REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekenti rytų? Turėtum dar kartą pagalvoti, nes mokslininkai išsiaiškino, kad geriausias laikas mylėtis yra pakankamai anksti.

Nekenti rytų? Turėtum dar kartą pagalvoti, nes mokslininkai išsiaiškino, kad geriausias laikas mylėtis yra pakankamai anksti.

REKLAMA

Tyrimas parodė, kad geriausias paros metos mylėtis yra 7. 30 val. ryte – todėl, kad tuomet energijos kiekis po nakties miego yra didžiausias, kas reiškia, kad mes visi turime truputį daugiau ištvermės. Tokiu būdu endorfinų – laimės hormonų – lygis pakyla, seksas sumažina kraujo spaudimą ir streso lygį ir taip mus visai dienai nuteikia optimistiškiau, teigia mokslininkai.

„Forza Supplements“ firmos mokslininkai tyrė 1000 žmonių biologinius laikrodžius ir tada išsiaiškino, kokiu dienos metu geriausia daryti skirtingas veiklas, kad gautume iš gyvenimo „kaip įmanoma daugiau“.

Valgio metas

Jie nurodė, kad geriausias laikas pusryčiams yra 7.15 val., pietums – 12.15, vakarienei – 18 val., pridurdami, kad svarbu per visą dieną kalorijas paskirstyti tolygiai.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausias koncentrancijos lygis yra trys valandos po pabudimo – tuo metu galime daryti pačius sunkiausius darbus. Maždaug po valandos mūsų streso lygis pasidaro didžiausias – tuo metu geriausia yra pasidaryti pertraukėlę.

REKLAMA

Užkandžių valanda dažniausiai ateina apie 15. 30 val., kai darbe pasidarome lėtesni, ir apie 20. 15 val., kai atsipalaiduojame priešais TV.

Jeigu norime atsipalaiduodami išgerti alkoholio, tai geriausia padaryti 18. 10 val. – 4 val. prieš mums einant miegoti, kad kepenys spėtų atsigauti.

Sporto laikas

Tyrimas taip pat atskleidė, koks yra geriausias metas sportuoti. Maždaug pusė apklausoje dalyvavusių žmonių (54 proc.) nurodė, kad geriausiai kalorijas jie degina bėgiodami prieš pusryčius – apie 7 val. ryto.

Jėgos lygis pakyla per visą dieną ir 52 proc. gimnastikos fanų, kuriems patinka kilnoti svorius, atrado, kad efektyviausi jie yra po darbo, apie 18. 30 val.

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai sako, kad geriausias metas eiti miegoti yra 22.10 val. Taip mes duosime sau 20 min. užmigti ir 90 min. naudingiausio laiko miegui, kas yra prieš vidurnaktį.

Esminis tyrimo atradimas buvo tai, kad 56 proc. apklaustųjų jautė, kad jie negauna optimalaus 8 val. miego ir tai veikė jų efektyvumą dienos metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų