavo paromis, todėl turėjau jam į darbą nunešti valgyti.

Taip sutapo, kad man buvo vasaros atostogos, mama taip pat dirbo, todėl aš turėjau pasirūpinti tėčio pietumis.

REKLAMA

Išviriau tada sriubos iš bulvių ir vandens. Tiesa, pamiršau įberti druskos, o grietinės pasiskolinau iš kaimynės. Nuo tada ir užsisuko kulinarinis ratas – vis ką nors gamindavau“, - pasakoja Rimas.

Jis teigia, kad jo dvyliktieji gyvenimo metai buvo tie, kada daug kas ėmė keistis – jis ėmė mokytis groti gitara, siūti, gaminti maistą.

„Aš ir dabar esu toks barbė-devyndarbė. Vis dėlto šiuo metu labiausiai mane traukia maisto gaminimas ir fotografavimas.

Esu profesionalus fotografas, o gaminti mokausi pats iš savęs.

Prisipažinsiu – labai daug skaitau, tačiau visi oliveriai ir ramziai yra pernelyg sudėtingi. Aš esu paprastas žmogus, mano patiekalai ir žavi visus tuo, kad yra paprasti, lengvai pagaminami, bet visada labai skanūs“, - sako pašnekovas.

REKLAMA
REKLAMA

Į Lietuvą gyventi negrįš

Jau 14 metų laimę R.Narkus kuria Airijoje. Čia Rimas atvyko gyventi su antrąja žmona. Poros amžiaus skirtumas – 13 metų.

„Aš savo žmoną užsiauginau! Prisimenu, mačiau, kaip ji augo visai maža Šiauliuose, tačiau toliau mes nebendravome, aš sukūriau šeimą su kita moterimi. Su ja, pirmąja savo žmona, susilaukėme dviejų vaikų. Dukra ir sūnus man jau padovanojo ir anūkų.

Kalbant apie antrąją žmoną - visai atsitiktinai vienos šventės metu sutikau tą moterį, kuri tapo mano antrąja žmona. 

Praėjus metams po vestuvių kartu išvykome iš Lietuvos į Airiją“, - pasakoja vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis įsitikinęs, kad į Lietuvą gyventi niekada negrįš, nes nenori būti smaugiamas mokesčių. „Planuoju kovo mėnesį grįžti trumpam, tačiau tai bus tik vienkartinis apsilankymas. Pastarąjį kartą gimtinėje buvau prieš šešerius metus.

Kai gyvenau Šiauliuose, turėjau versliuką – turguje prekiavau drabužiais, avalyne.

Pagal išsilavinimą aš esu pradinių klasių mokytojas. Baigiau Šiaulių edukologijos universitetą, vėliau – tarptautinius santykius.

Vis dėlto man dabar sunku įsivaizduoti dirbant save mokytoju – reikėtų stažuotis, žinios būtų pasenusios.

Dirbu Airijoje, čia įsitvirtinome ir esame laimingi.

Šiuo metu dirbu paromis operacinėse. Darbas sunkus, tačiau man patinka. Grįžęs po darbo paros namuose gaminu. Štai ir dabar – žmona dirba, o aš kepu vištą“, - juokiasi vyras.

REKLAMA

Priekaištų kitiems kulinarams nežarsto

Tarp Rimuko šedevrų - riebokos kiaulienos nugarinės, sprandinės, šoninė, kepsniai, bulvės, padažai. Kaip pavyksta valgant tokius patiekalus Rimui išvengti antsvorio?

„Mano gudrybė – gaminant nenaudoti papildomų riebalų. Jei gaminu mėsą, ruošiu ją savose sultyse.

Prisipažinsiu, gerą pusmetį į patiekalus nedėjau majonezo.

Pats esu nė kiek neišrankus. Visada valgau kitų pagamintą maistą ir nepriekaištauju dėl to, kad, galbūt, maistas neskanus“, -  kalbėjo R.Narkus ir patikino netrukus gerbėjus nustebinsiantis ypatingais ir itin gardžiais patiekalų receptais. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų