REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Ši neįprasta vieta traukia būrius keliautojų: vaizdai sukelia dvejopus jausmus

Pasaulis yra ir nuostabus, ir tuo pačiu metu keistas, o ši kiek neįprasta turistų gausiai lankoma vieta priklauso tai keistai kategorijai.

10

Pasaulis yra ir nuostabus, ir tuo pačiu metu keistas, o ši kiek neįprasta turistų gausiai lankoma vieta priklauso tai keistai kategorijai.

REKLAMA

Sietle, JAV yra siena, kuri padengta tūkstančiais, o gal ir milijonais, sukramtytos gumos gabalėlių.

Taip vadinama Gumos siena kasdien sulaukia būrių lankytojų. Jie ne tik nori pamatyti šį išskirtinį objektą, bet taip pat nori tapti jo dalimi.

Šis objektas, keliautojų naudojamoje programėlėje „TripAdvisor“, nepaisant to, jog Gumos siena, renkant gausiausiai mikrobų užteršta vietą, buvo tarp 5 daugiausia balsų surinkusių turistų atrakcijų, sulaukė išties puikių atsiliepimų ir įvertinimų.

Vienas keliautojas, įvertinęs Sietle esantį išskirtinį objektą, rašė: „Daugeliui ši vieta gali atrodyti šlykšti, tačiau ją tikrai verta pamatyti. Jei pažvelgsite atidžiau, pamatysite, kaip kūrybiškai panaudojama sukramtyta guma.“

REKLAMA
REKLAMA

Kitas programėlės naudotojas Gumos sieną pavadino bjauria, bet keistai patrauklia vieta. Dar kiti keliautojai šiai vieta suteikė „būtina pamatyti“ statusą.

REKLAMA

Kai kurios parduotuvės, norėdamos pasipelnyti iš šios gausiai lankomos ir neapmokestintos vietos, pradėjo pardavinėti šaldytuvams skirtus magnetus su šios sienos vaizdais.

Tačiau vietinė valdžia nėra tokia sužavėta šiuo kūrybišku ir daug lankytojų pritraukiančiu objektu.

2015-aisiais tam tikra organizacija pirmą kartą per 20 metų bandė atsikratyti šia siena. Kaip teigiama, pirmieji sukramtytos gumos gabalėliai ant pastato sienos atsirado 1990-aisiais, kai laukiant eilėje prie bilietų, teatro lankytojai guma atsikratydavo tiesiog priklijuodami ją prie sienos.

REKLAMA
REKLAMA

Kai buvo bandoma nukrapštyti gumą, darbuotojai su garų aparatais prie sienos darbavosi maždaug 130 valandų. 1067 kg sukramtytos gumos gabalėlių vos tilpo į 94 jai surinkti skirtus kibirus.

Tačiau siena tuščia ilgai neužsibuvo. Jau kitą dieną prie jos susirinko gausus būrys keliautojų ir miesto gyventojų bei pradėjo kaupti naują kolekciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų