REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Paaiškėjo naujų faktų apie kanibalizmo atvejį Rusijoje: žudė ir valgė žmogieną beveik 20 metų (nuotr. VK.com)

Rusijos policijos manymu 35-ių Krasnodarsko kanibalas Dmitrijus Bakšejevas galėjo pradėti maitintis žmogiena jau 17-os. O sutuoktinių poros, kuri buvo sulaikyta praėjusią savaitę, per 20 metų galėjo nužudyti 30 žmonių, rašoma „mk.ru“.

11

Rusijos policijos manymu 35-ių Krasnodarsko kanibalas Dmitrijus Bakšejevas galėjo pradėti maitintis žmogiena jau 17-os. O sutuoktinių poros, kuri buvo sulaikyta praėjusią savaitę, per 20 metų galėjo nužudyti 30 žmonių, rašoma „mk.ru“.

REKLAMA

Žurnalistai sužinojo šios kraupios istorijos, nutikusios tipiniame Rusijos didmiestyje Krasnodare, kur vietos teisėsauga sulaikė kanibalų šeimą, suvalgiusią, pirminiais duomenimis, apie 30 žmonių, detales. Įtariamuosius pavyko nustatyti dėka surasto veikiančio telefono, kuriame buvo užfiksuoti kraupūs kadrai.

Telefoną aptiko netyčia

Ši šiurpi istorija pagreitį įgavo 2017-ųjų rugsėjo 11-ąją, kuomet į policijos nuovadą Krasnodaro Prikurbanės apskrityje buvo atneštas išmanusis „Samsung“ telefonas, kurio fotografijų albume buvo vyro nuotraukos su išpjautomis žmogaus dalimis. Telefoną darbo metu atsitiktinai surado vienas kelininkas.

„Mes dirbome netoli Gastello gatvės, klojome asfaltą. Telefoną aš radau netoli kanalizacijos angos. Teritorija ten purvina ir žmonės įprastai šioje vietoje nevaikšto, tik šunis vedžioja“, – pripažino jis.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras nusprendė pasižiūrėti, kas yra telefone, ir tai, ką jis išvyko fotografijų albume jį šokiravo.

„Iš pradžių aš net gerai nesupratau, kas jose pavaizduota. Įsižiūrėjau – lyg ir galva, ranka. Net nesuabejojau dėl jų tikrumo, iškart supratau, kad nuotraukos – tikros“, – pasakojo leidiniui vyras.

REKLAMA

Darbininkas papasakojo apie radybas kolegoms. Netrukus, anot darbininko, prie jų priėjo vyras su nedideliu šuniuku. „Atrodė jis kaip bomžas. Jis pareiškė: aš pamečiau telefoną. Kur mano telefonas? Aš jį iškart pažinau, tai buvo tas pats vyrukas iš nuotraukų. Todėl telefono mes jam neatidavėm, pasakėm: nieko mes nežinom. Jis nuėjo. Kaip tik po kažkurio laiko šalia važiavo kelių policijos patruliai. Aš jiems telefoną atidaviau pasakęs: jūsų darbas, jūs ir aiškinkitės. Pareiškimą policijai aš parašiau, viską papasakojau, kaip buvo, o daugiau aš nieko nežinau“, – pažymėjo svarbu bylos liudininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus kūno dalis nešėsi į darbo vietą

Pasirodo, neatsargus telefono SIM kortelės savininkas – 1982-ųjų gimimo Dmitrijus Bakšejevas. Paaiškėjo, kad jis gyvena A. K. Serovo vardo aukštosios karinės aviacinės mokyklos teritorijoje, kartu su savo žmona Natalija. 1975-aisiais gimusi moteris anksčiau mokymo įstaigoje dirbo medicinos seserimi. Šiuo metu sutuoktiniai jokių ryšių su aukštąja neturėjo, tačiau vis tiek nuomojosi vieną iš bendrabučio kambarių.

D. Bakšejevas iškart buvo sulaikytas teisėsaugininkų. Policijoje jis papasakojo, kad rugsėjo 8-osios vakarą surado žmogaus kūno dalis miškingame parke tarp Dzeržinskio ir Gastello gatvių. Jas susidėjo į kuprinę ir nusinešė namo. Ten jis nusifotografavo kartu su atsinešta galva, padėjo ją į plastikinį kibirą, užpylė vandeniu ir nuėjo miegoti. Kitos dienos rytą jis išsiruošė į darbą: vyras užsiėmė vieno iš daugiabučių namo butų apdaila. Remontuojamoje patalpoje D. Bakšejevas išsitraukė iš kurpinės atsineštą plaštaką ir padarė keletą kadrų, o vėliau kanceliariniu peiliu nupjovė nuo rankos mažąjį pirštą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užbaigęs darbą bute, D. Bakšejevas susidėjo žmogaus kūno dalis į kuprinę ir išvažiavo namo viešuoju transportu. Namie jis sudėjo likučius į kibirą ir nuėjo miegoti, o kitą dieną, tariamai, išmetė šiukšlių kibirą netoli bendrabučio. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad nurodytame kibire žmogaus likučių nebuvo. Policininkai pradėjo „šukuoti“ rajoną, kuriame buvo aptiktas telefonas. Paieškų metu buvo aptiktas žmogaus skalpas su rusvais plaukais, o po bendrabučio laiptine – kibiras su rudomis dėmėmis. Netoliese buvo aptikta ir pati galva plastikiniame pakete.

Atsakydamas į klausimą, kam jis nuėmė skalpą nuo galvos, sulaikytasis pareiškė, kad „sukvailiojo“.

REKLAMA

Viena iš aukų – atsitiktinė sugėrovė

Tam, kad būtų nustatyta aukos tapatybė, teisėsaugininkai, visų pirma, apėjo visas parduotuves ir reklamos stendus netoli mokymosi įstaigos. Paaiškėjo, kad žuvusioji yra 35-ių Kirovo srities gyventoja Jelena V.

„Tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2017-ųjų rugsėjo 8-ąją 35-ių vietos gyventojas ir jo žmona buvo Krasnodare, apleistoje teritorijoje Gastello gatvės rajone. Ten jie vartojo alkoholinius gėrimus kartu su dar viena moterimi, su kuria susipažino anksčiau tą pačią dieną. Tarp poros ir naujosios pažįstamos kilo konfliktas, ir vyras tą moterį nužudė. Vėliau jis sukapojo jos kūną, kurio dalį fragmentų paliko vietoje, o dalį pasiėmė su savimi“, – teigiama Krasnodaro krašto tyrimų komiteto pranešime spaudai.

REKLAMA

Anot leidinio turimų duomenų, sutuoktinių kambaryje buvo atlikta krata, kur operatyviniai darbuotojai aptiko mobiliuosius telefonus, priklausiusius dingusiais laikytiems žmonėms. Pasak D. Bakšejevo, visa tai jis „rado gatvėje“. Maža to, kambaryje buvo aptikta filmuotos medžiagos, kurioje buvo nupasakojama, kaip gaminti maistą iš žmogienos. Taip pat vietos žiniasklaida tvirtina, kad patalpose pareigūnai aptiko indus su užkonservuotomis žmogaus kūno dalimis.

Kaltinamoji – psichiškai sveika

„mk.ru“ duomenimis, iškart po sulaikymo Nataliją Bakšejevą paguldė į ligoninę tyrimams. Tačiau neaptiko jokių aiškių psichinių nuokrypių. Tiesa, moteriai nustatyta netikėta reakcija į bet kurias netipines situacijas, o jos būklė įvardinta kaip „reaktyvinė“. Tačiau tai nėra laikoma lengvinančia aplinkybe ar psichine negalia. Tikinama, kad moteris jau prisipažino dėl įvykdytų nusikaltimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Leidiniui pavyko nustatyti net kelias soc. tinklų paskyras, priklausiusias N. Bakšejevai. Ji buvo pasivadinusi kita pavarde. Visur – daugybė mielų kačiukų ir pačios N. Bakšejevos nuotraukų.

Pasak vienos iš buvusių moters bendradarbių, anksčiau dirbusių su N. Bakšejeva aukštojoje mokyklose, moteris stipriai girtavo. „Gėra daug, iki „velniukų“. Puikus, išsilavinęs specialistas. Tuomet alkoholis, ir viskas velniop“, – pasakojo buvusi kolega.

Įtariamosios pažįstama pasakojo, kad N. Bakšejeva jau buvo ištekėjusi ir susilaukė vaiko. Tačiau po skyrybų vyras pasiėmė jų sūnų ir auklėjo jį pats. Sūnui dabar apie 20 metų, su mama jis nustojo bendrauti, kai ji visiškai „nusivažiavo“.

REKLAMA

Pasak moters pažįstamų, moteris su dabartiniu savo vyru žmogėdra susipažino prieš 6-7 metus, kuomet mirė jos antrasis vyras karininkas.

Leidinio teigimu, D. Bakšejevas buvo vaikų namų auklėtinis, kurį įsivaikino statybininkų šeima. Po 10 metų jiems gimė mergaitė, tačiau netrukus jo įmotė mirė dėl vėžio. Tėvas prisipažino savo įvaikintam sūnui, kad jų nesieja giminystės ryšiai ir nutraukė su juo ryšius. D. Bakšejevas taip pat pasirinko statybininko karjerą. Pažymima, kad kol kas visa ši informacija nėra oficialiai patvirtinta.

Aukos skaičiuojamos dešimtimis

Nepatvirtintais duomenimis, į Kransodarą buvo iškviestas retos kvalifikacijos psichologas, kuris, tariamai, ir sugebėjo prakalbinti Nataliją Bakšejevą: teigiama, kad ji ir prisipažino, jog nuo 1999-ųjų kartu su vyru valgo žmones ir netgi troškindavo žmogienos ateičiai.

REKLAMA

N. Baškejevai, tariamai, buvo pateiktos dešimtys žmonių, laikomų dingusiais nuo 1999-ųjų, nuotraukos, ir žmogėdrų aukų sąraše atsidūrė apie 30 žmonių. Manoma, kad D. Bakšejevas pajuto potraukį kanibalizmui dar būdamas 17 metų.

Žurnalistai pažymi, kad kol kas oficialiai ši informacija nėra patvirtinta.

Žmogėdrų kaimynai pareiškė, kad ne sykį bandė iškraustyti šią porą iš bendrabučio dėl nuolatinio blogo kvapo, kuris sklido ir po jų kambarius, teigiama „Mash“. Tačiau bandymai išsiaiškinti nemalonaus kvapo priežastį, visuomet baigdavosi skandalais. „Kiekvieną sykį, kai mes norėjome užeiti pas juos į kambarį, prasidėdavo laukiniai klyksmais ir šauksmai. Nata – boba skandalinga, pasiutusi, todėl niekas nerizikavo“, – aiškino kanibalų kaimynai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu jau yra aptikti 8 kūno dalių fragmentai. Kam jie priklauso, kol kas nėra aišku. Laukiama DNR tyrimo rezultatų. Kanibalų namuose buvo aptikti 19 žmonių odos gabalai, kuriuos jie nudyrė nuo savo aukų. Šaldytuve – 7 paketai su užšaldytais likučiais.

Šiuo metu bylos tyrimui paskirti labiausiai patyrę regiono ekspertai. Taip pat yra aiškinamasi, ar kanibalų pora turėjo prieigą prie mokymosi įstaigos maisto ruošos. Sklinda kalbos, kad jie galėjo žmogiena atsikratyti šios mokyklos valgyklose – įmaišius į tradicinius patiekalus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų