REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie neįgaliojo vežimėlio prikaustyta ir daugybės ligų kamuojama šiaulietė Sigita Šimkevičienė svajoja apie labiau savarankišką gyvenimą ir trokšta, jog vieną dieną pati galės nukeliauti į parduotuvę ar parką. Su mylimuoju gyvenanti moteris prisipažįsta, kad kiekviena diena jiems kelia vis didesnius iššūkius, kuriuos kartu įveikti tampa vis sudėtingiau.

Prie neįgaliojo vežimėlio prikaustyta ir daugybės ligų kamuojama šiaulietė Sigita Šimkevičienė svajoja apie labiau savarankišką gyvenimą ir trokšta, jog vieną dieną pati galės nukeliauti į parduotuvę ar parką. Su mylimuoju gyvenanti moteris prisipažįsta, kad kiekviena diena jiems kelia vis didesnius iššūkius, kuriuos kartu įveikti tampa vis sudėtingiau.

REKLAMA

„Galėčiau vardinti ilgiausių sąrašą ligų, kurios mane šiandien kankina: limfoma visame kūne, anemija, inkstų problemos ir kitos ligos, tačiau vienas iš didžiausių sunkumų prasidėjo tuomet, kada prieš 5 metus man padarė kojos operaciją.

Po jos prasidėjo komplikacijos, deformavosi koja ir skausmai iš kelio perėjo į kubą bei nugarą. Pradžioje dar pavyko vaikščioti su ramentais, tačiau vėliau skausmai ir tinimas perėjo ir į antrąją koją.

REKLAMA
REKLAMA

Negana to, po kiek laiko ėmė tinti rankos, prasidėjo dideli skausmai, suko riešus ir pasirodo, tai buvo sąnarių reumatoidinis artritas“, – pasakoja Sigita.

REKLAMA

Progresuojančios ligos ir mylimojo sunkumai

Moteris nuogąstauja, jog šiuo metu yra visiškai priklausoma nuo kitų žmonių, kadangi savarankiškai pasirūpinti savimi nepajėgia, tačiau priduria, jog jei prieš 5 metus būtų anksčiau kreipusis į medikus, galbūt likimas dabar klostytųsi kiek kitaip.

„Pradžioje per daug į sveikatos problemas nekreipiau dėmesio. Maniau, galbūt koks uždegimas, kuris praeis savaime. Visada vengdavau gydytojų ir prireikus į juos kreipdavausi paskutinę minutę, kada jau būdavo visiškai blogai. Būtent taip gavosi ir su kojomis, kuomet delsiau ir komplikacijos visai įsismarkavo.

REKLAMA
REKLAMA

Laimei, turiu draugą, kuris mane prižiūri, tačiau jis taip pat neįgalus. Jam galvoje buvo trūkusi vena ir po operacijos, dėl vis atsirandančių priepuolių, turi neįgalumą.

Jo sveikata vis prastėja. Įsivaizduokite, veža jis mane vežimėliu ir prasideda priepuoliai, kada krenta ant žemės ir tenka kviesti greitąją pagalbą.

Būtent dėl to man labai pagelbėtų elektrinis vežimėlis. Tada pati galėčiau nuvažiuoti pas gydytojus ar nebūti užsidariusi namuose, kada draugui blogesnė sveikata“, – sako šiaulietė.

Dėl daugybės rimtų ligų ir varginančių skausmų bei sunkiai valdomų rankų, Sigita svajoja apie elektra valdomą neįgaliojo vežimėlį, kuris galėtų itin palengvinti kasdienybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip pat moteris užsimena, jog svajoja apie kompiuterį ir telefoną, kurie suteiktų galimybę lengviau susirasti veiklos ir dirbti iš namų.

„Ligos progresuoja jau daugelį metų, todėl turiu mažą darbo stažą, per mėnesį gaunu 110 eurų.

Susimoku mokesčius ir net reikiami nekompensuojami vaistai iš tos likusios sumos neišeina, todėl perku ne visus, o tik kiek išeina. Kaip suprantate, maistui visai nelieka.

Gaunu negendančių maisto produktų iš įvairių pagalbą teikiančių organizacijų, tačiau tai nėra nuolatos, todėl dabartinė mano padėtis labai prasta“, – guodžiasi Sigita.

Suteikta visokeriopa pagalba

Šiaulių asmens sveikatos priežiūros centro atstovė, socialinė darbuotoja Virginija Šimkienė tvirtina, jog su Sigita teko dirbti ir jai padėti gana ilgą laiką.

REKLAMA

Moteris tikina, kad visą tą laiką Sigitai buvo teikiamas išskirtinis dėmesys bei pagalba, kurios moteris kartais net atsisakydavo.

„Sigitai stengiamės padėti nuolatos. Pirmiausia, ji kažkada gyveno nuomojamame bute, tačiau padėjome jai iš savivaldybės gauti socialinį būstą.

Taip pat tvarkomos ir visos kompensacijos, dažnai parūpinamas nemokamas maitinimas, kas ketvirtį metų gaunamas sausas davinys, kurį sudaro makaronai, miltai, kruopos.

Ne kartą buvo parūpinta vienkartinė pašalpa, skirta vaistams įsigyti. Net prieš metus sugedus jos šaldytuvui, buvo pasirūpinta ir nupirktas naujas.

Manau, kad ji yra sulaukusi nemažai pagalbos, lyginant su kitais ligoniais, net išskirtinai daug.

Taip pat žiemą stengdavomės palengvinti jai kasdienybę ir kad nereikėtų su vėžimėliu važiuoti, visus dokumentus, kompensacijas parūpindavome patys.

REKLAMA

Be to, ne kartą kvietėme į Šiaulių centro poliklinikos Psichikos dienos stacionarą, kur galima sulaukti pagalbos, prasiblaškyti, tačiau Sigita atsisakė“, – sako Virginija Šimkienė.

***

Finansinė parama Sigitai: VŠĮ „Ištiesk gerumo ranką nuskriaustiesiems“ AB Swedbank b/k 73000 LT267300010142143000 Paskyroje nurodykite: Sigitos gyvenimui pagerinti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų