REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Amerikos Valstijų bendrovė „Trackforce“, vystanti apsaugos darbų valdymo programinę įrangą kuria produkto vystymo padalinį Vilniuje. Per šiuos metus bendrovė planuoja suburti 15 programuotojų ir programinės įrangos testuotojų komandą.

Jungtinių Amerikos Valstijų bendrovė „Trackforce“, vystanti apsaugos darbų valdymo programinę įrangą kuria produkto vystymo padalinį Vilniuje. Per šiuos metus bendrovė planuoja suburti 15 programuotojų ir programinės įrangos testuotojų komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes vystome sprendimus, kuriais konkuruojame visame pasaulyje, todėl ieškome talentingų žmonių, galinčių prisidėtų prie produkto vystymo ne tik technine prasme. Šiuo atžvilgiu Lietuva buvo geriausias pasirinkimas, nes šalyje dirbantys informacinių technologijų specialistai pasižymi ne tik gerais techniniais gebėjimais, bet ir sugeba svariai prisidėti prie produkto funkcionalumui svarbių sprendimų. Dėl to manome, kad Lietuvos talentai užtikrins verslo sėkmę ilgiems metams į priekį“, - teigia bendrovės „Trackforce“ vadovas ir savininkas Guirchaume Abitbol.

REKLAMA

„Trackforce“ 2000 metais įkūrė saugos tarnybose dirbę profesionalai. Matydami apsaugos paslaugas teikiančių bendrovių veiklos spragas ir galimybes didinti efektyvumą jie ėmė kurti programinę įrangą, padedančią optimizuoti šio tipo bendrovių veiklą. Ketverius metus iš eilės bendrovės pajamos augo po 35 proc. per metus ir pernai siekė 7 mln. eurų.

Lietuvoje bendrovė planuoja vystyti sprendimus ir seniems, ir naujiems produktams. Be to, Vilniuje įsikūrusi komanda lygiomis dalimis prisidės prie bendrovės techninės platformos tobulinimo. Kadangi pagrindinė bendrovės būstinė įsikūrusi San Diege, kurio laiko skirtumas Vilniaus atžvilgiu 10 valandų, Lietuvos komanda veiks autonomiškai ir daugelį sprendimų priims pati. G. Abitbol tikisi, kad autonomija padės pasiekti geresnių rezultatų ir tuo pačiu užtikrins didesnę darbuotojų motyvaciją. Jo teigimu, norima, kad Vilniaus padalinys jaustųsi pilnaverte kompanijos dalimi.

REKLAMA
REKLAMA

„Pastaraisiais metais matome didelį informacinių technologijų bendrovių iš JAV susidomėjimą Lietuva. Tai itin svarbu vietinei darbo rinkai, nes tokiose bendrovėse dažniausia kuriami patys inovatyviausi produktai, o dėl darbo kultūros darbuotojams sukuriama pakankama laisvė inovuoti, patiems siūlyti sprendimus. Tokią kultūrą šalies specialistai vėliau atsineša į besikuriančius startuolius ar identiteto ieškančias šalies bendroves“, - teigia ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius.

Vilniaus padalinys bus septintasis bendrovės biuras. Pagrindinė „Trackforce“ būstinė įsikūrusi San Diege (JAV), o klientų aptarnavimo ir pardavimo padaliniai – Prancūzijoje, Meksikoje, Didžiojoje Britanijoje, Liuksemburge ir Pietų Afrikos Respublikoje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šios ir kitų pastaruoju metu sprendimus kurtis Lietuvoje priėmusių bendrovių pasirinkimas rodo įdomią tendenciją – Lietuva inovatyvioms bendrovėms tampa antrojo pagal svarbą padalinio lokacija. „Trackforce“, „Trustpilot“ ir keletas kitų Lietuvoje besikuriančių bendrovių, turėdamos padalinius didžiuosiuose pasaulio verslo centruose, pasirenka Lietuvą kaip kompetencijų centrą sudėtingiausioms savo funkcijoms. Tai didelis įvertinimas šalies darbo rinkai“, - teigia užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.

Bendrovės sistema naudojasi 150 tūkst. galutinių vartotojų. Tarp klientų yra ir gerai žinomų tarptautinių kompanijų – „G4S“, „Bayer“, „Chanel“, bei keletas tarptautinių oro uostų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų