REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienį futbolo gerbėjų kvapą užgniauš dvejos itin intriguojančios UEFA Čempionų lygos rungtynės. Paryžiuje vietos „Saint-Germain“ žais su Miuncheno „Bayern“, o Madride „Atletico“ priims Londono „Chelsea“. Ko galima laukti iš šių futbolo spektaklių?

Trečiadienį futbolo gerbėjų kvapą užgniauš dvejos itin intriguojančios UEFA Čempionų lygos rungtynės. Paryžiuje vietos „Saint-Germain“ žais su Miuncheno „Bayern“, o Madride „Atletico“ priims Londono „Chelsea“. Ko galima laukti iš šių futbolo spektaklių?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paryžiaus „Saint-Germain“ – Miuncheno „Bayern“

Rungtynes transliuos TV6 televizija, o jas, tradiciškai, komentuos Žydrūnas Grudzinskas ir Rytis Vyšniauskas. Pastarasis neabejoja, kad šis mačas – kol kas labiausiai intriguojantis šiame futbolo sezone.

REKLAMA

PSG ir „Bayern“ žaidžia B grupėje, kurioje taip pat rungtyniauja Glazgo „Celtic“ bei Briuselio „Anderlecht“.

Pirmajame ture prancūzai ir vokiečiai didelio vargo neturėjo. „Bayern“ namie 3:0 sutriuškino „Anderlecht“, o PSG svečiuose nepasigailėjo „Celtic“ – 5:0.

Ištraukus burtus, futbolo gerbėjai neabejojo – dėl pirmosios B grupės vietos kovos būtent „Bayern“ ir PSG.

„Manau, „Saint-Germain“, žaisdama namie, yra rungtynių favoritė. Juo labiau, kad „Bayern“ verčiasi be traumuoto pagrindinio vartininko Manuelio Neuerio, – priminė R. Vyšniauskas. – Asmeniškai laukiu pakankamai atviro futbolo ir rezultatyvios kovos. Turėtų būti nenuobodu.“

REKLAMA
REKLAMA

R. Vyšniauskas mano, kad dvikovoje savųjų kozirių turi ir „Bayern“. Tai – patirtis bei susižaidimas. Nors PSG sudėtyje – stipresnes indidvidualybes, jai prireiks laiko sustyguoti.

„Šiose rungtynėse galima rasti ir įdomių, mažų intrigėlių. Pavyzdžiui, kas muš 11 metrų baudinį į „Bayern“ vartus, jei jis bus skirtas“, – juokėsi R. Vyšniauskas.

Komentatorius prisiminė neseniai futbolo pasaulyje plačiai pagarsėjusią istoriją, kai Neymaras ir Edinsonas Cavani nesutarė, kas smūgiuos nuo 11 metrų žymos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nemanau, kad klube vienas ar du žaidėjai gali diktuoti sąlygas. Skaitydamas spaudą, susidariau įspūdį, kad Neymaras Paryžiuje aukščiau už visus, net trenerį“, – kalbėjo R. Vyšniauskas.

Madrido „Atletico“ – Londono „Chelsea“

Anglijos čempionų laukia rimtas išbandymas. Šįkart jie svečiuose stos į kovą į trečiąja Ispanijos komanda – „Atletico“.

„Anglijoje sukasi didesni pinigai ir pati lyga atrodo patraukliau. Tačiau ten tokių klubų kaip „Barcelona“ ir „Real“ nėra. Esu įsitikinęs, kad šie Ispanijos grandai laimėtų „Premier“ lygą“, – vertino R. Vyšniauskas.

REKLAMA

Jo nuomone, „Chelsea“ turi daugiau resursų ir yra stipresnė komanda už „Atletico“.

Anksčiau abi komandos žaidė gynybinį futbolą. Tokios taktikos šalininkas yra „Atletico“ strategas Diego Simeone ir „Chelsea“ treniravęs Jose Mourinho.

R. Vyšniauskas dabartinio „Chelsea“ trenerio Antonio Contes futbolą vadina „pasvertu“ – Londono komanda prieš silpnesnes komandas dominuoja, o su stipresnėmis gali žaisti ir „antruoju numeriu“.

„Manau, mače su „Atletico“ vyraus labiau gynybinis futbolas, – spėjo R. Vyšniauskas. – Rungtynėse galime laukti A. Contes ir D. Simeones šou. Norėčiau, kad atskiros kameros transliuotų šių strategų emocijas. Jei rimčiau – turėtų būti įdomi trenerių taktinė kova.“

REKLAMA

Rungtynes tiesiogiai transliuos „Viasat Sport Baltic“. Jas komentuos Nerijus Kesminas.

„Chelsea“ pirmajame ture 6:0 sutriuškino Agdamo „Qarabag“, o „Atletico“ nesugebėjo įveikti „Roma“ futbolininkų – 0:0.

Kitos trečiadienio rungtynės:

Maskvos CSKA – „Manchester United“;

„Basel“ – Lisabonos „Benfica“;

Briuselio „Anderlecht“ – Glazgo „Celtic“;

Agdamo „Qarabag“ – „Roma“;

Turino „Juventus“ – Pirėjo „Olympiacos“;

Lisabonos „Sporting“ – „Barcelona“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų