REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Odos priežiūra (nuotr. Fotolia.com)

Rudenį vis daugiau žmonių jaučia veido išsausėjimą, pleiskanojimą ir raudimą. Dermatovenerologė Asta Dumbliauskienė atskleidžia dažniausiai daromas odos priežiūros klaidas ir pataria, kaip ją apsaugoti.

7

Rudenį vis daugiau žmonių jaučia veido išsausėjimą, pleiskanojimą ir raudimą. Dermatovenerologė Asta Dumbliauskienė atskleidžia dažniausiai daromas odos priežiūros klaidas ir pataria, kaip ją apsaugoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padidėjęs vėjas, slėgio ir drėgmės pasikeitimas atsiliepia mūsų odai. Dermatovenerologės Astos Dumbliauskienės teigimu, tokie pokyčiai lemia ir ūmius odos susirgimus. „Neretai pasireiškia atopinis ir seborėjinis dermatitai. Net ir sveiką odą turintys žmonės pradeda jausti pasikeitimus.

REKLAMA

Dažniausiai oda pradeda rausti ir sausėti, tokiais atvejais tampa sudėtinga parinkti tinkamas priežiūros priemones“, – pasakoja A. Dumbliauskienė.

Pažvelgti į save individualiai

Rudenį žmonės skundžiasi sausesne ir labiau šerpetota oda. Dermatovenerologė būtent tokiais atvejais pastebi pirmą daromą klaidą.

„Rudens laikotarpiu oda dehidratuoja, praranda daugiau drėgmės ir pradeda pleiskanoti. O mes ją dar labiau persausiname su įvairiais aštriais prausikliais. Dažnai girdime patarimus, kad odos šveitimą būtinai reikia atlikti kartą per savaitę. Tokių taisyklių negalime pritaikyti kiekvieno odai“, – tikina moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Norintys išsaugoti savo skaisčią ir gražią odą, turėtų išmokti ja rūpintis individualiai. A. Dumbliauskienė pastebi, kad vis dažniau žmonėms trūksta noro pažvelgti į save, pasikonsultuoti ir suprasti savo odos tipą. „Bendros odos taisyklės tikrai nėra taikomos visiems.

Dažniausiai puolama pirkti viską iš eilės, pasikliaunant savo draugių rekomendacijomis. Net ir aš pasimesčiau tarp tiek turimų priemonių. Rinkdamiesi savarankiškai gal pačios geriausios priemonės neatrasite, bet visada galima pasikonsultuoti su profesionalu“, – rekomenduoja dermatovenerologė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris pataria, susidūrus su nedidele problema kreiptis į kosmetikos konsultantę, didesne – į kosmetologę ar dermatologą.

Veidą apsaugos kremai ir pudra

Nors rūpintis savo veido oda reikėtų kiekvienam asmeniškai, vis dėlto yra priemonių, kurias pasirinkę tikrai neprašausite pro šalį. Tai miceliniai vandenys, drėkinantys kremai ir raminančios veido kaukės.

„Miceliniai vandenys turėtų būti parinkti pagal odos tipą ir jautrumą, kuris per daug nesausina. Drėkinanti priemonė taip pat negali būti universali. O drėkinamosios kaukės visada padeda, kad ir kokia problema bebūtų: spuoguotumas, išsausėjimas ar raudimas“, – pataria A. Dumbliauskienė.

REKLAMA

Dermatovenerologė lietuvaitėms pataria nebijoti naudoti veido pudrą ir tikrai nepritaria mitams, kad pudra tik kemša ar neleidžia kvėpuoti odai.

„Mes visi esame raustančiais skruostais, nugairinti vėjų ir liūčių. Aš visuomet esu iš tų, kurie daugiau rekomenduoja tepti odos tipui pritaikytą pudrą nei jos nenaudoti iš vis. Gerai gali būti nebūtinai brangu, bet privalo būti protinga sudėtis“, – atskleidžia ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų