REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Remigijus Viršila (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

„Gydytojai man neleido sportuoti, o ypač su svoriais, - apie išgirstą diagnozę prabilo asmeniniu treneriu dirbantis Remigijus Viršila. – Tačiau žinojau, kad vis tiek sportuosiu, nes sportas man - tarsi narkotikas“.

46

„Gydytojai man neleido sportuoti, o ypač su svoriais, - apie išgirstą diagnozę prabilo asmeniniu treneriu dirbantis Remigijus Viršila. – Tačiau žinojau, kad vis tiek sportuosiu, nes sportas man - tarsi narkotikas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skausmas žiebė tarsi elektra, kai vienos treniruotės metu Remigijus norėjo parodyti savo klientui pratimą ant skersinio. „Net nesuvokiau, kas atsitiko, nes visada prieš treniruotes labai gerai apšylu, - pasakojo R. Viršila. – Kelias dienas buvo netgi sunku pakilti iš lovos. Tik nuvažiavęs pas gydytojus sužinojau, kad nugaroje man yra užspaustas nervinis raumuo“.

REKLAMA

Gydytojai nieko neslėpė nuo asmeniniu treneriu dirbančio vaikino: „Tau reikia atsisveikinti su sportu!”

„Man buvo pasakyta, kad mano nugara – tarsi penkiasdešimtmečio vyro, - prisiminė R. Viršila. – Tuoj pat perspėjau gydytojus, kad sportas yra mano gyvenimo aistra. Jiems tai nerūpėjo. Pamėginau nesportuoti kelias savaites, tačiau geriau nesijaučiau. Atrodė, kad situacija tik blogėja. Išmėginau visas procedūras, masažus. Bet tai nepadėjo“.

REKLAMA
REKLAMA

Pakeitė gyvenimą

„Pradėjau daryti mankštas, stiprinti apatinės nugaros dalies raumenis, atlikinėti tempimo pratimus. Žinoma, turiu galvą ant pečių, todėl nepuoliau po tokios diagnozės draskytis su svoriais. Viską atlikinėjau atsargiai ir palengva, - apie sugrįžimą į sporto salę kalbėjo Remigijus. - Tik mąsčiau, kaip viską padaryti, kad netapčiau neįgaliu“.

R. Viršila pasidžiaugė, kad nepabijojo pagalbos kreiptis į fizioterapeutą. „Jis parodė daugybę tempimo pratimų ir išmokė mane stiprinti nugarą, - teigė Remigijus. - Nors ir esu sporto treneris ir žinau, kaip reikia atlikinėti pratimus, tokių įmantrių tempimo pratimų nebuvau matęs. Jis man pagelbėjo. Pradėjau atlikinėti tuos pratimus ir po truputį skausmas aprimo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris prisipažino, jog svarstė ir apie atsisveikinimą su sportu. „Tačiau supratau, kad visą savo gyvenimą tam paaukojau. Mesti – neįmanoma, - teigė R. Viršila. - Kitiems sportas gali pasirodyti eilinis noras pasirodyti prieš kažką. O mane sportas mane ištraukė iš viso liūno. Gyvendamas Kaune buvau chuliganas, bendravau su netinkamais žmonėmis: išgertuvės, baliai... Tik pradėjęs sportuoti supratau, kas yra kitoks gyvenimas. Sportas atvėrė man akis. Atradau save. Man tai yra gera daryti“.

Todėl išgirdęs gydytojų diagnozę Remigijus negalėjo visko mesti. „Keturis metus treniruoju žmones ir jau du metus stengiuosi juos įkvėpti ir parodyti, kad galima pakeisti savo gyvenimą. Kuo daugiau žmonių sportuos, tuo labiau jie bus susikoncentravę į savo tikslus ir nesišlaistys gatvėmis, gers ir gyvens be jokio tikslo“, - kalbėjo jis.

REKLAMA

Draugų palaikymas

Pasak R. Viršilos, gyvenime yra svarbiausia tikėti savimi. „Ir jokiais būdais neklausykite aplinkinių neigiamos nuomonės. Jeigu kažko sieki, tau tai sekasi, visada atsiras tokių, kurie mėgins tavo siekus sumenkinti ir tau pakenkti. Visiems patarčiau niekada nesižvalgyti atgal ir eiti tik pirmyn“, - rekomenduoja vaikinas, išpopuliarėjęs socialiniuose tinkluose.

Jis teigia net pats dorai nesuprantantis savo populiarumo. „Tiesiog net pats nesupratau: sukūręs pirmąjį savo vaizdo siužetą apie sportą sulaukiau labai daug teigiamų atsiliepimų. Nenustojau kurti vaizdo siužetų ir žmonės mane pastebėjo. Paslaptis? Gal žmones sužavėjo tai, kad niekada nepasiduodu ir turiu savyje kažkokia charizmą?“ – šypsosi Remigijus.

REKLAMA

Draugai, pažįstami ir gerbėjai socialiniuose tinkluose, sužinoję apie trenerio patirtą traumą mojo ranka: „Tavo vietoje jau seniai būčiau viską metęs, o tu sukandęs dantis eini tolyn“.

„Manau, mane į priekį ir veja tokie jų pasisakymai. Džiaugiuosi, kad jaučiu palaikymą: iki šiol sulaukiu žinučių, kad mano vaizdo įrašai paskatino žmones pradėti sportuoti. Tokie atsiliepimai mane veža ir stumia pirmyn“, - komentuoja treneris.

Sportas - malonumas

„Stengiuosi padėti kiekvienam žmogui pasiekti jo tikslų, - teigia R. Viršila. - Mano pagrindinis tikslas - atiduoti visą save bei savo žinias klientui. Mano treniruojami žmonės žino, kad labai stengiuosi. Kai matau rezultatus, atrodo, kad džiaugiuosi labiau už patį klientą. Mano darbas man suteikia motyvacijos, o ypač tada, kai pamatau sportas žmonėms tampa aistra ir priklausomybe“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis klausimas, kurį Remigijus užduoda į sporto salę užsukusiam žmogui: o kas tau iš to gražaus kūno?

„Pasipuikuoti prieš kitus? Ar tai darysi dėl savęs? Nori būti stipresnis? Rūpiniesi savo sveikata? Tai yra pirmieji klausimai, į kuriuos atsakymus turi rasti kiekvienas prieš pradėdamas sportuoti, - teigia R. Viršila. – Kai kurie žmonės prakaitą lieja dėl visai nesvarbių dalykų: nori pasirodyti prieš merginas, ar būti geresnis už bendradarbį. Mano manymu, sportas turi tau kelti malonumą. Privalai to norėti pats. Nereikia savęs draskyti dėl kitų“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų