REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
 Moteris pakeitė plaukų spalvą, bet priežastis supykdė žmones: ar sutinkate?  (nuotr. asm. archyvo)

Viena Silicio slėnyje generalinės direktorės pareigas užimanti moteris prisipažino pakeitusi plaukų spalvą vien tam, kad kolegos į ją žiūrėtų kaip į rimtą darbuotoją.

24

Viena Silicio slėnyje generalinės direktorės pareigas užimanti moteris prisipažino pakeitusi plaukų spalvą vien tam, kad kolegos į ją žiūrėtų kaip į rimtą darbuotoją.

REKLAMA

Eileen Carey paaiškino nustojusi nešioti aukštakulnius batelius, kontaktinius lęšius iškeitusi į akinius ir pradėjusi rengtis neutraliais drabužiais, siekdama įtikti investuotojams.

Verslininkė, vadovaujanti programinės įrangos įmonei „Glassbreakers“, teigė, jog darbo pokalbių metu ji susipažįsta su kitomis tamsiaplaukėmis tapusiomis moterimis, taip pasielgusiomis tik dėl galimybės karjeroje pasiekti daugiau.

„Pirmą kartą plaukus nusidažiau po to, kai „verslo sostinėje“ patarimą tai padaryti davė viena moteris. Kad surinkčiau daugiau lėšų, man būtų neprošal šviesius plaukus nudažyti rudai, nes tokios išvaizdos moterys yra laikomos rimtesnėmis. Tamsesni plaukai taip pat prideda amžiaus, o man to tuo metu labai reikėjo, jei norėjau, jog būčiau sutikta kaip tikra, rimta, savo darbą išmananti verslininkė“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Priimdami sprendimus, žmonės iš pradžių ieško sėkmingus asmenis savo išvaizda primenančių žmonių. Pasak Kalifornijoje, JAV gyvenančios Eileen, kai ji buvo šviesiaplaukė, daugelis ją lygino su kita šviesių plaukų generaline direktore, kurios kompanija patyrė tikrą fiasko.

REKLAMA

Apie tai pasikalbėjusi su kita moterimi, Eilee sakė: „Mes nusprendėme, kad šviesiaplaukės yra dažnas fetišų objektas. Vyrai bare mieliau užkalbins blondinę, nei brunetę. Šis nusistatymas vyrauja jau ilgą laiką. Norint tapti sėkminga verslininke šioje technologijų industrijoje, privalau kuo mažiau išsišokti, ypač kai kalba eina apie seksualumą, būti nepastebima.“

Socialiniuose tinkluose Eileen istorija sulaukė pačių įvairiausių atsiliepimų. Kai kurie už moters nuomonę ir komentarus ją netgi kritikavo.

„Atleiskite, tačiau tai be galo nuvilia. Vietoj to, kad būtumėte stiprios ir protingos šviesiaplaukės moters pavyzdys, jūs teigiate, jog yra gerai apie kitus asmenis spręsti iš jų išvaizdos“, - rašė Emmie.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasielgiau lygiai taip pat ir tai suveikė. Savo šviesius plaukus nudažiau tamsiai, dėvėjau laisvesnius drabužius. Puiku, kad ne man vienai teko taip pasikeisti“, - teigė Danielle Bilot.

Jo Mackley sakė: „Mano darbovietės prezidentas yra šviesiaplaukis ir jis nė negalvoja keisti savo plaukų spalvos. Gaila, kad tokios sėkmingos moterys kaip Eileen turi taikytis prie kitų.“

„Manau, kad visoms moterims nėra gera girdėti, jog, kad gautum darbo vietą, turi pakeisti savo išvaizdą“, - pridūrė Naomi Canton.

2009-aisiais metais atlikti tyrimai parodė, kad 62% žmonių mano, jog brunetės darbo vietoje atrodo profesionaliau, nei blondinės.

Patys naujausi duomenys atskleidė, kad net kas ketvirta moteris apdairiai renkasi darbo aprangą, kai vyrų tarpe taip elgiasi tik 9%. Tyrimuose dalyvaujantys asmenys teigė, jog jų dėmesį darbo vietoje dažniausiai blaško per didelis makiažo kiekis, nepadoriai trumpi sijonai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie Silicio slėnyje vyraujančią lyčių diskriminaciją buvo rašoma ne kartą. Pasak „New York Times“, vadovėms moterims atiteko maždaug 1,2 mlrd. eurų investicijų, o jų kolegoms vyrams – 48 mlrd. eurų.

Eileen pridūrė, kad šį sprendimą pakeisti plaukų spalvą ji priėmė norėdama įsitvirtinti ir būti laikoma rimta verslininke industrijoje, kurioje dominuoja vyrai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų