REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš dvejus metus Artūro Ragausko vadovaujama statybos įmonė pradėjo dalyvauti renovacijos darbų pirkimo konkursuose. Šiandien liaupsių ir komplimentų sulaukia ne tik iš renovacijos administratorių, su kuriais teko dirbti, bet ir iš gyventojų.

Prieš dvejus metus Artūro Ragausko vadovaujama statybos įmonė pradėjo dalyvauti renovacijos darbų pirkimo konkursuose. Šiandien liaupsių ir komplimentų sulaukia ne tik iš renovacijos administratorių, su kuriais teko dirbti, bet ir iš gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Statybininkus renkasi itin kruopščiai

Vilniaus Naujosios Vilnios rajone esantys daugiabučiai adresu Parko g. 1 ir Plechavičiaus g. 1 – labiausiai išgarsino A. Ragausko įmonę bei paskatino dažnai minėti šio rangovo darbą kaip pavyzdinį. „Į kiekvieną darbą stengiamės žiūrėti labai atsakingai, be to, padeda ir ilgametė patirtis statybų sektoriuje. Dar galima būtų pastebėti, kad nieko nepersamdome, viską darome patys, turime ir visą savo įrangą, pastolius ir t. t. Kitaip negalėtume siūlyti konkurencingos kainos ir gauti pelno“, – pasakoja A. Ragauskas.

REKLAMA

Įmonėje, priklausomai nuo sezono, dirba nuo 10 iki 30 statybininkų. Pasiteiravus, kaip tokia nedidelė įmonės spėjo išgarsėti savo atliekamų darbų kokybe, pašnekovas neslepia, kad stengiasi rinktis tik geriausius profesionalus, o tai – ne visada lengva užduotis.

„Mūsų įmonėje statybininkų atrankos kriterijai labai aukšti, iš dešimties kandidatų kartais pasirenkame tik vieną. Be to, yra ir kitas iššūkis – gerų statybininkų ir kitų meistrų paklausa labai didelė, neretai šie profesionalai dirba privačiai ir įmonėms prisikviesti juos dirbti pas save – labai sunku. Mes bandome juos „suvilioti“ konkurencingu atlyginimu. Kai kada padeda ir tai, kad kai kuriuos meistrus pažįstame seniai – pavyzdžiui, langus pas mus montuoja tik didelę patirtį turintys meistrai, su kuriais susipažinome dar tuomet, kai patys dirbome langų pardavimo srityje“, – sako statybų įmonės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

Papasakojo, kaip sutaria su gyventojais

Jau ilgai statybų srityje dirbantis pašnekovas atkreipia dėmesį, kad iš kitų rangos darbų, modernizacija išsiskiria ir būtinybe rasti bendrą kalbą su gyventojais. O daugiabutis dažnai pasižymi nuomonių, poreikių įvairove. Kaip vieną didžiausių šio sklandaus bendravimo iššūkių pašnekovas išskiria vidaus darbus, mat kai kurie gyventojai jau būna pasidarę įvairią apdailą ten, kur renovacijos metu tenka imtis ardymo. Tiesa, ir šį iššūkį įmonė sprendžia kūrybiškai.

„Pavyzdžiui, turėjome vieną atvejį, kai gyventojas jau buvo įsistiklinęs balkoną, tačiau – ne taip, kaip buvo numatyta renovacijos projekte. Galiausiai sutarėme, kad balkoną vis dėlto perdarysime, bet tam, kad jis nepatirtų nuostolių, jo bute atliksime papildomus darbus – už tą sumą, kiek kainavo balkonas“, – pasakoja A. Ragauskas bei pabrėžia, kad gerai santykiai su gyventojais, įsiklausymas į kiekvieno poreikius ir yra didžiausias sėkmės raktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, įmonės vadovas pastebi, kad kai kada gyventojai priešinasi renovacijai, konfliktuoja su statybininkais ir todėl, kad per gyventojų susirinkimus buvo suteikta per mažai informacijos. „Iš tikrųjų pastebime, kad daugiausiai klausimų turi tie gyventojai, kurie net neperskaitė investicijų plano. Žinoma, paaiškinti, kaip ir kas bus daroma, reikėtų ir per gyventojų susirinkimus – tuomet visiems bus paprasčiau“, – sako A. Ragauskas.

Imsis itin ambicingo renovacijos projekto

Kalbėdamas apie iki šiol lydėjusią sėkmę, A. Ragauskas pabrėžia, kad jai įtakos turėjo ir bendras darbas su renovacijos administratoriais. „Tiesa, jų pasitikėjimą taip pat reikia pelnyti. O tuomet atsiranda geri, draugiški santykiai ir galime dirbti kaip viena komanda“, – dėsto pašnekovas.

REKLAMA

Tačiau net turint itin gerą patirtį, statybų įmonės direktorius šypsodamasis prisipažįsta – ir jam būna neramu: prieš akis itin ambicingas projektas, kuris atneš dar daugiau atsakomybės: „Sostinės Žvėryno mikrorajone renovuosime daugiabutį, kuris turės pasiekti bene aukščiausią – A+ energinę klasę. Tai bus pirmas šios klasės renovuotas daugiabutis šalyje, tad neabejotinai sulauks nemažai dėmesio. Jau dabar rengiamės šiam projektui ir dėsime visas pastangas, kad šis namas būtų atnaujintas itin kokybiškai.“

Na, o artimiausiuose planuose – neseniai laimėtas konkursas įprastai daugiabučio renovacijai. „Ankstesniuose projektuose pavyko pelnyti ir administratorių, ir gyventojų pagarbą dėl savo darbo kokybės ir kultūros. Tikimės, kad ir šįkart tai padaryti pavyks. Vis dėlto – renovacija yra sudėtingas procesas ir reikalauja labai daug pastabumo“, – neslepia pašnekovas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų