REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Šeima liūdi dėl vyro diagnozės

Nėščia žmona buvo įsitikinusi, kad staiga atsiradę vyro nuotaikų svyravimai reiškė, jog jis ruošiasi ją palikti, tačiau paaiškėjo, kad dėl to kalti mirtini smegenyse atsiradę augliai.

43

Nėščia žmona buvo įsitikinusi, kad staiga atsiradę vyro nuotaikų svyravimai reiškė, jog jis ruošiasi ją palikti, tačiau paaiškėjo, kad dėl to kalti mirtini smegenyse atsiradę augliai.

REKLAMA

Beveik 3 metus buvęs elektrikas Leo Jonesas (30 m.) kentėdavo stiprius galvos skausmus, tačiau gydytojams niekaip nepavykdavo nustatyti jų priežasties.

Jo žmona Kimberley (29 m.), šiuo metu kasdien besirūpinanti vyru, sakė: „Taip pat visiškai pasiekeiktė jo charakteris.

Nerimavau, jog jis persigalvojo ir nebenori susilaukti kūdikio, kad jis mūsų nebemyli. Bijojau, likti vieniša mama, tačiau realybė tokia, kad jo smegenyse esantis mirtinas auglys pavojingai didėjo.“

Velse gyvenantys Leo ir Kimberley per bendrus pažįstamus susipažino prieš 9 metus. Tarp judviejų užsimezgę santykiai buvo tokie stiprūs, kad jau po kelių mėnesių Leo, planavęs kelionę į Naująją Zelandiją, kartu vykti pakvietė ir merginą.

REKLAMA
REKLAMA

Kimberley iškart sutiko ir 2 metus užsienyje praleido kartu su naujuoju savo mylimuoju.

Jiems grįžus, pora įsikūrė Porthclaw miestelyje, susituokė ir džiaugėsi, kai po 3 metų, prieš prasidedant Leo stipriems galvos skausmams, gimė sūnus Noah (4 m.)

REKLAMA

„Jis visuomet buvo stiprus ir sveikas, sportavo, nesirgo jokia neįprasta liga. Nuvykus pas gydytojus jam pranešė, kad nėra dėl ko nerimauti“, - pasakojo Kimberley.

Galvos skausmai suintensyvėjo, o vyras ir toliau lankėsi pas įvairius gydytojus, tačiau nė vienas jų nenustatė tikslios Leo ligos diagnozės.

Tada, Kimberley antrą kartą tapus nėščiai, vyriškio sveikatos būklė dar labiau suprastėjo, o dėl patiriamų galvos skausmų jis dienų dienas praleisdavo gulėdamas lovoje.

„Skausmas buvo toks stiprus, kad jis galva daužydavo sieną. Netgi paklausiau, ar jis vis dėlto neapsimetinėja, nes skausmai tai išnykdavo, tai vėl atsirasdavo, pasikeitė ir jis pats.

REKLAMA
REKLAMA

Nebegalėdama daugiau kentėti, pagalbos kreipiausi į šeimos narius“, - sakė ji.

Leo mama Anita Jones (57 m.) pati nuvežė sūnų pas gydytojus, tačiau net ir tada nebuvo nustatyta, kodėl jį kankina tokie stiprūs ir gyvenimą griaunantys skausmai.

Paaiškėjus diagnozei pasidarė lengviau

Per 2016-ųjų metų Kalėdas vyras net 2 kartus lankėsi ligoninėje, tačiau suleidus vaistų, jis būdavo išsiųstas namo.

Galų gale, 2016-ųjų vasarį pora užsiregistravo pas privatų gydytoją Princess of Wales ligoninėje netoli Bridžendo, tačiau dar tą pačią dieną Leo pradėjo nekontroliuojami purtytis.

Kimberley, nuvežusi jį į gydymo įstaigą, prisiminė: „Gydytojas pažvelgė jam tiesiai į akis ir nusiuntė atlikti skenogramą. Vėliau pranešta, kad vyro galvoje aptiktas auglys, o Leo tuo pat metu užplūdo palengvėjimas, nes pagaliau paaiškėjo jo diagnozė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią dieną jis buvo perkeltas į Kardifo universitetinę ligoninę Velse. Tuo metu mūsų antrajam vaikui buvo 8 mėnesiai. Evelyn (2 m.) ką tik išmoko naudotis savo kojomis, tad kalbėjome, jog turėtume nupirkti jai batukus.“

Nuo tos akimirkos gyvenimas labai pagreitėjo, o gydytojai kovojo už Leo gyvybę.

Pranešus, kad jam nebus leidžiama palikti ligoninės, paaiškėjo ir vyro diagnozė. 2 laipsnio astrocitoma – auglys, kilęs iš pačių smegenų, o ne iš pašalinių audinių.

Per 2 mėnesius auglys tapo 3 laipsnio anaplastine astrocitoma – reta ir augančia piktybinio vėžio forma.

„Buvau šokiruota. Ne kartą pagalvojau, kad tokius galvos skausmus galėjo sukelti auglys, tačiau gydytojai tai tikrai būtų pastebėję. Tą kartą jie mums pranešė, kad jei būtume gaišę dar bent porą dienų, vyras galbūt būtų miręs“, - sakė Kimberley.

REKLAMA

Sudėtingas gydymas

Leo atlikta 11 valandų trukmės skubi operacija. Jos metu pašalinta kiek galima daugiau auglio. Vėl pradėjus blogėti Leo būklei, jo laukė dar viena, tik jau trumpesnė, 5 valandų trukmės procedūra.

„Ji turėjo trukti dar 11-12 valandų, tačiau po 5 valandų operacija buvo nutraukta. Auglys buvo apsisukęs aplink visas smegenis.

Nors procedūros metu jis, kitaip nei ankstesnės metu, buvo sąmoningas, dingus kalbai, gydytojai turėjo viską nutraukti. Po to ji bent 2 mėnesius neištarė nė žodžio“, - teigė moteris.

Kartu su sudėtingomis operacijomis, Leo atlikta 30 chemoterapijos seansų, radioterapija. Nepaisant gydymo, porai pranešta, jog vyro sveikatos būklė itin prasta ir kad jam gyventi liko maždaug 1-3 metai.

REKLAMA

„Tai sužinojus, mus ištiko šokas. Tiesiog siaubinga stebėti jį tokį, matyti, kaip tai veikia mūsų vaikus.

Sūnus Noah kažkada paklausė manęs ar tėvelis keliauja pas žvaigždes. Jam net netūrėtų kilti tokios mintys“, - pasakojo Kimberley.

„Kadaise vaikščiojome parke ir viena moteris išgėrė skausmą malšinančių vaistų. Jis paklausė jos, ar ji taip pat gydosi chemoterapija ir pridūrė, kad jo tėtis vartoja tokius vaistus. Vaikai neturėtų žinoti tokių dalykų, tačiau jie smalsūs ir klausosi, apie ką kalba suaugusieji.

Vaikai glaudžiasi prie Leo, net jei jis dienų dienas praleidžia gulėdamas lovoje, skaitau jam istorijas. Kartais atrodo, kad jis nebe tas mano anksčiau pažinotas žmogus. Nors jis vis dar čia, Leo po truputį nyksta ir tai matyti darosi vis sunkiau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kuria kuo daugiau prisiminimų

Nepaisant šeimą užklupusių sunkumų, Kimberley įsitikinusi, kad šį laiką būtina išnaudoti tinkamai.

„Kartais Leo jaučiasi gerai, o kitomis dienomis jis yra lyg nesavas.

Geromis dienomis, kaip mes jas vadiname, jis turi energijos vaikštinėti su vaikais, nuvesti juos į mokyklą, pasiimti po pamokų, tačiau kartais jis negali nueiti net iki tualeto, normaliai kalbėti ir rankoje nulaikyti stiklinės su vandeniu.

Nors žinome, kad vyrui gyventi liko nebe daug, norime, kad šis laikas būtų praleistas kokybiškai ir prasmingai, kad Evelyn ir Noah prisimintų savo tėtį“, - sakė moteris.

Poros šeimų nariai tinklalapyje „JustGiving“ sukūrė anketą, kurioje skatinama aukoti pinigus, kurie bus panaudoti prisiminimams kurti dienomis, kai Leo jaučiasi stiprus.

REKLAMA

„Net ir paprasčiausios veiklos su vaikais Leo atrodo sunkios, nes jie nuolatos triukšmauja ir dėl to jam skauda galvą.

Norėtume apsilankyti „Legoland“, išsinuomoti nedidelį namelį, kad jame galėtų niekieno netrukdomas pailsėti.

Norime turėti kažkiek pinigėlių, kad dienomis, kai jis jaučiasi gerai, galėtume nuveikti kažką smagaus. Juk vaikams svarbu leisti laiką su tėčiu, kol tai daryti jie dar gali“, - užbaigė Kimberley.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų