REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos vyrų krepšinio čempionatas pasiekė finišo tiesiąją. Šįvakar keturios geriausios rinktinės kovos dėl medalių.

Europos vyrų krepšinio čempionatas pasiekė finišo tiesiąją. Šįvakar keturios geriausios rinktinės kovos dėl medalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmieji į kovą dėl bronzos medalių stos Ispanijos ir Rusijos krepšininkai. Šios dvikovos pradžia – 17 val. Tuo tarpu didysis finalas tarp Slovėnijos ir Serbijos krepšinio rinktinių prasidės 21.30 val.

REKLAMA

Šias dvikovas stebėkite tiesiogiai per TV3 ir naujienų portale tv3.lt, o HD raiška – tv3krepsinis.lt.

Ispanija ar Rusija?

Galingai grupės etape žygiavę ispanai iškovojo visas penkias pergales. Didesnio pasipriešinimo Europos čempionai nesutiko ir aštuntfinalio bei ketvirtfinalio etapuose. Bet pusfinalyje pergalingą ispanų žygį sustabdė jauna bei ambicinga Slovėnijos rinktinė.

Savo ruožtu Rusijos rinktinė, kaip ir Slovėnija, tapo turnyro staigmena. Grupės etape rusai pralaimėjo tik latviams. Vėliau Rusija sėkmingai nužygiavo iki pusfinalio, kuriame turėjo pripažinti Serbijos rinktinės pranašumą. Įdomu tai, kad grupės etape Rusija jau buvo įveikusi serbus, bet antrą kartą to padaryti nepavyko.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal sudėtį ir demonstruojamą žaidimą, Ispanijos rinktinė atrodo pranašesnė už rusus. Tačiau reikia nepamiršti, kad ispanai čia atvyko laimėti aukso medalių. Tad netikėtas pralaimėjimas slovėnams galėjo pakirsti ispanų motyvaciją. Tiesa, iškart po pralaimėjimo pusfinalyje, vienas Ispanijos rinktinės lyderių Markas Gasolis žurnalistams aiškiai pasakė: „Mes atvykome čia laimėti medalių, todėl kovoje dėl bronzos atiduosime visas jėgas.“

Neabejotinas Rusijos rinktinės lyderis yra Aleksejus Švedas. Šis krepšininkas šiuo metu yra rezultatyviausias čempionato krepšininkas. Tuo tarpu Ispanijos rinktinės gretose pirmaisiais smuikais griežia broliai Pau ir Markas Gasoliai. Iki slovėnų, niekam šio dviejų bokštų dueto nebuvo pavykę sustabdyti. Ar pavyks rusams?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Slovėnija ar Serbija?

Slovėnijos vyrų krepšinio rinktinei šis finalas yra istorinis. Slovėnai iki šiol niekada nėra patekę tarp dviejų geriausių Europos čempionato rinktinių. Vienintelį sykį pusfinalyje jie žaidė 2009-siais ir pralaimėjo tą kovą, o vėliau ir mūšį dėl bronzos medalių. Tad užtikrintai be pralaimėjimų šiame čempionate žygiuojanti Slovėnija yra tik per žingsnį, kad savo šalies krepšinio istoriją perrašytų net dukart per kelias dienas.

Serbijos krepšininkai savo žygį Europos čempionato finalo link pradėjo pergale prieš latvius, bet vėliau kiek netikėtai pralaimėjo Rusijai. Vėliau serbai žingsniavo be kluptelėjimų ir, maža to, pusfinalyje dar ir atsirevanšavo tiems patiems rusams. Šiai Serbijos krepšinio kartai tai yra pirmas aukso medalis. Praėjusiais metais jie liko antri olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA

Slovėnijos gretose neabejotinais lyderiais reikėtų įvardyti net tris krepšininkus. Pagrindinis, žinoma, Goranas Dragičius. Jam puikiai talkina jaunasis Slovėnijos talentas Luka Dončičius ir tik prieš šią vasarą natūralizuotas amerikietis Anthony Randolphas. Serbijos rinktinėje svarbiausias vaidmuo tenka Bogdanui Bogdanovičiui. Jis rezultatyviausias komandos krepšininkas. Taškais bei atkovotais kamuoliais prisideda lietuviams puikiai žinomas Bobanas Marjanovičius.

Tad finalo dvikova žada būti itin atkakli. Stebėkite šias krepšinio kovas tiesiogiai per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų