REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturioliktus metus ENEOS 1006 km lenktynėse dalyvaujantis Valdemaras Zakarauskas, skaičiuoja jau 37 metų lenktyniavimo stažą. Dar 1980 metais pirmą kartą varžybose, kartu su žmona dalyvavęs pilotas kaip didžiausią postūmį besivaržant maratoninėse ar kitokio pobūdžio lenktynėse įvardina stiprią komandos narių dvasią bei palaikymą.

REKLAMA
REKLAMA

Pasakodamas apie savo lenktynių patirtį V. Zakarauskas, pirmiausiai, pažymėjo, jog profesionaliu lenktynininku savęs nelaiko, o tiesiog yra nepailstantis šios sporto šakos entuziastas. Šiai dienai pilotas yra sukaupęs gausią trofėjų lentyną, o pirmuosius važiavimus lenktynėse atliko kartu su savo žmona, kuri ir įkvėpė tolimesniems pasiekimams.

REKLAMA

„Kiek pamenu, visada svajodavau dalyvauti lenktynėse. Pirmieji važiavimai buvo raliuose ar hipodromo lenktynėse ant ledo, kuriose dalyvaudavome kartu su žmona“, - pasakojo šiuo metu „Autoverslas-Rolfo Ego Racing Team“ komandoje važiuojantis pilotas.

Pasak lenktynių veterano sėkmė priklauso nuo komandos, kiekvieno jos nario ir net menkiausia smulkmena gali lemti galutinį rezultatą. Jei automobilis pasiekia lenktynių finišą, didžiąja dalimi, tai – mechanikų, komandos nuopelnas. „Svarbiausia - atsakomybių paskirstymas, kurias kiekvienas komandos narys turi atlikti savarankiškai. Nors tikslas vienas – kiekvienas prie bendro rezultato prisideda įgyvendindami išskirtinai jiems deleguotas funkcijas, laikydamiesi plano.“ teigė V. Zakarauskas, kaip pavyzdį, pateikdamas, jog net jei lenktynėse atsakingas už langus žmogus negerai atliks šią užduotį, tai trasoje sukels didelių nesklandumų, bus prastas matomumas ir dėl tokios smulkmenos visos komandos darbas gali nueiti perniek.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie piloto vietą komandoje, V. Zakarauskas nedvejodamas įvardijo, jog tai - sugebėjimas trasoje tiksliai apskaičiuoti automobilio galimybes, jo resursus, nepasiduoti emocijoms, kurios čia liejasi per kraštus.

Pasak p. Valdemaro didžiausią postūmį savo galimybes trasoje išnaudoti maksimaliai verčia stipri komandos narių dvasia bei palaikymas, kurio šiais metais komandos pilotas sulaukė kaip niekada daug. Stebėti savo valdybos pirmininko pasirodymo lenktynėse susirinko didžioji dalis „Autoverslas“ logistikos grupės kolektyvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įmonių grupės generalinė direktorė Rūta Gvazdaitienė pasakojo, kad keista matyti visada romų V. Zakarauską tokiame amplua, greitai lekiantį trasoje. Pasak jos, gyvenime šis žmogus ne tik važinėja atsargiai ir smulkmeniškai besilaikydamas visų kelių eismo taisyklių, bet dar ir sudrausmina visus kitus, jei pamato jas pažeidžiant.

Kaip svarbiausias asmenines savybes siekiant pirmauti V. Zakarauskas įvardina užsispyrimą, atkaklumą, nuoseklų tikslo siekimą, patikimumą, laikantis savo įsipareigojimų bei kritinėse situacijose sugebėjimą įkvėpti komandą.

REKLAMA

„Kažkuriais metais dalyvaujant ENEOS 1006 km lenktynėse ir likus kelioms dešimtims ratų subyrėjo pavarų dėžė ir teliko vienintelis trečias bėgis. Su komandos nariais įvertinę, kad jos pakeitimas kainuotų per daug laiko, toliau lenktyniavome tik su viena likusia pavara. Tais metais savo kategorijoje laimėjome I vietą“, - įdomiausiu prisiminimu dalinasi V. Zakarauskas, kartu apgailestaudamas, jog šiais metais svarbiausiu metu subyrėjusios stabdžių kaladėlės sutrukdė išlaikyti pirmaujančią poziciją ir teko tenkintis II vieta savo kategorijoje.

REKLAMA

Pabaigai, lenktynių veteranas pasakojo, jog šis renginys jam yra geras būdas atsipalaiduoti, pabūti kitokioje nei įprasta aplinkoje ir svarbiausia - tai puiki proga iš šalies pažvelgti į savo kasdienybę.

„Lenktynės kaip ir verslas, jis turi gausybę panašumų. Galioja tie patys dėsniai, lemiantys kokius rezultatus gausime ties finišo tiesiąja. Šis hobis kartu yra ir mokytojas, kurio pamokas visada pritaikydavau ir savo kasdienybėje. O svarbiausia, tiek čia, tiek ten reikia sugebėti atsipalaiduoti, pasidžiaugti vyraujančia dvasia, kurią sukuria aplinkui esantys žmonės, kolektyvas“, - pasakojo „Autoverslas-Rolfo Ego Racing Team“ pilotas Valdemaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų