REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Siamo dvynės Masha ir Dasha Krivoshlyopova  (nuotr. YouTube)

Siamo dvynės Masha ir Dasha Krivoshlyopovos mirė 2003-aisiais, būdamos 53 metų. Jų gyvenimas tapo tikra istorija, tačiau kai kurios tyrėjų paviešintos dvynių gyvenimo peripetijos – išties labai šiurpios.

26

Siamo dvynės Masha ir Dasha Krivoshlyopovos mirė 2003-aisiais, būdamos 53 metų. Jų gyvenimas tapo tikra istorija, tačiau kai kurios tyrėjų paviešintos dvynių gyvenimo peripetijos – išties labai šiurpios.

REKLAMA

Paaiškėjo, kad Stalino gyvavimo laikais, su siamo dvynėmis buvo atlikti klaikūs medicininiai eksperimentai, kurie į viešumą iškilo tik palyginus neseniai. Žurnalistė Juliet Butler savo naujausioje knygoje paviešino tai, ką joms teko patirti „vardan mokslo“.

Nors, kaip pasakoja žurnalistė, dvynės buvo identiškos išvaizdos ir veido bruožų, jų asmenybės buvo absoliučiai skirtingos. Viena dvynė buvo švelni, miela ir gera, tuo tarpu kita – žurnalistės J. Butler žodžiais, „buvo tikra psichopatė“. Bent jau tokia pavirto po to, kai kelis metus praleido medicinos įstaigose.

Žurnalistė sako, kad pirmą kartą su dvynėmis susitiko 1988 metais. Moteris stengėsi tapti jų drauge: „Iš karto pastebėjau, kad Masha turėjo psichopatams būdingų savybių, ji buvo labai nerami, mėtė ir spardė dėžes“.

REKLAMA
REKLAMA

J. Butker knyga vadinasi „Kuo mažiau žinote, tuo ramiau galite miegoti“ (The Less You Know The Sounder You Sleep). Knyga parašyta apie tai, ką suprato ir matė žurnalistė stebėdama dvynių augimą ir vystymąsi.

REKLAMA

Mergaičių kraujotaka buvo viena, tačiau nervų sistemos – skirtingos, būtent todėl jos buvo tokios svarbios ir įdomios moksliniams tyrimams. Paaiškėjo, kad kai kurie eksperimentai buvo tiesiog nežmoniški.

1956 metais mergaitės buvo nuvežtos į tyrimų centrą.

Skirtingos nervų sistemos reiškia, kad jeigu viena dvynė suserga, kita priešingai – gali likti sveikut sveikutėlė. Tai mokslininkams ir buvo įdomiausia: kaip mergaičių kūnai reaguoja į infekcijas ir ligas. Todėl buvo stengiamasi dirbtinai užkrėsti dvynes skirtingais virusais, buvo stebima, kaip jų organizmai reaguoja į tokius bandymus.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikystę iki aštuonerių metų jos praleido uždarytos nuo žmonių tyrimų centre, o vėliau pradėjo lankyti privačią mokyklą Pietų Rusijoje. Šioje mokykloje mokėsi vaikai, turintys rimtų sveikatos sutrikimų.

„Jos man pačios papasakojo, kokie šiurpūs eksperimentai buvo atliekami iki tol, kol joms sukako šešeri metai. Tiesa, mergaičių pasakojimai skyrėsi. Masha pasakodavo vien baisius atitikimus, tuo tarpu Dasha teigė, kad gali papasakoti tik linksmus atsiminimus iš savo vaikystės“, - pripažino žurnalistė.

Taigi tyrėjai kankino mergaites tol, kol pasiekė savo tikslus. Mergaitėms teko patirti baisų alkį, kankinimus, mokslininkai, norėdami pamatyti, kaip mergaičių kūnas reaguodavo į skirtingus temperatūros pokyčius, jų kūno dalis degindavo, o kitos dvynės tuo metu šaldydavo ledukais. Paauglystėje viena mergaitė susirgo tymais, netrukus medikai jais apkrėtė ir seserį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai sukrečia faktas, kad tokius antžmogiškus eksperimentus palaimindavo jų tėvai.

Žurnalistė pasakoja, kad Dasha nepyko ant tėvų. „Ji tiesiog nesugebėjo pykti“, - sakė žurnalistė. Skaudus įvykis įvyko ir tuomet, kai Dasha įsimylėjo, tačiau Dasha neleido jai susitikinėti su berniuku. 

„Niekas negalėjo įsimylėti Dashos, ji priklausė Mashai“, - pasakojo žurnalistė. Masha, anot moters, niekada nenorėjo, kad Dasha patirtų meilę.

 

Daugelis daktarų teigė, kad seseris dvynes įmanoma atskirti, tačiau to nenorėjo Masha. Taigi visi sprendimai priklausė tik nuo Mashos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų