REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Trystanas Reece‘as ir Biffas Chaplow  (nuotr. Instagram)

Prieš 14 metų translyčiu vyru tapęs Trystanas Reece‘as (34 m.), pagimdė sveiką berniuką.

14

Prieš 14 metų translyčiu vyru tapęs Trystanas Reece‘as (34 m.), pagimdė sveiką berniuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriškis, gimęs mergaite, visą laiką buvo auginamas kaip viena, tačiau visuomet save laikė vyru, tad ryžosi kardinaliems išvaizdos pokyčiams, atspindintiems jo vidų. Su vyru Biffu Chaplow nusprendus susilaukti vaiko, Trystanas nustojo vartojęs hormono testosterono tabletes ir prieš 3 savaites, ši Portlande, JAV gyvenanti šeima, pirmą kartą susipažino su savo mažyliu Leo.

REKLAMA

Kalbėdamas laidoje „This Morning“, Trystanas teigė, kad gimdymas buvo sunkesnis, nei jis įsivaizdavo ir pridūrė, kad daugiau vaikų judviejų šeima nebeplanuos ir taip netampys likimo už ūsų.

Trystanas atskleidė tikintis, kad jei tik sugebėtų, dauguma vyrų patys norėtų gimdyti vaikus.

„Manau, jog daugelis vyrų norėtų pilvelyje nešioti vaiką ir patirti nėštumo laikotarpio džiaugsmus“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Gimdymo metu jo vyras Biffas visuomet buvo šalia. Trystaną nustebino, koks skausmingas yra vaikų atėjimas į pasaulį.

„Skaudėjo labiau, nei kada nors įsivaizdavau. Buvo baisu“, - sakė Trystanas.

Testosteroną, padarantį jį vyriškesniu, Trystanas pradėjo vartoti būdamas 20-ties, kai suprato nesijaučiantis moterimi ir norėjęs tiek išore, tiek vidumi tapti vyru. Jų dėka, vyrui užaugo barzda, dingo mėnesinės, tačiau kuriam laikui jis prastabdė jų vartojimą, kad galėtų susilaukti ir tinkamai išnešioti vaikelį.

2016-aisiais, 6 nėštumo savaitę, Trystanas, pirmojo neštumo metu, patyrė persileidimą ir, prieš nusprendžiant padidinti šeimą antrą kartą, planavo daryti metų pertrauką. Apsvarsčius testosterono vartojimo pasekmes, pora nusprendė nieko nelaukti ir po 6 mėnesių Trystanas sužinojo, kad jo pilvelyje užsimezgė nauja gyvybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pora mano, kad pasaulyje jie tokie ne vieninteliai. Aplink yra daug translyčių šeimų, susilaukiančių vaikų, tačiau apie tai nedrįstančių prabilti.

„Manau, kad translyčiai vyrai jau seniai gimdo vaikus, tačiau apie tai jie viešai nekalba. Sulaukėme labai daug padrąsinančių žinučių, tačiau neišvengėme ir negatyvių replikų“, - sakė Trystanas.

„Tikiuosi, jog žmonės pamatys ir supras, kad galima susilaukti sveikų vaikų, tačiau tam būtina gydytojo priežiūra“, - pridūrė Biffas.

Svarbu paminėti, kad Trystanui tapus vyru, jam nebuvo atlikta jokia lyties keitimo operacija, tad jis vis dar turi moteriškus lytinius organus, kurių dėka galėjo pastoti ir pagimdyti sūnų Leo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų