REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Sicilijoje kunigas atlieka grupinius egzorcismo seansus (nuotr. YouTube)

Sicilijoje dirbantis 80-metis kunigas tapo paklausiausiu egzorcistu visame regione.

8

Sicilijoje dirbantis 80-metis kunigas tapo paklausiausiu egzorcistu visame regione.

REKLAMA

Pranciškonų tėvas Cataldo Migliazzo vienu metu sugeba nuo demonų apvalyti kelis žmones iš karto. Tai jis atlieka Palermo mieste esančioje bažnyčioje.

Apie šį kunigą pasakojama ir pernai metais sukurtame italų dokumentiniame filme „Deliver Us“. Jis turėtų pasirodyti jau kitą mėnesį.

Išvalymo mišių pradžioje į jas susirinkusiems pagalbos prašantiems jis atskleidžia, kad grupėje yra 6,7 ar 8 demono apsėsti žmonės.

„Kalbu su tavimi, Šėtone, tamsos prince. Prakeikiu tave. Išveju Tave iš savo gyvenimo“, - apvalymo ceremoniją pradeda jis.

Girdima, kaip klauptuose sėdinti moteris pradeda rėkti ir dejuoti, netoliese esantis vyras kandžioja orą, tėvų rankose graudžiai verkia berniukas.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsisakau tavęs, prakeikta ir meluojanti Šėtono siela. Išnyk, Šėtone. Išveju tave iš savo gyvenimo“, - sakė kunigas.

Vienu metu matoma, kaip mišiose dalyvaujančiai ir prie grindų prispaustai moteriai, į veidą metami miltai. Tuo pat metu kita moteris pradeda urgzti ir voliotis ant kilimo, o šalia kito dvasininko esantis vyras, jam prie kaktos pridėjus kryžių, pradeda skleisti keistus garsus.

REKLAMA

Filmo „Deliver Us“ režisierė Federica Di Giacomo sakė, kad pats egzorcizmo konceptas šiuo metu yra labai populiarus, tuo susidomi vis daugiau žmonių.

Kitoje dokumentinio filmo anonso dalyje matoma, kaip kunigas bažnyčios patalpose ar pačių apsėstųjų namuose atlieka individualius demono išvarymo seansus.

Šis filmas taip pat tyrinėja ir tai, ar žmonės, kurie mano esantys apsėsti Šėtono, neserga kokiomis nors protinėmis ligomis. Tuo nėra tikra ir pati režisierė, tačiau ji neturi jokio išankstinio nusistatymo.

„Sunku galvoti apie asmenį apsėdusią Šėtono esybę. Tačiau taip pat sunku manyti, jog visa tai yra psichologinės ligos, o toks dvasinis sutrikimas nė neegzistuoja. Kaip pats kunigas man pasakojo, žmonės lankosi pas psichiatrus, magus, kitus juos išgydyti galinčius asmenis, jie tam išleidžia daug pinigų, o pas kunigus apsilanko tik išsekus finansams“, - sakė Federice Di Giacomo.

Italijoje kunigai egzorcistais tapti gali tik Katalikų bažnyčiai leidus ir išklausius specialius kursus.

Tarp Romos ir Milano iš viso yra 12 egzorcistų. Katalikų bažnyčia taip pat turi sukūrusi specialų skambučių centrą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų