REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis atleido iš pareigų kyšininkavimu įtariamą Telšių apylinkės prokuratūros prokurorą Žilviną Gžimailą.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis atleido iš pareigų kyšininkavimu įtariamą Telšių apylinkės prokuratūros prokurorą Žilviną Gžimailą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Generalinė prokuratūrą, E.Pašilis sprendimą priėmė penktadienį, gavęs Ž.Gžimailai nepalankią tarnybinio patikrinimo išvadą.

REKLAMA

Tarnybinis patikrinimas generalinio prokuroro sprendimu dėl prokuroro Ž. Gžimailos galimai padaryto tarnybinio pažeidimo buvo pradėtas birželio 29 d. Tą pačią dieną Ž. Gžimaila buvo sulaikytas įtariant jį teisėjo papirkimu. Ž.Gžimaila buvo sulaikytas, jam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, jis buvo nušalintas nuo pareigų.

„Tarnybinio patikrinimo išvadoje ir surinktoje tarnybinio patikrinimo medžiagoje konstatuojama, kad prokuroras Ž. Gžimaila padarė prokuroro vardą žeminantį poelgį, sulaužė duotą priesaiką Lietuvos valstybei, pažeidė Lietuvos Respublikos prokuratūros įstatymą, Prokurorų etikos kodekse įtvirtintus pagrindinius prokurorų profesinės veiklos principus“, - nurodo prokuratūra.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, Mažeikiuose dirbantis prokuroras įtariamas davęs 1 tūkst. eurų kyšį Mažeikių rajono apylinkės teisėjui už tai, kad nagrinėdamas vieną administracinę bylą šis teisėjas priimtų palankų sprendimą Ž.Gžimailos pažįstamam privačiam asmeniui, pažeidusiam Kelių eismo taisykles. Šiame ikiteisminiame tyrime Mažeikių teisėjas Mindaugas Klemenis apklaustas kaip liudytojas, jis teisėsaugai ir pranešė apie jam darytą poveikį. Įtariama, kad Kauno apygardos teismo teisėjas Ramūnas Antanavičius taip pat galėjo daryti poveikį nagrinėjant šią bylą, jis apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas, tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų