REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Pasaulio ekonomikos forumas, išanalizavęs 136 šalių kelionių ir turizmo sektorius, kuriuos sudarė net keletas aspektų, atsižvelgęs į jose vyraujantį smurtą bei terorizmo grėsmę, paviešino gausiai turistų lankomų valstybių saugumo reitingą.

 Pasaulio ekonomikos forumas, išanalizavęs 136 šalių kelionių ir turizmo sektorius, kuriuos sudarė net keletas aspektų, atsižvelgęs į jose vyraujantį smurtą bei terorizmo grėsmę, paviešino gausiai turistų lankomų valstybių saugumo reitingą.

REKLAMA

Čia pateikiamas keliautojams nesaugiausių šalių dešimtukas:

10. Ukraina: šios valstybės miestai žinomi dėl išskirtinės XII amžių menančios architektūros, pilių, paminklų, įtrauktų į UNESCO paveldo sąrašą, tačiau šiuo metu Ukrainos kariuomenė rytinėse ir pietrytinės šalies dalyse, o tiksliau Donetsko ir Luhansko regionuose bei Kryme, ginasi nuo ją užpuolusių rusų separatistų. Šie ilgai trunkantys neramumai labai pakenkė šalies turizmui.

9. Hondūras: žmonėms, norintiems aplankyti šią valstybę, šiuo metu patariama to nedaryti, nes būtent dabar kai kuriose Hondūro dalyse ypač padaugėjo nusikaltimų bei smurto protrūkių.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje šalyje kasmet įvykdoma bene daugiausia žmogžudysčių pasaulyje, policijos sistema nėra labai stipri. Tarp pavojingiausių regionų patenka Tegucigalpa, San Pedro Sula ir La Ceiba vietovės. Beveik 70% visų JAV gyventojų žmogžudysčių įvyko būtent šios valstybės teritorijose.

REKLAMA

8. Kenija: nepaisant to, kad tai viena pavojingiausių šalių turistams, Kenija garsėja savo nepriekaištingais paplūdimiais ir safario parkais. 8-oje reitingo vietoje šalis atsidūrė dėl pilietinių neramumų Nairobio apylinkėse. Mieste bet kada gali įvykti terorizmo išpuoliai, čia vyksta įvairūs susišaudymai, granatų sprogdinimai, praeiviai neretai į rankas paima peilius.

7. Egiptas: šalis, neretai atsidurianti daugelio keliautojų, norinčių pamatyti piramides, lankytinų šalių sąrašuose, didelės dalies turistų neteko būtent dėl ISIS ir kitų ekstremistinių grupuočių, grasinančių surengti atakas įvairiose gausiai užsieniečių lankomose vietovėse, gatvėse, netgi viešajame transporte, atakų.

REKLAMA
REKLAMA

6. Venesuela: kadaise garsėjusi savo salomis, senomis katedromis ir kalnų sportu, ši Lotynų Amerikos valstybė ir jos turizmas nukentėjo dėl su šalies saugumu atsiradusių problemų, politinių kovų, demonstracijų ir pilietinių neramumų. Venesueloje įvyksta daugiausia nusikaltimų pasaulyje. Ji pirmauja pagal įvykdomų ginkluotų užpuolimų, nužudymų, pagrobimų, mašinų apiplėšimų ir kitų smurto atvejų skaičių.

5. Nigerija: Afrikos žemyne esanti valstybe kadaise garsėjo paplūdimiais, įspūdingais zoologijos sodais, istoriniais muziejais, pramogų parkais, tačiau pastaruoju metu Nigerija tapo itin didelį pavojų keliautojams keliančia valstybe, nes joje net dvi ekstremistinės grupuotės pradėjo sprogdinti tankiai apgyvendintas vietoves bei bažnyčias, mokyklas, restoranus, viešbučius ir kitas viešas vietas,lankomas ne tik vietinių gyventojų, bet ir keliautojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Pakistanas: šalies miestai, žinomi dėl savo spalvingos kultūros, istorinės architektūros, paminklų ir natūralaus grožio, šiuo metu ypač nukentėjo nuo teroristinių išpuolių bei vidinių konfliktų. Būtent todėl daugelis užsienio valstybių savo gyventojams keliones į Pakistaną pataria atidėti.

3. Salvadoro respublika: nepaisant to, jog šalyje įvykdoma daugiausia žmogžudysčių, Salvadoras taip pat garsėja įvairiomis kriminalinėmis grupuotėmis, užsiimančiomis viskuo – nuo prievartavimų iki narkotikų prekybos.

2. Jemenas: valstybės sostinėje maištaujančios gaujos ir toliau yra nusistačiusios prieš užsienio šalių piliečius. Ekstremistinės grupuotės, tokios kaip Al Qaeda, vis dar aktyviai reiškiasi, o dėl užminuotų teritorijų ir atakų iš oro, daugeliui Jemeno gyventojų trūksta maisto, vandens, reikalinga medicininė pagalba.

REKLAMA

1. Kolumbija: ši šalis nebėra tokia pavojinga, kokia buvo anksčiau. Medelinas 2016-aisiais metais tapo geriausia kelionių vieta Pietų Amerikoje.

Tačiau užsieniečiams, besilankantiems šioje valstybėje, gresia didžiulis pavojus, nes šalyje vis dar aktyviai reiškiasi garsios kriminalinės grupuotės, užsiimančios narkotikų prekyba, vykdančios ginkluotus užpuolimus, taip pat pagrobimus ir apiplėšimus, o didžiuosiuose šalies miestuose, tokiuose kaip Bogota, vyksta teroristiniai išpuoliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų