REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit) atvyko trijų dienų vizitui į Vokietiją trečiadienį. Vietinė žiniasklaida vizitą apibūdino „puolimą žavesiu“, kai keblios „Brexit“ derybos prasidėjo iš tikrųjų.

Princas Williamas (Viljamas) ir jo žmona Kate (Keit) atvyko trijų dienų vizitui į Vokietiją trečiadienį. Vietinė žiniasklaida vizitą apibūdino „puolimą žavesiu“, kai keblios „Brexit“ derybos prasidėjo iš tikrųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Williamas, antrasis eilėje į Britanijos karališkąjį sostą, ir Kate kartu su savo mažamečiais vaikais George (Džordžu) ir Charlotte (Šarlot) į Berlyną atvyko iš Lenkijos, šviečiant skaisčiai saulei.

REKLAMA

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė pirmiausia atvyko į Kanclerės Angelos Merkel (Angelos Merkel) kanceliariją, didžiulį šiuolaikišką pastatą, kur kartu su A.Merkel, daugelio laikoma galingiausia vadove Europos Sąjungoje, per oficialius pietus vaišinosi menkės, tuno ir lašišos patiekalais.

Prieš uždarą susitikimą A.Merkel porai parodė iš kanceliarijos balkono matomą suvienyto miesto panoramą.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgai planuotas vizitas palankiai suderintas su derybų dėl Britanijos išstojimo iš ES pradžia, kol kas nevykstančių pakankamai sklandžiai, rašoma vokiškoje spaudoje.

Nacionalinis laikraštis „Sueddeutsche Zeitung“ jaunąją šeimą praminė „jos didenybės slaptasis ginklas“, o vizitą į Vokietiją „diplomatine misija“, kurią energingai remia Užsienio reikalų ministerija.

„Jie geriau negu bet kas kitas visoje saloje žino, kad į Jungtinę Karalystę žemyninėje Europos dalyje šiuo metu žvelgiama ne itin palankiai, – rašo laikraštis. – Ką tuomet reikia daryti tokioje situacijoje, kad parodytum savo kaimynams, jog Britanija stabili valstybė? Žinoma, atsiųsti karališkąją šeimą“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Internetinis naujienų tinklalapis „Spiegel Online“ vizitą pavadino „puolimu žavesiu“.

„Karališkoji šeima, matyt, atstovauja sveikam protui, kurio visiškai stinga dabartinei griežtai ir ideologinei Torių vyriausybei“, – rašo laikraščio apžvalgininkas Thomas Hutlinas (Tomas Huetlynas)

„Gelbėjimo misija“

Anot konservatyvaus dienraščio „Die Welt“, karališkasis vizitas į Vokietija yra „savotiška gelbėjimo misija“, praėjus metams po lemtingo „Brexit“ referendumo, apstulbinusio likusias 27 ES valstybes nares.

REKLAMA

„Williamas ir Kate kartu su savo vaikais į Vokietija atvyko praskaidrinti vyraujančias nuotaikas“, – rašo dienraštis.

Vizito į Lenkiją metu karališkoji pora susitiko su laisvės simboliu laikomu Nobelio taikos laureatu Lechu Walesa (Lechu Valensa) ir aplankė buvusią nacistinės Vokietijos koncentracijos stovyklą.

Lankydamiesi Berlyne Williamas ir Kate susitiko su žmonėmis prie Brandenburgo vartų, istorinio Vokietijos vienybės simbolio, bei apžiūrėjo Holokausto atminimo vietą sostinės širdyje.

Williamas ir Kate atskirai susitiko su 96 metų Leonu Henry Schwarzbaumu (Leonu Henriu Švarcbaumu), kuris beveik dvejus metus išgyveno nacių koncentracijos stovykloje Aušvice. Jie taip pat apsilankė atminimo vietoje esančiame muziejuje.

REKLAMA

„Tai labai jaudina“, – žurnalistams sakė Viljamas.

Pora vėliau aplankė, buvusiame komunistiniame, Marcano rytų regione esančią labdaringą organizaciją prižiūrinčią rizikos grupėje esančius jaunuolius, prieš susitikdami su prezidentu Franku-Walteriu Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu) jo miesto rūmuose.

Pora toliau važiuos į vakarų Vokietijoje esantį Heidelbergą, Kembridžo miestą partnerį, kur jie dalyvaus irklavimo regatoje.

Į Berlyną jie grįš vėlyvą ketvirtadienį ir dalyvaus šimtmečių senumo šokių salėje rengiamame pobūvyje kur susitiks su Berlyno menininkais. Kelionę po Europą jie užbaigs Hamburgo uostamiestyje penktadienį, įstabiojoje naujoje Elbės filharmonijos koncertų salėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų