REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ laimėjo pirmąją šio sezono akistatą prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą, o Šarūnas Jasikevičius po susitikimo vėl akcentavo tai, kad susižaidimo jo ekipai trūksta.

Kauno „Žalgiris“ laimėjo pirmąją šio sezono akistatą prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą, o Šarūnas Jasikevičius po susitikimo vėl akcentavo tai, kad susižaidimo jo ekipai trūksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvo sunki pergalė, kitokios kovos ir nesitikėjome. Žaidimas buvo logiškas, manau, kad ir jie daug ko neišpildė, ir mes. Kažkur jausdavome savo privalumus ir susikurdavome pranašumą, bet užbaigimo fazė buvo prasta. Vėl pabrėšiu, kad tai didžiulis procesas, didžiulis maratonas, jog komanda susižaistų. Mane džiugina auklėtinių darbas, o šiandien – ir pergalė“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

REKLAMA

– Solidų žaidimą šį sezoną demonstruoja Kevinas Pangosas, ar esate juo patenkintas?

K. Pangosas šiemet gerokai ramesnis. Šiandien neturėjau kitų variantų, nes Vasilje žaidė beveik be nugaros, stengėsi, kiek galėjo, o Dee iškrito iš rikiuotės pirmoje pusėje, kas labai jaudina, rytoj bus atlikti tyrimai. Šiek tiek baisoka. Nenoriu meluoti, nes tiksliai nežinau, bet, atrodo, jis susižeidė pėdą.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokia situacija buvo vienos pertraukėlės metu, kai lyg apsižodžiavote su Axeliu Toupane‘u?

– Jis, kaip ir kiti žaidėjai, nežino, kiek yra geras, nesupranta, kokios jo stiprybės. Mano darbas įtikinti, kad jis žaistų pasinaudodamas ne 60 procentų greičio, o 100. Jis turi naudoti savo atletiškumą, prašau iš jo to, ką jis sugeba. Juk Artūro Milaknio neprašome, kad jis dėliotų iš viršaus.

– Pauliui Jankūnui kol kas nelengva įsijungti į žaidimą, kodėl?

– Senesniems žaidėjams, kurie praleidžia visą vasarą nežaisdami, reikia daugiau laiko. Visada rekomenduočiau žaisti rinktinėje vyresniems žaidėjams, nes dėl laisvos vasaros Pauliui ir Antanui reiks laiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar „Lietuvos rytas“ kažkuo nustebino?

– Ne, nelabai. Robertas Carteris sužaidė geras rungtynes, Travisą Petersoną bandėme išimti iš žaidimo, bet kamuolius tada imti ėmė Chrisas Krameris. Blogai, kad pralaimėjome kovą po krepšiais ir suteikėme varžovams antrus šansus – maniau, jog tai mūsų stiprybė, bet išėjo atvirkščiai.

– „Žalgirio“ žaidėjai keliskart klydo tiesiog išsimesdavo kamuolį iš užribio, kas nutikdavo?

– Vieną kartą buvo mano kaltė, nes turėjau dvi pertraukėlės, maniau, kad žaidėjai tikrai išsimes, bet, matyt, neturėjau galvoti. Taip pat yra kai kurie dalykai, kurių negalime leisti. Kai pirmaujame trimis taškais ir galime dukart prasižengti, blogiausias atvejis leisti varžovams pataikyti iš po krepšio.

REKLAMA

– Kodėl buvo kilę keli nesusipratimai dėl minutės pertraukėlių?

– Pirmąsyk prašiau pertraukėlės, bet ją atšaukiau – ko daryti man neleido. Sekretoriatui irgi ankstyvas sezono metas. Kitąkart atsisukau jo prašyti, bet Darius mane pristabdė, nes pertraukėlių nebeturėjau.

– Ar trukdė rungtyniauti vienas neveikiantis aikštės laikrodis?

– Nebuvo malonu nei mums, nei „Lietuvos rytui“, bet tai nesudarė situacijų, kurios trukdytų. Ir „Siemens“ arenai tai ankstyvas metas (Šypsosi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų