REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Moters gimdoje rasta cista (nuotr. asm. archyvo)

Kai Sarah Upton (29 m.), nepaisant lankymosi sporto salėje ir dietos laikymosi, pradėjo pilnėti, ji iškart suprato, kad kažkas negerai.

16

Kai Sarah Upton (29 m.), nepaisant lankymosi sporto salėje ir dietos laikymosi, pradėjo pilnėti, ji iškart suprato, kad kažkas negerai.

REKLAMA

Moteris atrodė taip, lyg būtų nėščia, tačiau niekaip nesuprato, kodėl jos pilvas vis didėjo. Bijodama, kad tokį efektą sukėlė kai kurių maisto produktų netoleravimas, Sarah nusprendė atsisakyti pieno produktų bei duonos, tačiau jos „nėščiosios pilvukui“ taip ir nesumažėjus ir atsiradus klausimams, ar ji tikrai nesilaukia, moteris kreipėsi į gydytoją ir iškart buvo paguldyta į ligoninę.

Tyrimai atskleidė, kad kairėje jos kiaušidėje yra beveik 30 cm skersmens cista.

Derbio mieste gyvenančiai ir dirbančiai nekilnojamojo turto agentei atlikta 3 valandų trukmės operacija, kurios metu pašalinta pavojų gyvybei kėlusi kiaušidėje rasta cista. Apie šią procedūrą Sarah prisimena pažvelgusi į pilvą „puošiantį“ didžiulį randą.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvieną ketvirtadienį lankau sporto klube vykstančias treniruotes ir kilnoju svorius. Užsiėmimas vyko veidrodžių pilname kambaryje.

REKLAMA

Pažvelgusi į save supratau, jog atrodau kaip nėščia moteris, tačiau tikėjausi, kad niekas kitas to nepastebėjo. Mano pilvas ištino iki išties neįprasto dydžio. Po sporto klube vykusios pamokos prie manęs priėjo instruktorius ir paklausė: „Arba įsižeisi, arba tai bus tiesa – ar tu laukiesi?“

Būtent po šio klausimo nusprendžiau apsilankyti pas gydytoją. Pasirodo, mano kiaušidėje buvo 27 cm skersmens cista“, - sakė Sarah.

Į ligoninę moteris paguldyta rugpjūtį – nuo dienos, kai pradėjo augti jos svoris, praėjus 5 mėnesiams.

Kad ir kaip stipriai ir ryžtingai Sarah sportavo bei maitinosi, atsikratyti papildomų kilogramų jai nesisekė.

REKLAMA
REKLAMA

Ši didžiulė jos organizme aptikta cista sukėlė šalutinius poveikius. Sarah jausdavo skausmą, o suvalgius didesnį patiekalą ją imdavo pykinti. Kartą moteris manė, kad jai, atsiradus maisto virškinimo problemoms, išsivystė dirglios žarnos sindromas.

„Gydytojai norėjo atidžiai stebėti mano būklę, tačiau jau tada pradėjau justi stiprų skausmą kairėje pusėje, o po kiekvieno patiekalo jausdavausi prastai“, - apie laiką, praleistą ligoninėje, pasakojo ji. „Prieš tai apetitu skųstis negalėdavau, nuolat išalkdavau ir mėgdavau bet kokį skanų maistą.

Valgiau gerai, o vakare sukrimsdavau didelę lėkštę šilto maisto. Prieš sužinant, jog manyje aptikta cista, po truputį silpnėjo apetitas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai maniau, jog man dirglios žarnos sindromas, alkana nesijausdavau, tačiau vis tiek valgydavau ir negalėdavau užbaigti netgi nedidelės lėkštės su maistu. Iki operacijos likus 5 dienoms, vos tik kažką įsidėjus į burną, mane supykindavo. Pilvas buvo kietas, jį spaudė didžiulė cista.“

Operacijos metu Sarah pašalino kairiąją kiaušidę, tačiau tai neturėtų trukdyti moteriai pastoti, nes dešinioji jos kiaušidė yra idealios būklės.

Kiaušidžių cista – skysčio pripildytas maišelis, moters kiaušidėse atsirandantis natūraliai ir po kelių mėnesių, nesiėmus jokių gydymo priemonių, padingstantis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų