REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
135
Eurobasket 2017: Lietuva – Vokietija (nuotr. Fotodiena/Mato Baranausko)

Dainius Adomaitis liko patenkintas pirmuoju Europos čempionato etapu. Lietuviai iškovojo keturias pergales iš penkių galimų. Aštuntfinalyje mūsiškių laukia graikų arba lenkų barjeras.

135

Dainius Adomaitis liko patenkintas pirmuoju Europos čempionato etapu. Lietuviai iškovojo keturias pergales iš penkių galimų. Aštuntfinalyje mūsiškių laukia graikų arba lenkų barjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis dalykas – labai gerai kontroliavome rungtynių ritmą. Žaidėme su komanda, kuri labai greita, kai rungtyniauja Dennisas Schroderis. Tokiai ekipai greitomis atakomis leidome pelnyti penkis taškus. Mažai klydome, gerai stabdėme greitus išpuolius“, – rungtynes su vokiečiais komentavo D. Adomaitis.

REKLAMA

D. Schroderis per pirmąją mačo dalį pelnė 19 taškų, antrąją – septynis. Kas pasikeitė?

– Padarėme mažas korekcijas. Dar viešbutyje buvome aptarę, kad galime gintis ir kitaip. Vyrai antrojoje rungtynių pusėje labai gerai rinko tuos, kas yra metikai, prieš ką ginantis komandos draugams reikia pagalbos.

– Kieno nuopelnas, kad pavyko sustabdyti D. Schroderį?

– Pirmiausia tų, kurie prieš jį gynėsi, o po to visų likusių. Tai – daugiau komandos gynyba. Akcentavome, kad gerai, jei jis pelnys taškus, bet tegu to nepadaro kiti. Vienintelis blogas dalykas – trys ar keturi Isaiah Hartensteino prasiveržimai. Tai – grubiausios rungtynių klaidos.

REKLAMA
REKLAMA

Jonas Valančiūnas vėl buvo žvėriškas. Kaip vertinate jo formą?

– Tikiuosi, ji dar gerės, eis į viršų.

– Pernai Joną matėme visai kitokį. Kas šiemet pasikeitė?

– Negaliu komentuoti, kas buvo pernai, nes nebuvau komandos viduje. Manau, visų pirma, tai yra jo nuopelnas, o po to ekipos draugų. Pastarieji ieško, kaip jam atlikti perdavimus, kas turi pastatyti užtvarą, tą ir padaro. Antras dalykas – jo paties intensyvumas, kova dėl atšokusių kamuolių puolant.

– Kas nutiko Mindaugui Kuzminskui?

– Truputį surakino nugarą. Tačiau skausmas nėra toks, kuris trukdytų treniruotis. Mindaugas norėjo žaisti, bet situacija buvo tokia, kad nusprendėme nerizikuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Baigėsi grupių etapas. Kaip galite jį įvertinti?

– Manau, labai gerai. Pirmosiose rungtynėse buvo svarbi psichologija. Be to, komandos į turnyrą atvažiavo skirtingų formų. Gruzinai laimėjo Akropolio taurę, žaidė gerą krepšinį. Mes nebuvome tokiame pat lygyje.

– Ar sutinkate, kad A grupėje daugiau stiprių komandų nei B?

– Sunku pasakyti. Reikėtų sužaisti ir įvertinti lygius.

Galbūt A grupės netikėtumas – tik viena graikų pergalė. Tačiau matėme suomių, slovėnų rungtynių. Tai – tikrai geros komandos.

Mūsų grupės ekipos – apylygės. Tai rodo ir rezultatai.

– Aštuntfinalyje žaisite su graikais arba lenkais. Šiuo metu šios komandos rungtyniauja tarpusavyje. Kaip manote, kas laimės?

REKLAMA

– Eisime žiūrėti.

– Kurios komandos žaidimas būtų parankesnis?

– Kol kas negaliu pasakyti, nes varžovų dar neanalizavome. Su lenkais žaidėme draugiškas rungtynes. Jų tikslas buvo patekti į kitą etapą, tad lenkai atvažiavo savo formos pike. Mačiau du ketvirčius vienų graikų rungtynių. Daug nesu matęs, tad negaliu komentuoti.

– Kaip komandas galėjo paveikti nesklandumai viešbutyje – vagystės?

– Atradome, kad viešbutyje yra seifai.

– Koks rinktinės planas? Ar dar turėsite treniruotę Tel Avive?

– Rytoj ryte, atrodo, 9 valandą, yra skrydis. Treniruosimės Turkijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų