REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis dalyvavo specialioje Lietuvos krepšinio federacijos konferencijoje, kur atsakinėjo į žurnalistams ir sirgaliams rūpimus bei aktualus klausimus.

Lietuvos nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės treneris Dainius Adomaitis dalyvavo specialioje Lietuvos krepšinio federacijos konferencijoje, kur atsakinėjo į žurnalistams ir sirgaliams rūpimus bei aktualus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valandos trukmės konferencijoje daugiausia klausimų sukosi apie prabėgusį Europos krepšinio čempionatą bei ateinančią pasaulio čempionato atranką, tačiau pasitaikė ir įdomesnių klausimų ar palyginimų iš asmeninio trenerio gyvenimo.

REKLAMA

Karolio Tiškevičiaus vestoje konferencijoje treneris dar kartą pripažino, jog ne itin kreipia dėmesio į internetinius komentarus ir jų neskaito, tačiau žaidėjams tai padaryti sunkiau: „Žinoma, treneriui atsiriboti nuo visko nėra sunku, tačiau su žaidėjais yra kitaip – jie socialinėse medijose gyvena ir tai jiems yra normalu. Kita situacija, kai užsienio žurnalistai pradeda teirautis apie tai, ką pasakė vienas ar kitas žmogus, tada tai liečia ir mane kaip trenerį bei žaidėjus. Trenerio darbas yra kiek įmanoma apriboti žaidėjus, tačiau jei pateikiama kažkokia klaidinga informacija – reikia sureaguoti“.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris taip pat užsiminė ir apie buvusio rinktinės stratego Jono Kazlausko pagalbą bei patarimus ruošiantis turnyrui: „Čempionato metu su treneriu J. Kazlausku nebendravome, tačiau teko bendrauti dar pasiruošimo metu dėliojant planus. Esu tikrai dėkingas treneriui už pagalbą, mat kai kuriose situacijose jo duoti patarimai tikrai padėjo priimti gerus sprendimus“.

Neišvengta ir užklausų apie trenerio ateitį rinktinėje po čempionato: „Buvo pokalbiai tiek su Arvydu Saboniu tiek ir su Mindaugu Špoku ir reikia nepamiršti, jog yra tam tikri įsipareigojimai, šį kartą – olimpiniam ciklui. Nors situacija ne iš lengvųjų – atkrintamosios čempionate nepavyko taip, kaip norėjome, tačiau pats žaidėjų atsidavimas buvo toks, kokio ir norėjau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita svarbi tema – artėjanti atranka į 2019-ųjų metų pasaulio čempionatą. D. Adomaitis pasidžiaugė, jog tarp FIBA ir Eurolygos pastaruoju metu mezgasi tam tikras kontaktas, kuris gali sumažinti apribojimus dėl žaidėjų dalyvavimo rinktinių stovyklose: „Paskutinėmis dienomis buvo nemažai informacijos iš skirtingų pusių, o aš kaip treneris galiu pasidžiaugti, jog vyksta dialogas. Nors kol kas planuojame žaisti be NBA ir Eurolygos žaidėjų, tačiau kiekvieną dieną gali būti naujienų ir viskas gali greitai pasikeisti. Svarbiausia, kad vyktų dialogas, nes čia labiausiai nukenčia pats krepšinis ir sirgaliai“.

REKLAMA

Čia pat treneris išsakė savo nuomonę ir apie galimybę, jog rinktinių langai būtų sujungti į vieną ir vyktų liepos mėnesį: „Pats pasiūlymas gana įdomus, tačiau visos lapkričio ir vasario rungtynės suplanuotos ir kažką pakeisti būtų sunku. Tačiau visų pirma reikia žiūrėti į žaidėjus – jie negali rungtyniauti dvylika mėnesių per metus – jiems reikia poilsio, reikia pasiruošimo sezonui, reikia ir išsigydyti traumas, nes nemažai žaidėjų dažnai yra priversti rungtyniauti su nuskausminamaisiais“.

Kalbėdamas apie pasiruošimą, treneris paminėjo datą, iki kada reikia nusiųsti galutinę paraišką – 24 pavardžių sąrašas turi būti nusiųstas iki spalio 12-os dienos, tačiau į stovyklą planuojama kviesti apie 14 krepšininkų. Konkrečių pavardžių treneris detalizuoti dar nepanoro. D. Adomaitis taip pat patvirtino, jog pasikeitimų neplanuojama ir trenerių štabe.

REKLAMA

Galimybę užduoti savo klausimus turėjo ir sirgaliai. Vienas iš įdomesnių klausimų buvo apie natūralizuotą krepšininką Lietuvos rinktinėje. D. Adomaitis šiuo klausimu buvo itin kategoriškas: „Esu prieš tokį sprendimą. Mes – krepšinio šalis, todėl laikausi nuomonės, jog rinktinėje turi žaisti čia išugdyti žaidėjai, o krepšininkų natūralizacija pati lengviausia išeitis iš padėties“.

Taip pat buvo paliesta ir kita gana plačiai eskaluojama pastaruoju metu tema – psichologas rinktinėje. Treneris sakė, jog ties šiuo klausimu dirbama, tačiau to daryti negali bet kas: „Po čempionato su federacijos vadovybe, mūsų pozicija bendra ir ta linkme yra dirbama. Tačiau tai turėtų būti žmogus, kuris kone kiekvieną dieną yra rinktinėse viduje ir būna su komanda, o taip pat manau, jog tai turėtų būti žmogus, padedantis visai krepšinio piramidei, pradedant nuo vaikų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdomų klausimą pateikė viena skaitytoja. Ji paklausė trenerio kas yra lengviau – užsiimti dukrų auginimu ar treniruoti vyrus. Treneris į šį klausimą atsakė su šypsena: „Visi žino, kad vaikai yra gėris, tačiau be abejo, kiekvienas darbas sunkus. Su vaikais reikia dirbti kiekvieną dieną, į tai įeina ir bendravimas, ir mokymas, vedimas ilgu gyvenimo keliu, o su rinktine kitaip – retesni susitikimai, darbas trumpesnis, aktyvesnis ir labiau koncentruotas“.

Konferencijos pabaigoje treneris atsakė ir į kelis POP klausimus. Paklaustas, su kokia asmenybe norėtų papietauti D. Adomaitis įvardino futbolo trenerį Serą Alexą Fergusoną, kuris itin imponavo tuo, jog turėjo fantastišką karjerą, puikų požiūrį į komandą bei savo darbą. Kai kalba pasisuko apie ritualus prieš rungtynes, treneris pasakė, jog kažkokių įpročių neturi, tačiau kiekvieną kartą prieš mačą stengiasi nusiskusti barzdą.

Paprašytas išskirti kurį krepšinio stilių – Europos ar NBA – labiau mėgsta, treneris paminėjo europinį krepšinį, tačiau čia pat pripažino, jog tendencijos Europoje pradeda panašėti į tai, kas vyksta už Atlanto – žaidimas tampa vis greitesnis, vis daugiau komandų siekia turėti aukštaūgius, galinčius pataikyti iš toli.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų