REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirkėjai šią vasarą pastebi gerokai išaugusias pieno produktų kainas.

Pirkėjai šią vasarą pastebi gerokai išaugusias pieno produktų kainas.

REKLAMA

Prekybininkai tai sieja su visame pasaulyje brangstančiu pieno supirkimu, kuris neaplenkė ir anksčiau mažiausiai karvių augintojams mokėjusios Lietuvos. Tačiau kas pinga, neužkliūva niekam, tokių žemų daržovių kainų mūsų šalyje seniai bebuvo.

Miško gerybių išsiilgę tautiečiai derasi su prekiautojais turguje. Ir sau palankią kainą išsiprašyti sekasi sunkiai. Uogų norisi, tad už tokią stiklinaitę mėlynių tenka sumokėti bent kelis eurus. O štai litras jau visi šeši eurai. Vyresni pirkėjai prisimena, kad anksčiau toks kiekis kainavo šešis litus.

Prekybininkai prisitaiko prie rinkos

Prekybininkai sako, kad tiesiog prisitaiko prie rinkos ir įvedus eurą kainos automatiškai šoktelėjo.

REKLAMA
REKLAMA

O čia – tikra karalienė – šilauogė. Pati brangiausia uoga turguose. Dabar Lenkijoje rinktos uogos mūsuose kainuoja 10 eurų už litrą. Tiesa aukšta kaina laikosi jau ilgus metus. 2014-aisiais kaina siekė 40 litų, o pernai jų buvo galima rasti net ir už 14 eurų.

REKLAMA

Miško gražuolės voveraitės nuo pernai liepos pabrango euru. Dabar stiklainiukas geltonųjų gėrybių jau kainuoja keturis eurus. Per pastaruosius penkerius metus šie grybai brango mažiausiai du kartus, mat 2014 jos kainavo 7 litus, arba du eurus.

Šoktelėjo sviesto kainos

O net ir įsigijus voveraičių paruošti paprastą patiekalą su jomis, jums kainuos gerokai brangiau nei anksčiau, mat itin šoktelėjo sviesto kainos.

Per metus beveik 13 procentų. Vidutiniškai nuo šešių eurų 70 centų iki septynių eurų 56 euro centų. Išties brango visi pieno produktai. Litras dviejų su puse procento riebumo septyniais procentais, varškė net 13 procentų, tad už kilogramą suplosite beveik pusę euro daugiau nei praėjusiais metais.

Prekybininkai sako, kad kainas pakėlė pieno supirkėjai. Taigi klausiame pirkėjų ar pastebėjo šoktelėjusias kainas.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų