REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Miestiečių ir Kauno valdžios konfliktas dėl medžių kirtimo turėjo būti sprendžiamas dialogu, neveliant į tai policijos, mano ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Miestiečių ir Kauno valdžios konfliktas dėl medžių kirtimo turėjo būti sprendžiamas dialogu, neveliant į tai policijos, mano ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

REKLAMA

„Apie savo sprendimus – ypač galime pasakyti, kad kiekvienam lietuviui medis yra labai brangus – tokiais jautriais klausimais tie, kas priima sprendimus, turėtų aiškiai komunikuoti ir visuomenei paaiškinti – net ir tiems, kurie turi kategoriškai kitokią nuomonę“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė jis.

Pasak jo, policijos pareigūnai šioje situacijoje savo darbą atliko dorai ir sąžiningai, tačiau premjeras pabrėžė, kad policija į tokias situacijas neturėtų būti kviečiama.

„Kad tokius ginčus turi spręsti policija, tai jau negebėjimas tų, kurie priėmė sprendimus, paaiškinti visuomenei savo sprendimų“, – sakė ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

„Visos situacijos, kurios liečia bendruomenės dialogą, jos turėtų būti be policijos“, – pridūrė jis.

Trys prieš medžių kirtimą Kauno A.Smetonos alėjoje protestavę asmenys sulaikyti pirmadienį. Jie gali būti nubausti administracine tvarka dėl nepaklusimo pareigūnams ir susirinkimų reikalavimų pažeidimo.

REKLAMA

Į policijos komisariatą buvo pristatyti dailininkai Auksė Petrulienė ir Vytenis Jakas, advokatas Saulius Dambrauskas. Protestai dėl medžių kirtimo Kaune vyko ir anksčiau, tačiau jų dalyviai teigia nebuvę valdžios atstovų išgirsti.

S.Skvernelis taip pat mano, kad medžius reikia saugoti, nebent jie – pavojingi ar ligoti.

„Jeigu galima bent vieną medį išsaugoti, tą reikia ir padaryti – vienareikšmiai. (...) Tačiau yra projektai, kuriuos įgyvendinant, matyt, neišvengiamai reikia daryti korekcijas, ypatingai tais atvejais, kai medžiai yra pažeisti, seni arba keliantys grėsmę tiek žmonių, tiek eismo saugumui“, – svarstė ministras pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno miesto savivaldybės duomenimis, mieste per kelis mėnesius iškirsti 589 medžiai. Daugiausiai – 227 – jų iškirsta Vytauto prospekte, A.Smetonos alėjoje – 217. Dar keliasdešimt medžių iškirsta Zanavykų ir Miško gatvėse.

Savivaldybė teigia, kad kertami medžiai yra seni ir ligoti, jų nenukirtus neįmanoma sutvarkyti gatvių ir šaligatvių. Prieš šiuos kirtimus protestuojantys miestiečiai teigia, kad kirtimo darbai vykdomi pažeidžiant įstatymus ir reikalauja juos stabdyti, kol jų skundus dėl šių darbų išnagrinės įvairios institucijos.

Miesto valdžia žada atstatyti dar daugiau medžių, nei kad jų iškirto.

S.Skvernelį iškėlusi Valstiečių ir žaliųjų sąjunga per rinkimų į Seimą kampaniją bendradarbiavo su organizacija „Vieningas Kaunas“, jai priklauso ir miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų