REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Interjero detalės  (nuotr. Fotodiena.lt)

Įvairūs niekučiai, kolekcijų rinkiniai ir kitos interjero puošmenos akyliems svečiams puikiai atskleidžia šeimininko charakterį bei įpročius.

15

Įvairūs niekučiai, kolekcijų rinkiniai ir kitos interjero puošmenos akyliems svečiams puikiai atskleidžia šeimininko charakterį bei įpročius.

REKLAMA

Pliušiniai žaislai

Jie dažnai būna panašūs į šeimininką – išoriškai arba savo esme. Abiem atvejais kolekcija atspindi tuos bruožus, kuriuos žmogus labiausiai vertina. Tiesa, kolekcionuojami pliušiniai žaislai gali rodyti ir švelnumo bei jaukumo ilgesį.

Smulkios figūrėlės

Jas perka jautrios asmenybės, bijančios rizikos ir vengiančios avantiūrų. Tačiau tokių charakterio bruožų žmonės įžvelgia net mažiausias grožio apraiškas – jie gali valandų valandas tyrinėti akmenų gysleles, gintaro atspalvius, ažūrinį sidabrinio gaminio raštą…

Keramika

Simbolizuoja tikrąsias gyvenimo vertybes ir jų reikšmę. Gali atskleisti žemiškų džiaugsmų trūkumą kasdienybėje. Deginto molio mėgėjai visada jaučia ryšį su gamta.

REKLAMA
REKLAMA

Jūros žvaigždės, koralai, kriauklės

Rodo fizinės ir dvasinės šilumos trūkumą. Šie daikčiukai suteikia žmogui trūkstamos ramybės.

REKLAMA

Drugeliai

Šie vabzdžiai simbolizuoja negyvą grožį. Juos renka santūrūs, šalti žmonės, siekiantys atsiriboti nuo tam tikro realumo. Dvasiniai „šarvai“ gali būti vaikystėje slopinto grožio siekio rezultatas – grožis, taip ir nepasireiškęs, užsikonservavo. Tiesa, šią kolekciją gali rinkti ir žmonės, nuolat susiduriantys su svetimu skausmu, neteisybe (pavyzdžiui, juristai, medikai).

Įvairios krokodilų, drakonų, gyvačių, vorų ir varlių figūrėlės

Jos įkūnyja pirmykštę galingą gyvenimo energiją. Nesąmoninga reptilijų trauka gali rodyti gyvenimiškųjų jėgų trūkumą. Vis dėlto šios figūrėlės liudija agresyvumą, taigi jų kolekcininkams vertėtų pamąstyti, kaip nusimesti nuo pečių neigiamą energiją.

REKLAMA
REKLAMA

Dekoratyvinės žvakės

Kuo jų daugiau, tuo labiau žmogus ilgisi romantikos. Žvakes mėgsta intravertai, kuriems intymus bendravimas svarbesnis už viešą ir formalų.

Rytietiški gaminiai

Aistra variniams plonakakliams ąsočiams, kinų grafikai, hieroglifams, ornamentams byloja apie intuicijos trūkumą, abstraktaus mąstymo stoką. Šiais daiktais žmogus stengiasi kompensuoti pernelyg logišką, pragmatišką savo mąstymą.

Varpeliai

Jie traukia labai gyvas ir džiaugsmingas asmenybes arba kaip tik žmones, jaučiančius vidinį sąstingį ir siekiančius pagyvinti savo gyvenimo tėkmę.

Neįprasti autoriniai darbai

Kaip ir siurrealistinė tapyba, jie rodo žmogaus polinkį gilintis į kitų vidinį pasaulį, atskleidžia ryškų savininko individualizmą, aukštą savivertę. Jam nesvarbu, ką kiti pasakys apie jo skonį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Afrikietiškos kaukės

Jos turi magiškos energijos ir yra susijusios su senoviniais ritualais. Kadangi šios kaukės atrodo grėsmingai, potraukis prie šių interjero detalių atskleidžia vidinį nerimą, siekį apsiginti, o kartais – ir vidinę kolekcinino agresiją.

Įdomių detalių atskleidžia ir žmogaus rūpinimasis savo kolekcija

Jeigu šeimininkas itin brangina savo kolekciją, rūpinasi ja, vadinasi, jis taip pat žvelgia ir į save. Ir priešingai: šen bei ten besimėtantys kolekcijos daikčiukai rodo dvasinę sumaištį.

Žmogus, negalintis pakęsti, jei kiti liečia ar perstato į kitą vietą jam brangius daiktus, be abejonės, labai yra pažeidžiamas.

REKLAMA

Jeigu kolekcija išstatyta, bet prie jos prieiti neįmanoma (užrakinta po stiklu), vadinasi, uždaras ir jos šeimininkas.

Tas, kuris perka daiktus iš nostalgijos, tik todėl, kad juos mėgo kas nors iš artimųjų, paprastai negyvena savo gyvenimo.

Kolekcijos, kurios pradedamos kaupti ir pildomos atsitiktinai, apie vidinį šeimininko gyvenimą nieko neatskleidžia, išskyrus tai, kad jis švelnus, nuolaidus ir lengvai tampa svetimų troškimų įkaitu.

Parengė Ina Laumenytė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų