REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Vicky Veness (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Daugelis įsivaizduoja, kaip atrodo žmogus, kuriam diagnozuota klastinga liga vėžys.

16

Daugelis įsivaizduoja, kaip atrodo žmogus, kuriam diagnozuota klastinga liga vėžys.

REKLAMA

Viena moteris, dirbanti asmenine trenere, panoro pakeisti šiuos senus ir nusistovėjusius išankstinius nusistatymus po to, kai nepaisant to, jog atrodo sveika ir turi idealų kūną, jai nustatytas ketvirtos stadijos plaučių vėžys.

Čeltname, Anglijoje gyvenanti Vicky Veness (30 m.) pasidalino savo pačios nuotrauka, daryta likus kelioms valandoms iki negailestingos diagnozės, aiškindama, kad net ir sergant vėžiu, iš išorės to gali ir nesimatyti.

Fitneso fanatikė sakė, jog pirmieji plaučių vėžio simptomai gydytojams priminė astmą, tad per didelio dėmesio į tai nekreipė. Prireikė net 18 mėnesių, kad medikai paskelbtų tikrąją moters diagnozę.

Pasak jos, šios istorijos moralas yra neignoruoti bet kokių simptomų, kad ir kaip sveikai atrodytumėte.

„Įspėju, kad šis įrašas gali jus nuliūdinti“, - savo „Facebook“ paskyroje rašė Vicky. „Ši nuotrauka daryta likus kelioms valandoms iki mano ligos diagnozės – ketvirtos stadijos plaučių vėžys. Man 30 metų, esu asmeninė trenerė, bėgikė, nerūkau ir sveikai maitinuosi. Sergantieji vėžiu nebūtinai tokie atrodys iš išorės, o pirmieji simptomai gali būti nežymus ir pasirodyti tik retkarčiais. Deja, bet net keliems bendrosios sveikatos gydytojams mano pirmieji simptomai priminė astmą. Jei dėl kažkokių neaiškių priežasčių pasijutote prastai, nesvarbu, kokie simptomai tai išduoda, kreipkitės į gydytoją, drąsiai klauskite to, kas jums neduoda ramybės, prašykite tyrimų, kol sulauksite viską paaiškinančio atsakymo. Ši savaitė buvo viena sunkiausių mano gyvenime, tačiau laikas stoti į kovą.“

Portalui „FEMAIL“ moteris aiškino savo tokio sprendimo, pasidalinti šia nuotrauka, priežastį: „Norėjau parodyti, kad vėžys gali užpulti bet ką. Kai daugelis pagalvoja apie plaučių vėžį, įsivaizduoja rūkantį asmenį, tačiau tai netiesa. Tikiuosi, kad mano įrašas paskatins visus, kamuojamus neįprasto kosulio, kreiptis į savo šeimos gydytojus. Nors ir atrodau sveikai, mano simptomai tikrai nepriminė plaučių vėžio. Mane neramina ir tai, kad nustatant šią ligą, dažniausiai jos nesitikima aptikti pas sveikai atrodančius ir visą gyvenimą nerūkiusius žmones. Mano diagnozei nustatyti prireikė net 18 mėnesių.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų