REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Audra (nuotr. Fotolia.com)

Šiandien Lietuvoje – saulėtų ir gražių orų neliko nė kvapo. Apniukęs dangus dovanoja mums tik lietų ir darganą. Rytoj ši situacija dar labiau subjurs. Pūs stiprus vėjas, o jį bjauresniu vers lietus, tad būkite tam pasiruošę.

19

Šiandien Lietuvoje – saulėtų ir gražių orų neliko nė kvapo. Apniukęs dangus dovanoja mums tik lietų ir darganą. Rytoj ši situacija dar labiau subjurs. Pūs stiprus vėjas, o jį bjauresniu vers lietus, tad būkite tam pasiruošę.

REKLAMA

Šiandien daug kur lis, vietomis smarkiai. Bus vėjuota. Temperatūra kils iki 9–11, pajūryje iki 15 laipsnių šilumos.

Trečiadienį gražu nebus

Trečiadienio naktis bus apniukus, toliau lis, bet ne taip stipriai, kaip trečiadienio dieną. Temperatūra kris iki +8- 10 laipsnių, pajūryje iki +13 laipsnių. Naktį pajūryje pietvakarių vėjo gūsiai 15–19 m/s. Tai reiškia, kad bus tikrai nemalonu ir verta apsirengti šilčiau.

Dieną šils iki +12 - 13 laipsnių, Klaipėdoje iki +14 laipsnių. Krituliai jau apims visą šalį, kai kur lis smarkiai, o šį nemalonų reiškinį palaikys ir vietomis pasirodantys 15–19 m/s pietvakarių vėjo gūsiai. Būkite tam pasiruošę.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį toliau lis

Ketvirtadienio naktis bus apniukus, toliau lis. Temperatūra kris iki +8- 9 laipsnių, pajūryje iki +11 laipsnių. Tiek naktį, tiek dieną bus vėjuota.

REKLAMA

Dienos orai smarkiai nesiskirs nuo nakties, nes toliau lis, o ir šilumos bus tik pora laipsnių daugiau. Šils iki +10 - 12 laipsnių, Klaipėdoje iki +13 laipsnių. Tiesa, ketvirtadienį galėsime sulaukti ir saulės spindulių, kurie prasiskverbs pro lietaus debesis.

Penktadienį situacija nekis

Penktadienio naktis bus apniukus, lis. Temperatūra kris iki +7- 8 laipsnių, pajūryje iki +9 laipsnių. Vėjas išliks.

Dieną šils iki +11 - 12 laipsnių, Klaipėdoje iki +14 laipsnių. Dieną palis, bus pragiedrulių, todėl pasirodys saulė.

Savaitgalis bus gražesnis

Savaitgalį sulauksime kiek gražesnių orų, bus daugiau saulės, mažiau kritulių. Dienomis šils iki 12 - 14 laipsnių, naktimis vės iki +5 - 8 laipsnių. Vėjas rims. Naktimis galimas rūkas.

REKLAMA
REKLAMA

Ar bus Bobų vasara?

Rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje į Lietuvą dažnai užklysta anticiklonas iš Azoro salų, atnešdamas savaitę šiltų orų. Oras gali sušilti iki 20 laipsnių.

„Pirmojoje spalio pusėje dar tikrai būna, kad pasirodo Bobų vasara. Taip statistiškai, ji pasirodo laikotarpiu nuo rugsėjo 20 dienos iki spalio vidurio. Tad šilumos dar gali būti“, – kalbėjo D.Valiukas.

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 10–13 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +13 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +13 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 13 laipsnių, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +12 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +11 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +12 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +11 laipsnių, Kuršių mariose +11 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų