REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kas mėnesį atliekamas degalų kainų tyrimas atskleidė, kad kainos kilo tiek Vilniuje, tiek Kaune. Be to, kaina gali skirtis ne tik priklausomai nuo degalinės vietos, bet ir nuo savaitės dienos. 

Kas mėnesį atliekamas degalų kainų tyrimas atskleidė, kad kainos kilo tiek Vilniuje, tiek Kaune. Be to, kaina gali skirtis ne tik priklausomai nuo degalinės vietos, bet ir nuo savaitės dienos. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Racionalaus pirkimo ir kainų palyginimo portalas www.pricer.lt rugsėjo 22-23 dienomis atliko kasmėnesinį degalų kainų tyrimą Vilniaus ir Kauno degalinėse. Rugsėjo mėnesį, palyginus su rugpjūčiu, degalų kainos didėjo, jos pakilo tiek Vilniaus, tiek Kauno degalinėse.

REKLAMA

Pricer.lt rugpjūčio mėnesio pigiausių degalų reitinge lyderiu išliko Kauno degalinė „Jozita“, kurioje, tiek benzino, tiek dyzelino, tiek suskystintų automobilinių dujų kainos - užfiksuotos mažiausios Vilniuje ir Kaune. Degalai brangiausi kainavo degalinėse “Orlen Lietuva“ ir „Circle K“.

Didmeninė benzino bei dyzelinio kuro kaina per pastarąjį mėnesį Lietuvoje taip pat keitėsi. Didmeninė benzino kaina kilo neženkliai. Ji vienkartiniams sandoriams už 1 litrą bendrovėje „Orlean Lietuva“ (2017 08 14 – 09 25) pabrango nuo 1,003 iki 1,004 euro.

REKLAMA
REKLAMA

Didmeninė dyzelino kaina vienkartiniams sandoriams pabrango 4,2 %, nuo 0,879 iki 0,916 euro už 1 litrą. Pastarasis dyzelino didmeninės kainos padidėjimas iš karto atsispindėjo kainose degalinėse ir nugulė ant vartotojų pečių, kur per mėnesį dyzelinas degalinėse pabrango nuo 1 iki 4 %.

Rementis Global Petrol Prices duomenimis Lietuvoje vidutinė benzino kaina rugsėjo 25 dieną buvo 1,10 euro, pasaulyje 0,92, o dyzelinio kuro - 0,99 eurai, pasaulyje – 81 euro centas.

Pricer.lt degalų kainų tyrimo metu mažiausia benzino kaina užfiksuota degalinėje „Jozita“, kur litras A95 oktaninio skaičiaus benzino be multifunkcinių priedų kainavo 1,06 euro, didžiausia – degalinėse “Orlen Lietuva“ ir „Circle K“, kur 1 litras A95 benzino kainavo po 1,166 euro. Palyginus pigiausią benziną su brangiausiu skirtumas siekia 11 euro centų, kas sudaro – 10 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Palyginus dyzelino kainas Pricer.lt užfiksavo, kad skirumas tarp pigiausiai parduodamo dyzelino ir brangiausio siekia net 15,87 %. Pigiausias dyzelinas buvo parduodamas Kaune, degalinėje „Jozita“ (0,92 euro), brangiausiai - Vilniuje, degalinėse „Orlen Lietuva“ ir „Circle K“ (1,066 euro).

Pricer.lt tyrimo metu nustatė, kad degalų kainos skiriasi ne tik tarp atskirų operatorių, bet ir to pačio tinklo degalinėse skirtingose miesto vietose, taip pat degalų kainos skiriasi ir savaitgaliais, tikintis pritraukti kuo didesnį vairuotojų srautą. 

Sudarant reitingą vertintos tik bazinės degalų pozicijų kainos: benzino A95, dyzelino ir suskystintų dujų kainos. Tyrime nevertinti degalų priedai, jų įtaka kainai, degalinių lojalumo programos, bei nuolaidos su degalinės kliento kortele. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų