REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Jėgos aitvarai Mantą Žemgulį neša per visą pasaulį (TV3 koliažas) (nuotr. asm. archyvo)

Jėgos aitvarų sportas – vis daugiau populiarumo ir dėmesio Lietuvoje sulaukianti sporto šaka. Ne vienas žinomas mūsų šalies politikas šį sportą nurodą kaip pagrindinį hobį. Visgi, kol vieni jį laiko tik aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdu, kiti – keliauja po pasaulį mokydami tuo užsiimti kitus. Taip savo hobį paversdami ne tik gyvenimo būdu, bet ir pragyvenimo šaltiniu.

9

Jėgos aitvarų sportas – vis daugiau populiarumo ir dėmesio Lietuvoje sulaukianti sporto šaka. Ne vienas žinomas mūsų šalies politikas šį sportą nurodą kaip pagrindinį hobį. Visgi, kol vieni jį laiko tik aktyvaus laisvalaikio praleidimo būdu, kiti – keliauja po pasaulį mokydami tuo užsiimti kitus. Taip savo hobį paversdami ne tik gyvenimo būdu, bet ir pragyvenimo šaltiniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ši istorija apie vaikiną iš uostamiesčio, Lietuvos pakrantę iškeitusį į Ispaniją.

Jo namai – pasaulis

Kaip pats Mantas Žemgulis sako, jėgos aitvarų sportu susidomėjo prieš dešimtmetį. Supratęs, kad Lietuvoje šiam pomėgiui ir sportui „per ankšta“, išvyko ieškoti geresnių sąlygų ir savo herojų. O atradęs jėgos aitvarų entuziastų meką – Ispaniją, ten įkūrė savo mokyklą ir viešbutį.

REKLAMA

„Pradėjau plaukioti Lietuvoje ir kadangi sezonas čia labai trumpas, atsirado noras pratęsti ji svetur. Pirmosios kelionės buvo į Egiptą, Graikiją ir Vietnamą, kur pradėjau mokyti žmones šio nuostabaus sporto, sužavėjusio ne tik mane, bet ir didžiąją dalį pasaulio. Net Amerikos prezidentas Barakas Obama išbandė jėgos aitvarų sportą.

Anaiptol, herojų turiu, didžioji dalis – profesionalūs sportininkai, pasaulio čempionai ir prizininkai. Tik matydamas jų atliekamus sudėtingus triukus, norėjau priartėti iki jų lygio. Išvykus gyventi į Ispaniją, visi herojai tapo draugais, nes didelė koncentracija sportininkų renkasi būtent pietinėje Ispanijos pakrantėje esančiame mažame žvejų kaimelyje, virtusiame pasaulio jėgos aitvarų meka“, - pasakojo Mantas.

REKLAMA
REKLAMA

Regis, tai įrodymas, kad sekant paskui savo svajonę, vieną dieną tikrai galima sugauti sėkmės paukštę.

Verslas ir gyvenimas Ispanijoje

Jaunas vyras ne tik įkūrė jėgos aitvarų mokyklą ir kavinę Ispanijoje, bet ir toliau tęsė studijas Klaipėdos valstybinėje kolegijoje (KVK) bei aktyviai sportavo. Tačiau tai Manto nesustabdo nuo naujų iššūkių.

„Visa tai suderinti, sekėsi ganėtinai neblogai. Tiesa dažnai teko paskraidyti, tačiau džiaugiuosi galimybe suderinti hobį, sportą, darbą ir studijas. Visgi, didžiąją laiko dalį praleidžiu sportuodamas, neseniai atradau vandenlenčių sportą, kuris labai panašus į jėgos aitvarus ir pastaruoju metu užsiimu tolygiai abiem sporto šakomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieškodamas idealių sąlygų tinkančių treniruotėms, dažnai keliauju ir organizuoju treniruočių stovyklas visame pasaulyje. Be to, teikiu apgyvendinimo paslaugas Ispanijoje ir Meksikoje, kur praleidžiu nemažai laiko.

Nors Ispanijoje įkūriau jėgos aitvarų mokyklą ir kavinę, tačiau dėl laiko stokos ir atsidavimo kitiems projektams, susijusiems su sportu, nebelieka laiko verslo priežiūrai ir jau keletą metų koncentruojuosi minėtą į apgyvendinimo sektorių“, - pasakojo jaunas vyras.

Pats Mantas tvirtai teigia, kad gyvenime svarbu elgtis taip, jog pats jaustumeisi gerai. Bei žinotum, kad padarei viską, kas tavo jurisdikcijoje, kad būtent taip ir jaustumeisi, kaip norėjai.

REKLAMA

Studijas rinkosi žinodamas, ko nori

Istorijos herojus tikina, kad studijas KVK pasirinko dėl patrauklios studijų programos ir gerų rekomendacijų. Be to, prieš stodamas, jau turėjo patirties panašioje veikloje, todėl nutarė praplėsti savo žinias KVK siūlomoje studijų programoje.

„Esu labai patenkintas studijų kokybe ir katedros skyriaus darbuotojais. Visada galėjau kreiptis konsultacijai ir rasti lankstų sprendimą studijų klausimais. Kadangi didžiąją laiko dali praleisdavau Ispanijoje, man buvo labai svarbu palaikyti ryši nuotoliniu būdu ir tai puikiai pavyko“, - neslepia Mantas.

REKLAMA

Jis teigia, kad būtent dėl studijų sklandumo ir pasitenkinimo jomis, dar kartą rinktųsi studijas būtent čia. O štai daugumai jaunų žmonių ir ypač švietimo sistemai, jis negaili kritikos.

„Jaunimas, manau, dažnai nesupranta net studijų prasmės, o neretai ir skirtumų tarp aukštųjų mokyklų. Mano manymu, paaugliai baigę gimnazijas neretai nežino net kokioje studijų programoje jie norėtų įgauti žinių ir kokioje sferoje realizuoti save.

Bėda, manau, yra centralizuotoje mokymo sistemoje, kur vaikai neturi galimybės atrasti savęs, o visi mokomi kaip vienas individas. Trūksta individualumo ir jauno žmogaus savęs atradimo programų. O juk gyvenime nieko nebūna „lengvo“ ir neturėtų būti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, viskas ką galime pasiekti – tai turi būti užtarnauta darbu, pastangomis, ryžtu ir t.t. Galima turbūt pritaikyti posakį: „kaip pasiklosi – taip ir išmiegosi“, - įsitikinęs Mantas.

Jis pabrėžia, kad pačiam svarbu kontroliuoti savo gyvenimą, pagal savas gaires, kad galėtų daryti tai, kas jam teikia džiaugsmo bei atskleidžia jo asmenybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų