Kepti grybai (nuotr. Fotolia.com)

Kepti grybai (nuotr. Fotolia.com)

Grybavimas šalyje pasiekė piką. Žmonės net prieš darbus nuo ankstyvo ryto skuba į miškus, kuriuose šiemet apstu pačių įvairiausių grybų. Lietuviai skuba į krepšius dėti baravykus, ūmėdes bei daugelio pamėgtas voveraites.

Vėliau namuose šeimininkės ima gaminti iš jų pačius įvairiausius patiekalus. Vilnietė Marija grybus šeimynai ruošia su svogūnais, morkomis ir grietinėlės padažu. Naujienų portalui TV3.lt ji tvirtino, kad grietinėlės padažas, nors ir yra riebus, labai patinka jos gausiai šeimai. 

„Grybus, dažniausiai voveraites, apverdu, o tada pakepu su svogūnais ir morkomis. Vėliau, baigiant kepti, užpilu grietinėlės padažo bei mėgstamų prieskonių. Vyrui patinka net ir grietine gardinti voveraites“, - kalbėjo moteris. 

Pasak Marijos, grybus lietuviai valgo gana retai, todėl net suvalgius keptų riebaluose, skrandžiui nieko nenutiks. 

REKLAMA

Vis dėlto mitybos specialistė Vaida Kurpienė įsitikinusi, kad ruošiant tiek grybus, tiek kitus patiekalus, derėtų vadovautis mitybos taisyklėmis. 

Ji pasidalijo pagrindiniais patarimais, kaip reikėtų ruošti grybus, kad šie netaptų bomba mūsų skrandžiams.

Ji tikino, kad patys grybai nėra kaloringi, tačiau gaminami pagal netinkamas mitybos taisykles gali sukelti nemenkų problemų.

„Nerekomenduoju grybų kepti riebaluose. Jeigu jie juose paskęs, taps itin sunkiai virškinami.

Taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į grybų derinimą su mėsa. Jei iš grybų gaminamas tik padažas, tuomet didelės problemos nebus, tačiau jei mėsos ir grybų viename patiekale daugiau – skrandis greitai apsunks, o po tokių pietų norėsis tik prigulti. Jei toks derinys būtų pasirenkamas vakarienei, tikėtina, kad naktį kankins neramūs sapnai, o miego kokybė akivaizdžiai suprastės.

Reikėtų vengti grybus valgyti ir su grietinėle“, - patarimais dalijosi V.Kurpienė.

Ji priminė dar vieną taisyklę – konservuotus grybus geriausia suvartoti per pusmetį nuo užkonservavimo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[email protected]

Naujienų portalo tv3.lt informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB All Media Lithuania sutikimo draudžiama.

GAUK NEMOKAMĄ tv3.lt NAUJIENLAIŠKĮ Į SAVO PAŠTO DĖŽUTĘ:
UŽSISAKYTI
REKLAMA

Nėra komentarų. Būk pirmas - komentuok!

Faršo kepsnys su daržovėmis
Tinklaraščio „Viktorijos virtuvė“ autorė įsitikinusi, kad faršo kepsnys - puiki idėja pietaujantiems arba vakarieniaujantiems. Siūlome dar vieną, kaip pati Viktorija sako, ...
Tinginių čeburekai (nuotr. 123rf.com)
Tinginių čeburekai pasiteisins ir nepaliks abejingų. Tuo įsitikinusi tinklaraštininkė Audronė Zemenskienė, gerbėjus feisbuke lepinanti grupėje „Gamink su Audrone“.  ...
Juodas maistas (nuotr. TV3)
Pasaulyje garsėjantis juodo maisto kultas ateina ir į Lietuvą. Be įprastais jau tapusių juodų ledų Lietuvoje jau galima įsigyti juodų česnakų, sūrio, sausainių ar netgi ...
Naminis kebabas (nuotr. 123rf.com)
Kebabai priskiriami greitojo maisto kategorijai, tačiau, sutikite, dauguma iš mūsų juos mėgsta. Jei nenorite pirkti kebabinėse ar pakelės užeigose, suskubkite naminį, ...
Guliašas (nuotr. facebook.com)
Pats metas pagalvoti apie pietus. O jei paruošti guliašą? Abejingų neliks, skonis nenuvils! Bandykite ir tikrai liksite sužavėti. Tuo įsitikinusi tinklaraščio „Ingridux ...
REKLAMA

Top Video

Popiežius Pranciškus kitąmet lankysis Lietuvoje
DABAR RODOMA
Popiežius Pranciškus kitąmet lankysis Lietuvoje
DABAR RODOMA
Lietuvių pamėgta balta mišrainė šiemet bus gerokai brangesnė
DABAR RODOMA
Sutarė, kiek didės medikų algos
DABAR RODOMA
Gelbstint Gedimino kalną aptiktas sprogmuo
DABAR RODOMA
Kilus panikai dėl nutraukiamų mokėjimų švenčių metu paaiškino, kokia paslauga neveiks
DABAR RODOMA
Chaosas dėl receptų ir menkiausiems vaistams tęsiasi
DABAR RODOMA
Jaudulio „X Faktoriuje“ nesugebėjusiai suvaldyti Ivetai Svilainytei pagalbos ranką ištiesė Jazzu
DABAR RODOMA
„Kėdžių iššūkio“ etapą pasiekusi vilnietė: jaučiu didžiulį palaikymą
DABAR RODOMA
Nemalonus incidentas populiarioje Vilniaus kavinėje: vandalai suniokojo papuošimus
DABAR RODOMA
Paskelbė, ką apie alkoholio draudimus turite žinoti ir jūs

Televizija

Į viršų