REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno medikai kovoja dėl Raseinių ligoninės, pasak artimųjų, nugydyto senolio gyvybės. Garbaus amžiaus senoliui nustatytas erkinis encefalitas. Vyro šeima pasakoja, kad Raseinių gydytojai užuot laiku nustatę diagnozę ir tinkamai gydę, senolį apkaltino alkoholizmu. 

Kauno medikai kovoja dėl Raseinių ligoninės, pasak artimųjų, nugydyto senolio gyvybės. Garbaus amžiaus senoliui nustatytas erkinis encefalitas. Vyro šeima pasakoja, kad Raseinių gydytojai užuot laiku nustatę diagnozę ir tinkamai gydę, senolį apkaltino alkoholizmu. 

REKLAMA

Aštuoniasdešimt vienerių senolis prikaustytas prie lovos guli Kauno klinikinės ligoninės reanimacijoje. Jo būklė sunki, taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija, skausmai slopinami stipriais vaistais.

Kaip ne per seniausiai paaiškėjo, senolis serga erkiniu encefalitu, tad malšinant simptomus belieka laukti, kokios bus šios mirtinai pavojingos ligos pasekmės. Šalia tėvo nuolat budi sūnus, anūkė. Šeima negali patikėti, kad visuomet žvalų ir sveiką senelį palaužė erkės atneštas virusas. Čia senolis guli antrą dieną, o atvyko iš Raseinių ligoninės, kurioje bene keturias dienas kentusiam skausmus, ligoninės medikai niekuo nepadėjo. Esą jie ne tik laiku nenustatė ligos, bet ir, pasak senolio sūnaus, aiškino, kad vyrui sveikata sutriko dėl alkoholizmo. 

„Budinti gydytoja paklausė, kodėl nepasakiau, kad tėvas yra išgeriantis. Jų čia reakcija buvo, kad alkoholio abstinencija ar kas. Tėvas, kad išgert išgeria, bet ne kiekvieną dieną ir tikrai alkoholiku nebuvo“, - pasakoja sūnus Haroldas Korzonas.

REKLAMA
REKLAMA

Raseinių ligoninės medikai pasakoja savo versiją ir tikina, jog senolio alkoholizmu niekas neapkaltino, o tik tikrinosi informaciją apie gyvenimo būdą.

REKLAMA

„Gal ir namiškių klausinėjo, tiesiog tas klausimas gal įžeidžiai nuskambėjo. Kaltinti tikrai, medikai neturėtų kaltinti, neturėdami rodmenų, alkotesterio rodmenų čia jokių nėra, tai turbūt nesakė, kad jis girtas ar jam abstinecija, išvis apie tą gyvenimo būdą turi gydytojas išsinagrinėti“, - aiškinasi Raseinių ligoninės direktoriaus pavaduotoja Odeta Borkertienė.

Po keletos dienų, jau beveik kritinės būklės senoliui Raseinių ligoninės medikai pradėjo įtarti erkinį encefalitą, buvo ruošiamasi pacientą pervežti į Kauno ligoninę, tačiau ir čia, anot senolio sūnaus, rūpestis bene mirštančiu pacientu buvo menkas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vežimas buvo irgi gana įdomus. Jį primigdė, kad būtų ramesnis. Ir jau užsakė greitąją, jau mes perrengėm viską, pasiruošėm vežimui. Atėjo, pasakė, dabar yra svarbesnių ligonių, sunkesnių. Jūs laukite, jūs kaip ir ne tokie svarbūs“, - su siaubu pasakoja senolio sūnus.

Mirštantis senolis į Kauną buvo atvežtas leisgyvis. Kauniečiai medikai patvirtino, kad vyras serga sunkia erkinio encefalito forma. Pasirodo, laiku nediagnozavus ligos, smegenys smarkiai ištino, tad Kauno ligoninėje nedelsiant pradėta kova dėl senolio gyvybės.

Ar senolis atlaikys, neaišku. Erkinis encefalitas neišgydomas, tad nežinia, ir kokių ligos pasekmių sulauks garbaus amžiaus vyriškis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„ Erkinis encefalitas yra labai rimtas, su trinkačiu kvėpavimu, labai ryškūs smegenų pabrinkimai. Reikėjo skubiai taikyti intensyviosios terapijos priemones, ligonį prijungti prie dirbtino kvėpavimo aparato“, - sako dabar senolį gydantis Kauno klinikinės ligoninės reanimatologas Kazimieras Vieželis.

Visoje situacijoje Raseinių gydytojai kaip didžiausią bėdą įvardija atsainų paciento požiūrį į savo sveikatą. Telefonu kalbinta Raseinių ligoninės direktoriaus pavaduotoja teigia, kad pirmiausia senolis turėjo būti pasiskiepijes nuo šios mirtinai pavojingos ligos. Kauno klinikinėje ligoninėje šiuo metu pacientų, apsikrėtusių tiek erkiniu encefalitu, tiek Laimo liga, netrūksta, tačiau tokia sunkia encefalito forma šią vasarą susirgo antras žmogus.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų