REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Įtariami vaikžudžiai (nuotr. tv3.lt)

Kauno apygardos teismas antradienį pradės nagrinėti kėdainiškių sugyventinių, kaltinamų mirtinai sumušus ketverių metų Matą, bylą.

12

Kauno apygardos teismas antradienį pradės nagrinėti kėdainiškių sugyventinių, kaltinamų mirtinai sumušus ketverių metų Matą, bylą.

REKLAMA

Kaip BNS posėdžio išvakarėse informavo teismo atstovė Milda Bučnytė, kol kas nėra gauta prašymų dėl posėdžio atidėjimo, abu kaltinamieji turi valstybės skirtus advokatus.

Dėl vaiko nužudymo bus teisiami jo motina Monika Kaziukaitytė ir jos sugyventinis Gediminas Kontenis. Žiauriai sumuštas berniukas mirė sausio 27-osios rytą Kauno klinikose.

Vaikas į ligoninę sausio 25 dieną apie 24 val. dėl daugybinių kūno sumušimų buvo pristatytas iš namų Kėdainiuose. Ekspertai nustatė, kad vaikui suduoti ne mažiau kaip 135 smūgiai, mirtini buvo suduoti į galvą. Turima duomenų, kad vaikas prieš mirtį muštas tris dienas.

Vaiko motinai inkriminuojamas tyčinis itin žiaurus savo bejėgiškos būklės mažamečio šeimos nario nužudymas. Kaip teigiama kaltinime, „suvokdama, kad ilgalaikiu mušimu ir daugybės kūno sužalojimų padarymu sukelia dideles fizines kančias bei skausmą, itin žiauriai nužudė mažametį, dėl mažametystės esantį bejėgiškoje būklėje, savo šeimos narį“. Moteris taip pat bus teisiama už piktnaudžiavimą motinos valdžia – kaltinime teigiama, kad moteris „psichiškai ir fiziškai gniuždydama savo mažametį sūnų piktnaudžiavo savo kaip motinos teisėmis ir pareigomis“.

REKLAMA
REKLAMA

Jos sugyventinis bus teisiamas dėl itin žiauraus bejėgiškos būklės mažamečio nužudymo. Jam inkriminuojami ir trys epizodai dėl nežymaus mažamečio sveikatos sutrikdymo.

REKLAMA

Už šiuos nusikaltimus jiems abiems gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Per apklausas sugyventiniai neigė sudavę vaikui mirtinus smūgius. Tačiau tyrimo duomenimis, vaiko mirtį sukėlė abiejų sugyventinių veiksmai. Smurtą prieš mažametį pora aiškino auklėjimu: jie neigė smurtavę ir tikino tokiomis priemonėmis vaiką baudę už netinkamą elgesį, jeigu jis neklausydavo, numesdavo daiktus. Mama vaiką stumdė, mušė, įžeidžiančiai vadino.

Kaltinamajame akte paminėta, kad nusikaltimui įtakos galėjo turėti narkotinės medžiagos, jų pėdsakų rasta tiriant kaltinamuosius.

Tyrimo metu apklausta per 120 asmenų, atlikta 12 ekspertinių tyrimų, juos atliko medikai, teismo medicinos ekspertai, psichiatrai, kriminalistai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų