REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Libny Molano (24 m.) (nuotr. asm. archyvo)

Pavargusi nuo užgaulių replikų, ši įspūdinga jauna dainininkė tapo tikra savo pačios „super“ heroje.

5

Pavargusi nuo užgaulių replikų, ši įspūdinga jauna dainininkė tapo tikra savo pačios „super“ heroje.

REKLAMA

Vaikystėje kiti vaikai Libny Molano (24 m.), dėl jos plaukuotos dėmės, dengiančios ranką ir dalį veido, vadindavo gorila.

Kolumbijoje, Bogotoje gyvenanti mergina ant kūno iš viso turi maždaug 200 apgamų ir kitokių dėmelių, tačiau viena didžiausių jų yra net 82 cm ilgio ir užima beveik visą dešinę ranką.

Libny niekada nemanė, kad šios išskirtinės dėmės yra problema, nes mergaitės tėvai, kai jai tebuvo dveji, puikiai paaiškino, kodėl ji savo išvaizda skiriasi nuo kitų vaikų.

Tačiau pradėjusi lankyti mokyklą, mergaitė sulaukė ir pirmųjų žiaurių reakcijų į jos kūną. Bendraamžių Libny buvo vadinama dalmantinu, gorila, kai kurie jų teigdavo, kad jos ranka yra prakeikta paties velnio ir prie jos nereikėtų net artintis.

REKLAMA
REKLAMA

Mergina pradėjo gėdytis savo išvaizdos, bijoti kitų žmonių, tačiau pavargusi visuomet būti žeminama, ji nusprendė apginti save ir duoti atkirtį visiems tiems iš jos besityčiojusiems bendraklasiams.

REKLAMA

„Nuo pat pirmos savo gimimo dienos man teko atremti daug įvairių reakcijų, tačiau, kadangi mane nuolat saugodavo tėvai, niekada to nepastebėdavau. Viskas pasikeitė pradėjus lankyti mokyklą.

Vaikai yra labai atviri, tad jie tikrai nebando savo minčių pasilaikyti sau ir viską, ką galvoja, išsako garsiai. Pastebėjau, jog po kurio laiko jie pradėjo manęs vengti ir bijoti, nenorėjo kartu žaisti, pravardžiuodavo gorila. Šias replikas priėmiau su didžiausiu skausmu, ilgą laiką nežinojau, ką daryti, buvau sutrikusi, nes namuose man sakydavo, jog esu išskirtinė ir unikali asmenybė. Kad ir kur benueičiau, visuomet susilaukdavau įvairių reakcijų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai mane liūdino, gėdino, kėlė baimę ir vertė jaustis nesaugiai. Pavargau nuolatos jaustis prislėgta ir savimi nepasitikinti, tad kartą nuspendžiau tapti geriausia savo paties versija ir būti savo pačios „super“ heroje“, - pasakojo Libny.

Merginos šeima didžiuojasi naujai atrastu jos pasitikėjimu savimi. Moteris viliasi, kad toks jos pareiškimas ir kitus paskatins pademonstruoti pasauliui savo unikalumą.

„Mano draugams ir artimiesiems patinka, kad aš pagaliau save matau tokią, kokią jie mane matė jau seniai. Jie be galo manimi didžiuojasi“, - pridūrė ji.

„Mano patarimas būtų toks: pabrėžkite ir parodykite tai, kas daro jus kitokius, paverskite tai savo geriausiu bruožu. Kiekvienas mes turime apgamus, išskirtines dėmes, tačiau tai ir yra tai, kas mus daro mumis. Kiekvienas mes esame šedevrai, sukurti geriausio visų laikų tapytojo, ir neturėtume dėl to graužtis. Visi mes Mona Lizos – tobuli ir savaip išskirtiniai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis apgamo tipas, mediciniškai vadinamas kongenitaliniu, yra labai retas. Paprastai jie pasižymi tamsia spalva, yra padengti plaukais ir pas žmogų yra nuo pat jo gimimo arba atsiranda pirmaisiais jo gyvenimo metais. Šis apgamas iš pradžių yra mažas, tačiau augant vaikui, kartu didėja ir jis.

Manoma, kad jie atsiranda dėl melaniną gaminančių odos ląstelių, odai suteikiantį tamsią spalvą, sutrikimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų