REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienio vakarą prasidėjo Europos vyrų krepšinio čempionato ketvirtfinalio etapas. Pirmieji į kovą stojo Ispanijos ir Vokietijos krepšininkai.

Antradienio vakarą prasidėjo Europos vyrų krepšinio čempionato ketvirtfinalio etapas. Pirmieji į kovą stojo Ispanijos ir Vokietijos krepšininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Beveik du su puse kėlinio vokiečiai su varžovais žaidė kaip lygūs su lygiais, bet tada įsisiautėjo Marcas Gasolis, kuris padėjo ispanams įgyti dviženklę persvarą. Daugiau ispanai nebeleido suabejoti savo pranašumu ir nugalėjo vokiečius rezultatu - 84:72.

REKLAMA

Iki šios dvikovos Ispanijos rinktinė buvo iškovojusi visas šešias pergales. Grupės etape sutriuškinta Juodkalnija (99:60), Čekija (93:56) ir Rumunija (91:50). Vėliau atkaklioje kovoje nugalėta Kroatija (79:73) ir vėl įveikta Vengrija (87:64). Aštuntfinalyje ispanai palaužė šeimininkus turkus (73:56).

Lietuvos grupėje rungtyniavusios Vokietijos kelias nebuvo toks lengvas. Jie įveikė Ukrainą (75:63), Gruziją (67:57), bet netikėtai pralaimėjo Izraeliui (80:82). Vėliau vokiečiai įveikė italus (61:55) ir suklupo prieš Lietuvą (72:89). Aštuntfinalyje vokiečiai įveikė Prancūziją (84:81).

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis kėlinys

Ispanijos rinktinė dvikovą pradėjo tokiu startiniu penketu: P. Gasolis, J. Navarro, R. Rubio, M. Gasol ir F. San Emeterio. Vokiečių starto penketukas: J. Voigtmann, K. Tadda, R. Benzing, D. Barthel ir D. Schroder.

Rungtynės prasidėjo 5 vokiečių taškais iš eilės. Ispanijos rinktinė pirmąsias dvi minutes stringa varžovų gynyboje. Pirmuosius taškus sužaidus beveik 4 minutes ispanams greitoje atakoje pelno po krepšiu atsidūręs M. Gasolis.

Be vokiečiai surengia dar dvi sėkmingas atakas. Vieną jų vainikuoja nuo ispanų pabėgusio J. Voigtmanno galingas dėjimas greitoje atakoje. Vokiečių spurtas 11:2 priverčia ispanų trenerį prašyti pirmosios minutės pertraukėlės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po jos P. Gasolis per dvi atakas pelno 5 taškus be atsako. Brolių Pau ir Marco Gasolių duetas toliau žaidžia nepriekaištingai. Sužaidus beveik 8 minutes tik jie tėra pelnę taškus ispanams (Pau – 8, Marcas – 5). Vokiečiai išlieka priekyje 16:13.

Kėlinuko pabaigoje komandos apsikeičia taikliomis atakomis. Pirmąjį ketvirtį Vokietija laimi 19:16.

Antrasis kėlinys

Antrąjį kėlinuką vokiečiai pradeda M. Lo tolimu šūviu (22:16). Vėliau apsigynę vokiečiai puolime priverčia prasižengti ispanus, tas pats M. Lo pataiko tik vieną baudos metimą.

REKLAMA

Tuomet ispanai perėmė iniciatyvą ir sužaidus daugiau kaip 4 minutes antrajame kėlinuke J. Hernangomezas baudų metimais išlygino rezultatą (27:27).

Dar kitoje atakoje S. Rodriguezo tolimas šūvis pirmą kartą išveda ispanus į priekį. 30:27 Ispanijos rinktinės naudai. Bet pabėgti nuo vokiečių ispanams nepavyko. Po dviejų kėlinių jie pirmauja vos tašku - 34:33.

Trečiasis kėlinys

Trečiajame kėlinuke kova ir toliau verda taškas į tašką. Sužaidus 4 minutes rezultatas lygus - 41:41. Rezultatyviausias žaidėjas vokiečių gretose yra D. Schroderis, kuris jau pelnė 16 taškų. Ispanus į priekį veda P. Gasolis, jau pelnęs 14 taškų. Jo brolis Marcas surinko 10 taškų.

REKLAMA

Abi rinktinės ir toliau keitėsi rezultatyviomis atakomis. O po J. Sastre tritaškio ispanai išsiveržė į priekį 50:48. Bet netrukus puikiu prasiveržimu rezultatą išlygino D. Schroderis. 

Likus sužaisti 2 minutes trečiajame kėlinyje - du tritaškius iš eilės pelno ispanai. Pasižymi M. Gasolis ir S. Rodriguezas. Po šių žaidėjų taiklių metimų ispanai atitrūksta - 56:50.

M. Gasolio šou ir toliau tęsiasi. Kėlinio pabaigoje jis ne tik pataiko du tolimus metimus, bet ir įmeta dvitaškį su pražanga. Po galingo spurto Ispanija po trijų kėlinių pirmauja 65:53.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtas kėlinys

Ketvirtojo kėlinio pradžioje rinktinės apsikeitė taikliais dvitaškiais metimais. Sužaidus dvi minutes rezultatas buvo 69:57. Tuomet ant suoliuko buvo pasodintas bei plojimais palydėtas M. Gasolis. Iki šios akimirkos jis buvo pelnęs 26 taškus.

Likus žaisti kiek mažiau nei penkioms minutėms, vokiečiams atsilikimą pavyko sumažinti vos tašku. Nepaisant D. Schroderio pastangų, ispanai priekyje - 72:61.

Į aikštelę grįžęs M. Gasolis fantastišku metimu padidina ispanų pranašumą - 74:61. Iš viso Ispanijos rinktinės lyderis jau pelnė 28 taškus ir atkovojo 9 kamuolius.

REKLAMA

Paskutinės kėlinio minutės buvo jau tik formalumas. Likus žaisti 3 minutes ispanai pirmavo akivaizdžiu skirtumu - 79:62. Pergalę savo rankose turintys ispanai bandė žaisti gražiai, kas leido vokiečiams kiek sumažinti atsilikimą - 68:79 (likus 1 min. 20 sek.). Likus 55 sek. skirtumas sumažėjo iki vienženklio - 70:79. Pergalė iškovota rezultatu 84:72.

Po šios dvikovos Ricky Rubio sakė: „Buvo sudėtinga kova. Marcas sužaidė įspūdingai ir labai mums padėjo. Tai leido mums įgyti persvarą bei galiausiai nugalėti. Pergalė lėmė ir gera gynyba. Ne viskas klostosi taip lengvai šiame turnyre, kaip gali pasirodyti iš šono.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų