REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
Saulius Urbonavičius-Samas (nuotr. tv3.lt fotomontažas)

Ketvirtadienį grupės „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas pranešė, kad atsisako dalyvauti „Naisių vasaros“ festivalyje. Šiandien žinomas vyras nusprendė tęsti aktualią temą ir paviešino pozityvų įrašą.

57

Ketvirtadienį grupės „Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas pranešė, kad atsisako dalyvauti „Naisių vasaros“ festivalyje. Šiandien žinomas vyras nusprendė tęsti aktualią temą ir paviešino pozityvų įrašą.

REKLAMA

Savo socialiniame tinkle „Facebook“ Samas pasidalino optimizmu trykštančia žinute, išreiškiančia paramą su alkoholizmu kovojantiems žmonėms.

„Negaliu nepasidalinti geromis emocijomis, kurias vakar patyriau. Turėjau garbės vienas pats su akustine gitara koncertuoti Šventojoje vykstančiame Anonimių Alkoholikų suvažiavime. 2000 žmonių, kurie be jokių valdžių pagalbos apsisprendė keisti save. Pagarba ir didelis palaikymas jiems. Aš manau, kad pargriuvus pakilti ir atsistoti ant kojų yra daug sunkiau, nei visą gyvenimą tiesiog svirduliuoti.

Vietoj 45 minučių gavosi dvi valandos. Buvo gera kalbėtis ir groti tokiems nuoširdiems, šiltiems žmonėms, kuriems jau nebėra prieš ką vaidinti ir meluoti. Jie jau prisipažino ir drąsiai keliasi iš dugno. RESPEKTC.

REKLAMA
REKLAMA

P.S. Visame tame Naisių fone jaučiu, kad padariau gerą darbą ir be jokios sušiktos politikos, ir juo labiau be jų purvinų pinigų.

Aš giliai įsitikinęs, kad jokia valdžia, o tik mes patys įveiksime bet kokį baubą, jei būsim vedini gerumo ir savitarpio pagarbos“, - teigė grupės „Bix“ lyderis.

REKLAMA

Nedalyvavimą „Naisių vasaros“ festivalyje išprovokavo skambutis

Apsisprendimą nedalyvauti muzikos festivalyje nulėmė organizatorių skambutis su keista užuomina.

Niekam ne paslaptis, kad „Naisių vasaros“ festivalio įkūrėjas ir globėjas yra Seimo narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis. Minėtas festivalis žinomas kaip blaivumo pavyzdys.

Liepos 8-ąją vyksiančio festivalio programoje buvo numatytas ir Lietuvoje gerai žinomos roko grupės „Bix“ pasirodymas. Ir nors dėl dalyvavimo buvo susitarta jau seniai, likus daugiau nei savaitei, grupė paskelbė apie nedalyvavimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Dėl dalyvavimo festivalyje mes buvome sutarę seniai, derinome sutartis. Tai buvo labai seniai – dar prieš „Laisvė rokenrolui“, gal net prieš rinkimus. Žodžiu, labai senai. Laikiausi žodžio, sakiau, kad grosime, nepaisant to, kad buvo ir nelabai malonių komentarų, kad mes čia tokie ir anokie.

Bet aš maniau, kad mes, kaip solidi grupė, jeigu duodame žodį, turime groti, nes mes visų pirma grojame žmonėms, o ne kažkam. Kai sudalyvavome „Laisvė rokenrolui“ renginyje jau tada maniau, kad mus šiaip pašalins, bet nepašalino. Bet dieną prieš sulaukiau skambučio iš organizatorių, kurie man taip nedviprasmiškai užsiminė, kad reikėtų patylėti ant scenos, nesireikšti.

Man tai buvo taškas ir tai nėra suderinama. Taip, festivalis turi teisę sakyti, kas tinka, kas netinka, bet tada ir yra mūsų teisė atsisakyti. Aš esu laisvas žmogus, „Bix“ groja 30-imt metų, o nesigąsdinome ir sovietų laikais“, - tik tv3.lt situaciją komentavo grupės vokalistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų