REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nusipelnę Lietuvos sportininkai, olimpiečiai ir netgi pramogų pasaulio žmonės vieningai sutaria, kad sportas – neatsiejama sėkmingo žmogaus gyvenimo dalis. Apie tai garsiai kalbėdami jie nori visiems priminti, jog aktyvios fizinės veiklos pasirinkimas yra toks platus, kad visa šeima gali rasti priimtiną ir mėgstamą sporto šaką.

Nusipelnę Lietuvos sportininkai, olimpiečiai ir netgi pramogų pasaulio žmonės vieningai sutaria, kad sportas – neatsiejama sėkmingo žmogaus gyvenimo dalis. Apie tai garsiai kalbėdami jie nori visiems priminti, jog aktyvios fizinės veiklos pasirinkimas yra toks platus, kad visa šeima gali rasti priimtiną ir mėgstamą sporto šaką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daug metų sportuojantys ir olimpinių aukštumų siekiantys mūsų šalies sportininkai neslepia, jog būtent sportas stipriai prisidėjo ir prie jų asmenybės ugdymo: „Už tai, kas esu dabar, turėčiau būti dėkinga būtent sportui. Ši veikla mane išmokė labai daug dalykų ir, manau, kad kiekvienas jaunas žmogus turėtų tuo užsiimti. Tai yra begalinės emocijos, didžiulės intelektinės galios, atsakomybė, tam tikra rutina ir režimas. Be to, sportas gali tapti smagia veikla, kurioje galima atrasti naujų draugų, džiaugtis, kad esi sveikas ir atkakliai siekti užsibrėžtų tikslų“, – sako šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė.

REKLAMA

Tuo tarpu stalo tenisininkė Rūta Garkauskaitė–Paškauskienė atskleidžia, kad apie tokią didelę sporto svarbą suprato tik dabar, artėjant karjeros pabaigai: „Vis dažniau pagalvoju, kad tai yra visas mano gyvenimas – draugai, pažįstami, darbas ir malonumas – viskas kartu.”

Tiesą, kad aktyvumas – neatsiejama gyvenimo dalis, patvirtina ir garsenybės. Laidoje mintimis apie meilę krepšiniui dalinsis ne tik balso galimybėmis, bet ir akrobatiniais sugebėjimais scenoje nuolat stebinantis dainininkas Donatas Montvydas: „Mano aktyvumas ir charakteris pasireikšdavo krepšinio aikštelėje, kurioje praktiškai užaugau”, – kalba lyderio savybes puikiai išugdęs atlikėjas ir pabrėžia, kad sportas yra tai, ką jis iki šiol daro kiekvieną dieną.

REKLAMA
REKLAMA

Sporto ir pramogų pasaulyje gerai žinomas žurnalistas bei keliautojas, vienas iš futbolo klubo „Prelegentai” įkūrėjų Vytaras Radzevičius linkės vaikams neprarasti budrumo: „Likite ištvermingi ir judrūs, nes sveikata priklauso nuo mūsų fizinio pasirengimo”, – šypsenos neslepia V. Radzevičius ir priduria, kad žinios bei sveikata – svarbiausia, o visa kita gyvenime ateina savaime.

Pirmoje šio sezono „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje mintimis dalinsis ir sunkiaatletis Aurimas Didžbalis, disko metikas Andrius Gudžius, Lietuvos rinktinės futbolininkas Deividas Česnauskis, šokėja ant ledo Inga Janulevičiūtė, plaukikė Rūta Meilutytė, septynkovininkė Austra Skujytė, dviratininkas Gediminas Bagdonas, badmintonininkas Kęstutis Navickas, boksininkas Evaldas Petrauskas, imtyninkai Mindaugas Mizgaitis bei Aleksandras Kazakevičius, į Lietuvos olimpinę istoriją su daina „Trys milijonai“ įėjęs dainininkas Marijonas Mikutavičius, „G&G Sindikato“ vokalistas kūrėjas Gabrielius Liaudanskas–Svaras ir kiti sporto pasaulyje žinomi veidai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau rytoj, rugsėjo 30 d., 10.30 val. į TV6 eterį grįžta „Lietuvos mokyklų žaidynės“. Pirmojoje antro sezono laidoje turėsite galimybę išvysti sunkiausius olimpiečiams mestus iššūkius ir išgirsti naudingiausius patarimus. Laidos vedėjas Mindaugas Ponomariovas – Ozis sportuos su garsenybėmis ir primins apie gražiausias vaikų pergales. Sužinosime apie praėjusio sezono komandų tarpusavio palaikymą ir pasidalinsime įsimintiniausiomis akimirkomis.

Tryliktą sezoną skaičiuojančiose žaidynėse dalyvauja per 200 tūkst. moksleivių iš daugiau nei 1100 Lietuvos mokyklų. Į žaidynių programą įtrauktos net 24 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų – lengvosios atletikos ar krepšinio.

Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, savivaldybės, mokyklos. Projekto tikslas – per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų