REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Šiaurės Korėja (nuotr. SCANPIX)

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) paaukštino savo jaunesniąją seserį ir suteikė jai naują postą valdančiojoje partijoje.

14

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) paaukštino savo jaunesniąją seserį ir suteikė jai naują postą valdančiojoje partijoje.

REKLAMA

Kim Yo Jong (Kim Jo Čen) buvo paaukštinta per partijos aukšto rango narių susirinkimą, Šiaurės Korėjai minint ankstesnio šalies lyderio Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) paskelbimo Korėjos darbo partijos generaliniu sekretoriumi 20-ąsias metines.

Kim Yo Jong tapo atsargine sprendimus priimančio partijos Centrinio komiteto Politinio biuro nare. Velionis Kim Jong Ilas, Šiaurės Korėjos „amžinasis generalinis sekretorius“, yra Kim Jong Uno ir Kim Yo Jong tėvas.

Tūkstančiai žmonių, daugiausia studentų, sekmadienį vakare buvo susirinkę Kim Il Sungo (Kim Ir Seno) aikštėje Pchenjane, kur šoko ir stebėjo metinėms skirtus fejerverkus. Anksčiau sekmadienį Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad diena anksčiau buvo susirinkusi šalies vadovybė.

REKLAMA
REKLAMA

Kim Jong Unas pakartojo, kad Pchenjanas nepaisys Jungtinių Valstijų spaudimo ir ryžtą tęsti branduolinę programą, kad būtų sudarytos sąlygos naujam šalies ekonomikos „pakilimui“ ir būtų pademonstruota jos stiprybė, nors Šiaurės Korėjai taikomos tarptautinės prekybos sankcijos ir izoliacija.

REKLAMA

Kim Jong Uno jaunesnioji sesuo, kuriai, kaip manoma, yra 28 arba 30 metų, buvo išrinkta atsargine politinio biuro nare, sekmadienį pranešė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA). Manoma, kad ji yra viena artimiausių Kim Jong Uno patikėtinių. Abiejų jų motina yra Ko Yong Hui (Ko Jong Hui).

Įtakingos interneto svetainės „NK Leadership Watch“ įkūrėjas Michaelas Maddenas (Maiklas Madenas) sakė, jog šis paskyrimas rodo, kad kasdienė sesers veikla yra svarbesnė nei manė kai kurie analitikai. Pasak jo, taip pat galima spręsti, kad Ko Yong Hui linija, atsižvelgiant į Kim Jong Uno netikro brolio Kim Jong Namo (Kim Čen Namo) nužudymą, buvo „galutinai įtvirtinta kaip vienintelė Kim šeimos paveldėjimo šaka“.

REKLAMA
REKLAMA

Dvi moterys – indonezietė ir vietnamietė – šiuo metu Malaizijoje yra teisiamos dėl Kim Jong Namo nužudymo vasario mėnesį Kvala Lumpūro oro uoste. Prieš savo mirtį netikras lyderio brolis, apie kurio egzistavimą Šiaurės Korėjoje žinojo labai nedaug žmonių, prabangiai gyveno užsienyje.

Nors dėmesys yra sutelktas į Kim Yo Jong ir Šiaurės Korėjos branduolinio ginklavimosi programą, M.Maddenas sakė, kad naujasis pergrupavimas atskleidžia nemažą dėmesį Šiaurės Korėjos ekonomikai. Ši pastaruoju metu augo, bet gali labai nukentėti nuo naujų griežtesnių sankcijų.

M.Maddenas nurodė, kad premjeras Pak Pong Ju (Pak Pong Džu) tikriausiai daro didžiulę įtaką skiriant pareigūnus ir kad verta atkreipti dėmesį į numanomą technokrato Thae Jong Su (Taė Čeng Su), kuris iki praėjusių metų užėmė kelis svarbius postus, sugrįžimą, nes jis palaiko „gerus santykius ir senus ryšius su Kinija“.

Šiaurės Korėja yra labai priklausoma nuo prekybos su Kinija, bet Pekinas didino spaudimą Pchenjanui, kad sumažintų įtampą savo santykių su Vašingtonu srityje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų