REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
59
Sekso robotų populiarumas pasaulyje sparčiai auga (nuotr. SCANPIX)

Kai kalbama apie seksą, žmonės dar nebuvo tokie atviri šiai temai, kaip 2017-aisiais. Jau nebėra tabu vakarėliuose diskutuoti apie miegamajame naudojamus sekso žaisliukus.

59

Kai kalbama apie seksą, žmonės dar nebuvo tokie atviri šiai temai, kaip 2017-aisiais. Jau nebėra tabu vakarėliuose diskutuoti apie miegamajame naudojamus sekso žaisliukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visai nesvarbu, ar aistrai pakurstyti naudojami botagėliai, ar rožinėmis plunksnomis dekoruoti antrankiai bei įvairiaspalviai vibratoriai, bet kokių lytiniams žaidimams skirtų aksesuarų galima įsigyti beveik visur. Tačiau ar žinojote, jog pirmieji jų buvo sukurti dar prieš 28000 metų?

REKLAMA

Sekso robotai, vis dėlto, yra pakankamai naujas ir modernus fenomenas. Nors juos šiuo metu daugiausia naudoja tik vyrai, negalintys susirasti tikros ir kvėpuojančios partnerės, retas išdrįsta ginčytis jog jie žmonėms nesuteikia laimės.

Tiesą sakant, yra daugybė pavyzdžių, kuomet vyrai veda savo sekso lėles, o kai kurie dėl jų netgi išdrįsta palikti tikrąsias savo žmonas.

Pasak sakso lėlių gamintojų, daugeliu atveju šie robotai yra geresni už tikras moteris.

„Mes galime pagaminti bet kokių formų ir proporcijų lėles, jos neturi jokių netaisyklingų bruožų, spuogų ar randų. Viskas, ko reikia, tik nedidelis kiekis lubrikanto ir šilto vandens, kad būtų atkartojama tikro žmogaus kūno temperatūra, ir lėlė 90% primins tikrą žmogų“, - teigė jie.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ir visos technologijos, šie sekso robotai, deja, yra tik mašinos ir gali bet kada sugesti.

Priešingai nei filmo „Terminatorius“ siužetas, kibernetinio saugumo ekspertas Dr. Nickas Pattersonas perspėja, kad sekso lėlės gali būti užprogramuotos žudyti jais besinaudojančius žmones, tačiau jos taip pasielgs ne savavališkai.

Įsivaizduokite. Vyksta jūsų ir jūsų žmonos Plastikinės Pamelos vestuvių naktis. Ką tik judu amžiną priesaiką davėte prieš draugus, stebėjusius jus tiesioginėje „Facebook“ transliacijoje, o dabar jau dalinatės viena lova, liečiate ją, kai netikėtai ji ima jus smaugti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertas Nickas Pattersonas sakė: „Programišiui įsilaužus į jūsų roboto sistemą, jis gali kontroliuoti rankas, kojas, kitas kūno dalis ir prie jo pritaisytus prietaisus, pavyzdžiui, peilius ar kitus kankinimo įrankius. Neaišku iš kurios vietos jūsų sekso lėlę valdantis programišius gali duoti bet kokias instrukcijas, kad ir nužudyti.“

Nors sistemos sudėtingos, jas lengva pažeisti

Kainuojančios kelis tūkstančius eurų, patys pažangiausi sekso robotai pasaulyje turi įdiegtas sudėtingas kompiuterines programas, leidžiančias jiems bendrauti su jų naudotojais. Bet, kadangi šios programos naudoja bevielį ryšį, yra rizika, kad į jas įsilauš programišiai.

REKLAMA

„Niekas tikrai nenori, kad toks robotas patektų į nedorai nusiteikusio asmens kontrolę“, - tęsė Dr. Niclas Pattersonas. „Vos tik į juos bus įsilaužta, robotai gali būti naudojami atlikti bet kokias fizines veiklas, netgi pridaryti žalos.“

Nors šiuo metu galima įsigyti itin pažangių robotų, prireiks metų, kol jie elgsis kaip tikri žmonės. Ekspertai mano, jog kartu su jų tobulėjimu, didės ir tokių sekso robotų populiarumas.

Nickas Pattersonas pridūrė, kad įsilaužti į sekso lėlę būtų lengviau, nei į bet kokią sudėtingesnę kompiuteryje ar telefone esančią sistemą. Būtent todėl žmonės turėtų pasiruošti tokiems įvykiams.

Pasaulyje, kuriame vis daugiau žmonių tampa izoliuoti vieni nuo kitų, sekso lėlės tampa naudingesnės. Tačiau jei jų populiarumas ir toliau augs, tai gali įžeibti diskusijas apie jų sukeliamus lytinius iškrypimus. Taip pat nereikėtų pamiršti, kad jų valdymą bet kada gali perimti koks nors programišius, nusprendęs įgyvendinti „Terminatoriaus“ siužetą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų