REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
32
Lindsey Costello (nuotr. facebook.com)

Tai primena akimirką, kai du geriausi draugai, susiglaudę galvomis, mobiliajame telefone žiūri vaizdo įrašus.

32

Tai primena akimirką, kai du geriausi draugai, susiglaudę galvomis, mobiliajame telefone žiūri vaizdo įrašus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši jautri fotografija daryta Kentukio, JAV zoologijos sode, o joje pavaizduota ten gyvenanti gorila ir jos aplankyti atėjusi Lindsey Costello.

REKLAMA

Pasak merginos, prieš jai atvykstant, prie gorilos narvo sustojusi senyvo amžiaus moteris darė lygiai tą patį, tad Lindsey buvo pasiūlyta užimti jos vietą.

„Mano naujas draugas ir aš mėgstame žiūrėti vaizdo įrašus apie mažas gorilas“, - po nuotrauka, paskelbta merginos „Instagram“ paskyroje, rašė Lindsey.

Jos nuostabai, kaip teigė mergina, zoologijos sodo gyventojas aiškiu rankos mostu parodydavo, kai norėdavo, kad Lindsey įjungtų kitą įrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Ironiška, tačiau žmonių priklausomybė mobiliesiems telefonams grasina gorilų išnykimui laukinėje gamtoje. Vis labiau įsitvirtina nelegali šių gyvūnų medžioklė, kai karinės grupuotės ir rūdakasiai ieško koltano, kurio sudėtyje esantis tantalas naudojamas elektronikos prietaisuose naudojamų kondensatorių gamybai. Didžioji dalis pasaulyje aptinkamo koltano yra Kongo Demokratinės Respublikos teritorijoje.

Laukinės gamtos sergėtojai mato, kaip ištisos gorilų šeimos šaunamaisiais ginklais yra žiauriai išžudomos brakonierių. Lygumų gorilos, gyvenančios Konge, neseniai atsidūrė Raudonajame kritiškai nykstančių gyvūnų rūšių sąraše, o iki jų išnykimo liko tik vienas neatsargus žingsnis. Be to, šios gorilos – vieni didžiausių primatų žemėje.

Prieš 20 metų, dar prieš prasidedant Kongo pilietiniam karui, vis dar tebevykstančiam ir pareikalavusiam daugiau nei 5,4 mln. gyvybių, buvo suskaičiuota 18000 šių gorilų. Dabar laukinėje gamtoje jų, manoma, yra likę tik apie 3800.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų