REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Kiekvienas vardas žmogui nulemia jo ateitį bei charakterio savybes, tad tėvų užduotis - išrinkti naujagimiui vardą, išties ypač atsakinga. Astrologė Eglė Abalikštienė sako, jog didžiausią įtaką žmogaus likimui daro vardo aiškumas, o kuo šis painesnis ir sudėtingiau ištariamas, tuo sudėtingesnis gali laukti gyvenimas.

„Vyrams rekomenduojama rinkti kuo aiškesnius, trumpesnius ir kietai ištariamus vardus, tokius kaip Mindaugas, Tadas, Vytautas. O, tokie vardai kaip Svajūnas, Žydrūnas, Emilijus vyrams nėra tinkami, tai gali nulemti jų netvirtą charakterį. Kalbant apie moteris, žinoma, jų vardai turėtų būti minkštesni ir švelnaus skambesio, tačiau taip pat aiškiai tariami, pavyzdžiui, kaip gerai žinomi lietuviški vardai Lina, Liepa, Ieva.

Be to, kiekvienas vardas turi ir savo išskirtinę kilmę bei reikšmę, kuri kiekvienoje kultūroje interpretuojama skirtingai. Būtent todėl norint vaikus apsaugoti nuo sudėtingo likimo, reikia parinkti vardą ne tik tą, kuris, atrodo, gražiai skamba, bet ir turi teigiamą, prasmingą reikšmę bei kilmę“, – pataria astrologė.

REKLAMA
REKLAMA

Vardai gali prišaukti nelaimes

Pasirodo, vaikams nevalia duoti ir senelių ar prosenelių vardų, kadangi taip vaikui galime užkrauti giminaičių likimo sunkumus. Anot astrologės Eglės Abalikštienės, kuomet vardas suteikiamas specialiai dėl tam tikro žmogaus, iš anksto užkertamas kelias eiti savo išskirtiniu gyvenimo keliu. Ir gyvenimo našta jau bus dviguba: savo asmeninė lemtis ir kito žmogaus, kuriuo vardu ir buvo pavadintas žmogus.

REKLAMA

„Taip pat dabar itin populiaru vaikams suteikti nelietuviškos kilmės ar net savo pačių sugalvotus vardus, tačiau tai nėra gera mintis. Tokie vardai žmogui tikrai nepridės gyvenimo lengvumo, kaip tik bus atvirkščias rezultatas, o gyvenimo eigoje dėl to gali atsirasti tik daugiau problemų“, – sako pašnekovė.

Astrologė apie vardus susijusius žeme ir gamta atsiliepia teigimai, pavyzdžiui, Eglės vardas iškart asocijuojasi su tvirtu augalu, su medžiu, kuris žaliuoja tiek žiemą, tiek vasarą ir tai natūraliai žmogui duoda atsakomybės jausmą ir tvirtą charakterį. Kiti medžių vardai pvz. Ąžuolas taip pat suteikia žmogui gyvenimo stiprybės ir kelia asociacijas su tvirtu stovėjimu ant žemės.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat, pavyzdžiui, vardas Žydrūnė, siejasi su vandeniu, tai jautrus žmogus, savyje talpinantis daugybę emocijų. Gamtos stichijų vardai, kaip Vėjas, Audra ar kiti, turintys konkrečius sąskambius su oru, vandeniu ir žeme, nulemiant žmogaus charakterį bei likimą, atlieka tiesioginę savo reikšmę.

 

Moterims keičiant pavardę – vyro likimas

 

Astrologė Elena Norvilienė taip pat įvardina vienus populiariausių lietuviškų vardų ir jų reikšmes, bei koks likimas tokių žmonių laukia. Pavyzdžiui, vyro vardas Algimantas – stipraus, kategoriško žmogaus vardas, kuriam likimo iššūkiai bus lengvai įveikiami. Moterys, Gražinos vardu išties visuomet pasižymi išskirtiniu grožiu bei yra labai aktyvios. Vardas Elena – silpnos energetikos, kuriantis labiau pasiduodančią kitų įtakai asmenybę. Vyrai, kurie turi Antano ir Mariaus vardą – jų likimas nusimato turtingas, o patys žmonės su šiais vardais dažniausiai bus labai populiarūs ir mėgstami, o Jonai linkę būti išskirtinio gerumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, ne tik žmogaus vardas, tačiau ir pavardė gali nulemti likimą ir gyvenimo metamus iššūkius. Astrologė Eglė tvirtina, kad moteris, keisdama pavardę ir priimdama vyro, turi būti itin atidi ir viską gerai apgalvoti. „Keičiant moteriai pavardę, ji įsilieja į vyro giminę ir priima vyro likimą, jo visus sunkumus ir džiaugsmus. Tai yra išties daug reiškiantis žingsnis, kadangi taip prisiimama dalis vyro, jo šeimos bei visos giminės likimo ir tiesa ta, kad blogi dalykai persiduoda lengviausiai.

Taip pat reikšmės turi ir pavardės galūnė, kadangi galimi du variantai: arba galūnė -ienė arba pasirinkti pavardės sutrumpinimą, kada dažniausiai galūnė tampa -ė. Pastarasis variantas labiau neutralus, kadangi gaunasi nei vyriška, nei moteriška giminė Visgi, kuomet pasirenkamas tradicinis pavardės variantas, vyro ir jo visos giminės likimas pereina ir ant moters pečių. Kaip ten bebūtų, kiekvienas atvejis yra individualus“, – pasakoja astrologė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų