REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
31
Slovėnijos krepšinio rinktinės triumfo akimirkos (nuotr. Fotodiena.lt)

Slovėnijos rinktinės lyderis Goranas Dragičius ir kompanija perrašė šios šalies krepšinio istoriją.

31

Slovėnijos rinktinės lyderis Goranas Dragičius ir kompanija perrašė šios šalies krepšinio istoriją.

REKLAMA

Itin užtikrintu žaidimu pusfinalyje nugalėję Ispaniją (92:72), slovėnai pasiekė tai, ko nė vienai šios šalies krepšininkų kartai nebuvo pavykę padaryti – patekti į Europos čempionato finalą.

Bet, kaip iškart po dvikovos kartojo visi Slovėnijos krepšininkai – darbas dar nebaigtas, nes tiek toli nuėjus, reikia laimėti aukso medalius. O tą padaryti bus nelengva, nes finale teks kovoti su Serbijos – Rusijos poros nugalėtoju.

Bet vieninteliai kol kas be pralaimėjimų išlikę slovėnai jau seniai savo žaidimu įrodė, kad gali įveikti bet ką. Šios rinktinės pasirodymą 2017-ųjų čempionate, Lietuvoje net pradėta lyginti su „auksinės“ mūsų šalies rinktinės žaidimu pergalingaisiais 2003-siais.

Juolab, kad ir palaikymo Slovėnijai netrūksta. O finale G. Dragičius tikisi ne tik išvysti dar daugiau fanų iš Slovėnijos, bet ir vylėsi, kad juos palaikys kitų šalių, tarp jų ir Lietuvos, sirgaliai.

REKLAMA
REKLAMA

Prabilo apie Lietuvą

G. Dragičius pripažino, kad pergalė pusfinalyje prieš Ispaniją sukėlė tikrą euforiją Slovėnijoje: „Daug žmonių žiūri krepšinį ir mus palaiko. Manau, kad sekmadienį atvyks dar daugiau sirgalių mūsų palaikyti.“

REKLAMA

Arenoje slovėnus palaikė ir Lietuvos sirgaliai. Užsiminus apie tai, G. Dragičius nepraleido progos nuoširdžiai padėkoti.

„Taip, Lietuva ir Slovėnija esame labai panašios šalys. Pas mus gyvena apie 2 mln. gyventojų, pas jus kiek labai panašiai. Esame kilę iš mažų šalių, todėl esame tokie panašūs. Tiek pas jus, tiek pas mus yra gilios krepšinio tradicijos, krepšinio vertybės, pamatai. Be to, mūsų spalva yra žalia, jūsų spalva žalia (šypsosi – aut. past.). Ačiū Lietuvos sirgaliams už palaikymą“, - sakė G. Dragičius.

Atgal į pusfinalį

- Kas buvo tas pergalės raktas prieš Ispaniją?

- Sunku iškart pasakyti. Mes stengėmės žaisti savo žaidimą, būti agresyvūs gynyboje. Žinojome, kad jie maitins kamuoliais Pau ir Marką Gasolius. Todėl prieš juos dvigubinome gynybą. Mūsų stiprybė tame ir buvo. Taip, jie pelnė nemažai taškų, bet pabaigoje mūsų pastangų užteko pergalei.

- Ką tai reiškia visai Slovėnijai?

- Tai perrašyta istorija, visos šalies, mūsų krepšinio. Bet darbas dar nebaigtas. Jeigu mes nuėjome tiek toli, tai reikia laimėti aukso medalius. Negalime ilgai švęsti, nes turime pasiruošti finalui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų