REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
Įteikė sužadėtinei savo nuogo nuotrauką ir sukėlė sujudimą: prisijungė tūkstančiai  (nuotr. asm. archyvo)

Australas, savo merginai gimimo dienos proga įteikęs kalendorių, kuriame jis pozuoja nuogas, kasdien sulaukia fotografijų, kuriose jo pavyzdžiu sekantys žmonės gamtoje pozuoja nuogais užpakaliais.

52

Australas, savo merginai gimimo dienos proga įteikęs kalendorių, kuriame jis pozuoja nuogas, kasdien sulaukia fotografijų, kuriose jo pavyzdžiu sekantys žmonės gamtoje pozuoja nuogais užpakaliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gamtoje su draugais laiką leidžiantis Brendanas Jonesas (27 m.) dažnai prieš objektyvą įsiamžina nuogas. Šios teigiamą požiūrį į kiekvieno žmogaus kūną skatinančios fotografijos sulaukė tūkstančių gerbėjų ir jo pėdomis sekančių imitatorių.

REKLAMA

Sidnėjuje gyvenantis ir sveikatos srityje dirbantis vaikinas kasdien sulaukia maždaug 20 nuotraukų, kuriose beveik neapsirėdę australai įsiamžinę įspūdinguose Australijos gamtos kampeliuose.

„Judėjimas „Get Naked Australia“ prasidėjo kaip pokštas mano sužadėtinei“, - pradėjo Brendanas. „Norėjau jai įteikti linksmą dovaną, tad sumąsčiau nuogas atsistoti ant kalno ir paprašyti, kad mane nufotografuotų draugai. Iš viso padarėme 12 nuotraukų, kurias sudėjau į kalendorių ir per 2015-ųjų Kalėdas įteikiau savo būsimai žmonai. Pora draugų pasiūlė keliomis nuotraukomis pasidalinti „Instagram“ tinkle.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent taip 2016-ųjų birželį ir gimė šis puslapis. Sukūrėme #nakedinnature ir jau po kelių savaičių sulaukėme atsiliepimų, kuriuose žmonės gyrė šią idėją ir prašė, kad būtų pasidalijama ir jų užfiksuotomis akimirkomis. Dabar kasdien sulaukiu apie 20 elektroninių laiškų su prašymais patalpinti ir kitų žmonių nuotraukas. Nesitikėjau, kad tai taip stipriai išpopuliarės. Viskas prasidėjo kaip nuotaikingas pokštas, tačiau tapo dideliu ir įtakingu projektu.“

Socialiniame tinkle „Instagram“ anketa „Get Naked Australia“ atsirado 2016-ųjų birželį. Pirmosios jame patalpintos fotografijos buvo paties idėjos autoriaus. Šiuo metu šis puslapis yra skirtas kitų australų geriausių ir drąsiausių darbų pavyzdžiams dalintis. Kasdien naujų nuotraukų laukia daugiau nei 200 tūkst. sekėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalyviai – labai įvairios asmenybės

Gausiai lankomoje anketoje galima išvysti įvairių formų ir dydžių keliautojų vaizdų. Šį savotišką iššūkį priima ir mokytojai, gydytojai, kurie išdrįsta pozuoti priešais įspūdingo grožio kalnus ir krioklius bei paplūdimius.

Brendanas taip pat atskleidė, kad šį judėjimą ne kartą gyrė asmenys, nepasitikintys savo išvaizda ir kritikuojantys save, teigdami, jog tai padėjo jiems peržengti komforto ribas.

„Nuogumas šiais laikais labai sureikšminamas. Daugelis jaučiasi suvaržyti ir gėdijasi savęs bei mano, jog jų nuogų matyti negali niekas. Jei tai padeda žmonėms, turintiems problemų su savęs priėmimu, padeda jiems patirti naujų dalykų, tai yra puikus sumanymas. Tai taip pat priverčia žmones išeiti iš namų ir keliauti po Australiją. Visuomenėje galioja nuostatai, kad mus nuogus gali matyti tik partneriai ir šeimos nariai, o televizijoje ir įvairiose medijose demonstruojami kūnai neatitinka tikrovės. Mes labai greitai susigėstame, tad ir savo kūnus slepiame po keliais drabužių sluoksniais. Jei šis puslapis padeda panaikinti vyraujančias stigmas apie tai, jog būti nuogiems yra blogai, tai yra labai gerai“, - sakė Brendanas.

REKLAMA

Vaikinas su draugais lankosi įvairiose nepakartojamo grožio Australijos gamtos kampeliuose ir, nusimetę visus drabužius, pozuoja nuotraukoms. Pasak puslapio įkūrėjo, dažniausiai šia veikla užsiima 18-35 metų amžiaus asmenys.

„Mes nesifotografuojame, jei aplink mus yra žmonių ir palaukiame, kol toje vietovėje liksime vieni. Tuo užsiimame ne dėl ekshibicionistinių priežasčių. Taip tik dar labiau susiliejame su gamta, be to, tai labai smagi veikla. Žmonės mano, kad nudistais gali būti tik vyresnio mažiaus vyrai, tačiau jaunesnės kartos atstovai taip pat norėjo tapti viso to dalimi“, - sakė Brendanas. „Mes norime dalintis įvairių amžių ir figūrų žmonių nuotraukomis, ne tik tų, kurių kūnai ištreniruoti sporto salėse.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų