REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Pora  (nuotr. Fotolia.com)

Namai yra ten, kur gera, šilta ir visuomet norisi sugrįžti, tačiau jie taip pat gali tapti priežastimi, kodėl jums vis nepavyksta mėgautis lytiniais santykiais su partneriu.

36

Namai yra ten, kur gera, šilta ir visuomet norisi sugrįžti, tačiau jie taip pat gali tapti priežastimi, kodėl jums vis nepavyksta mėgautis lytiniais santykiais su partneriu.

REKLAMA

Pasirodo, tai, kas slepiasi po lova, stovi vonioje ar užpildo jūsų spintą, taip pat įvairūs kvapai ir nešvarumai, gali daryti įtaką jūsų libido.

Jei jau seniai su jums artimu žmogumi neišbandėte lovos stiprumo, perskaitykite šias 10 priežasčių, kodėl jums nėra noro mylėtis, bei pasinaudokite patarimais, kaip namus paversti tikra aistrų persmelkusia erdve.

1. Netvarka

„Tai prilygsta blogam burnos ar kūno kvapui“, - teigė gyvenimo būdo ekspertė Dana Korey.

„Jei namuose vyrauja netvarka, potencialiam partneriui gali atsirasti mintys, kokiose dar gyvenimo srityse šis asmuo nesugeba susitvarkyti.“

Jei jau gyvenate su mylimu žmogumi, tačiau miegamajame guli krūvos nesumokėtų sąskaitų, kalnai nešvarių drabužių ir neužbaigti projektai, jūsų galvoje nuolatos kirba mintys, kaip greičiau išsiskalbti purvinus drabužius, apmokėti sąskaitas. Tokiu atveju  jūs negalite atsipalaiduoti ir atsiduoti savo partneriui. Tad pats metas peržiūrėti susikaupusius daiktus, nuspręsti, ką laikas išmesti, o ką – atiduoti labdarai, atsikratyti seniai susikaupusių skolų.

REKLAMA
REKLAMA

2. Miegamajame – šeimos nuotraukos

Mylite savo tėvus, brolius ir seseris bei vaikus, tačiau mintis, kad jie „stebi“, kaip jūs užsiimate seksu, gali iškart išsklaidyti atsiradusią aistrą.

REKLAMA

„Miegamajame turėtų likti tik jūsų partnerio fotografijos“, - sakė interjero ir harmonijos namuose specialistas Salvatoras Manzis.

Kambariui jaukumo suteikite įrėmindami judviejų atostogų akimirkas, o norėdami sukurti šiltą, malonią ir jausmingą aplinką, sienas miegamajame patariama papuošti gamtos vaizdais, gėlių paveikslais ar kitais švelnių formų ir šiltų spalvų meno kūriniais.

Taip pat atminkite, kad nuotaiką kambaryje sukuria pirmas dalykas, kurį pamatote vos įžengę į miegamąjį, tad tai turėtų būti išties įspūdinga interjero detalė, prikaustantį jūsų dėmesį ir įžiebianti kibirkštį.

REKLAMA
REKLAMA

3. Per daug technikos

„Iš meilės guolio reikėtų pašalinti visas technologijas. Miegamasis nėra skirtas biuro darbams atlikti“, - teigė Christine Eisner.

Tai reiškia, kad šiame kambaryje neturėtų būti ne vieno televizoriaus, planšetinio ar įprasto kompiuterio, tik žadintuvas.

„Prietaisai įkraunami turėtų būti kituose kambariuose, spintose, o prieš atsigulant į lovą ir besiruošiant ilsėtis, o gal šiek tiek paišdykauti, visiems telefonams turėtų būti išjungtas garsas. Visa tai blaško jūsų dėmesį ir neleidžia susitelkti vien tik ties mylimu žmogumi“, - tęsė Christine.

4. Buvusių partnerių dovanos

Apie buvusias meiles primenančių daiktų, dovanų, netgi laiškų saugojimas gali jus nugramzdinti į seksualinę sausrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet koks apie jus įžeidusį arba širdį sudaužiusį asmenį primenantis niekutis yra lyg niekur nedingstantis prisiminimas, neleidžiantis kurti naujos ateities su kažkuo kitu, šiuo metu jūsų lovoje gulinčiu žmogumi.

Sprendimas – visas senas prisiminimus skatinančias relikvijas atiduokite kitiems, grąžinkite buvusiems mylimiesiems arba padėkite giliai į spintą, jei vis dėlto negalite ar nenorite jų visiškai pamiršti.

5. Nešvarus vonios kambarys

Šiame kambaryje gali nutikti daug dalykų. Vamzdyne strigę plaukai seksą duše gali paversti ne tokia jau patrauklia idėja, be to, kaip teigė Dana Korey, kartą jai teko bendrauti su moterimi, kuri atsisakė mylėtis su savo vyru vien dėl to, jog vonioje ant grindų gulėjo jo purvini sportiniai drabužiai. Buvo rastas sprendimas, išgelbėjęs tos poros lytinį gyvenimą. Vonioje tereikėjo pastatyti gražų skalbinių krepšį.

REKLAMA

Taip pat svarbu neignoruoti bet kokio nemalonaus vonioje tvyrančio kvapo. Jei nepadeda purškiamas gėlių aromato oro gaiviklis, yra priemonių, kurias įlašinus į unitazo vandenį išnyksta visi nepageidaujami kvapai.

Patariama nepamiršti visuomet rūpintis šio kambario švara, gaiva, kad galėtumėte ten ne tik praustis, bet ir išdykauti.

6. Netinkamo dydžio lova

Vienam asmeniui skirto čiužinio tikrai neužteks dviem ant jo besimylintiems asmenims, tačiau karališko dydžio lova privers pasijusti lyg jūs ir jūsų mylimasis būtumėte skirtingose pasaulio pusėse.

„Geriausias čiužinys yra tas, ant kurio gulėdami jūs jaučiatės patogiai“, - teigė Salvatoras Manzis.

REKLAMA

Taip pat vertėtų atkreipti dėmesį ir į lovos dekoracijas.

„Guolis, apdėtas įvairiomis pagalvėlėmis, yra bene pati didžiausia kliūtis intymumui. Patariama pašalinti visas jums nereikalingas pagalvėles, užklotus, dekoracijas“, - pridūrė Christine Eisner.

7. Kažkur paslėpti suaugusiųjų žaisliukai

Niekas taip negadina nuotaikos ir aistrų kupinos atmosferos, kaip įnirtingos vibratoriaus ar prezervatyvo paieškos. \

Sekso žaisliukai ir kontraceptinės priemonės turėtų būti padėti lengvai jums, bet niekam kitam, pasiekiamose vietose. Sunku būtų atsipalaiduoti, jei vaikai, svečiai ar besilankantys giminaičiai netyčia aptiktų tik jūsų malonumui skirtas priemones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokias kolekcijas geriausia laikyti batų dėžėje, plastikiniame įpakavime ar kokiame nors krepšyje. Be to, tokiems daiktams saugoti patariama įsigyti užrakinamą ir į akis nekrentančią dėžę, tačiau nepamirškite, kur pasidėjote jos raktelį, nes niekas nenorėtų ilgam atsitraukti nuo įsiaudrinusių glamonių.

8. Akinanti šviesa

Nebent jei visuomet mylitės tik tamsoje, sugalvokite, kaip jūsų meilės guolyje įrengti švelnų, prislopintą ir neakinantį apšvietimą.

„100 vatų lemputė gali iškart sugadinti romantinį nusiteikimą“, - teigė Christine Eisner.

Tokią atmosferą sukurti padeda ir ant lempos užmestas nedegus audeklas, spragsintis židinys, ant vonios krašto uždegtos žvakės.

REKLAMA

9. Daiktai po lova

Pasak harmonijos kambariuose kūrėjų ir interjero ekspertų, erdvė, esanti po lova, visuomet turėtų būti neužimta.

„Jūsų pasąmonė žino, kas dedasi po ja, galite pradėti jaustis taip, kokius prisiminimus kelia po šiuo baldu esantys daiktai“, - sakė Salvatoras Manzis. „Daiktų laikymas po lova prilygsta vinių į čiužinį kalimui.“

Tačiau jei namuose mažai vietos ir jūs esate priversti išnaudoti kiekvieną laisvą plotelį, po lova dėkite tik tai, kas susiję su miegu, komfortu ir šiluma, pavyzdžiui, megztinius, patalynę ir pižamas.

„Į rankas paimkite atitinkamą daiktą ir paklauskite savęs, ką jis jums primena. Tai, kas nesukelia malonių, šiltų emocijų, po lova atsidurti negali. Tokius daiktus geriau slėpti kur nors kitur“, - tęsė Salvatoras.

REKLAMA

10. Neseksualus miegamasis

Ar kada nors susimąstėte, kodėl viešbučių kambariuose taip norisi ir yra lengva mylėtis?

Taip yra todėl, kad baldai šiuose kambariuose išdėstyti tinkamose vietose, ant lovos patiesta švelni patalynė ir geros kokybės pagalvės, be to, nėra jums ką nors nemalonaus primenančių daiktų.

Savo miegamąjį paverskite į tikrą kurortą primenantį kambarį.

Svarbiausia čia – tvarka, tačiau taip pat patariama investuoti į kokybiškus patalynės užvalkalus, patogų čiužinį ir pagalves bei kitus niekučius, priverčiančius su partneriu kuo greičiau susirangyti po antklode.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų