REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Karalystės parlamentas šeštadienį po kibernetinės atakos blokavo išorinį priėjimą prie elektroninio pašto dėžučių.

Jungtinės Karalystės parlamentas šeštadienį po kibernetinės atakos blokavo išorinį priėjimą prie elektroninio pašto dėžučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Parlamento vadovai deputatams išsiuntinėtame elektroniniame laiške, kurio tekstą paskelbė laikraštis „The Daily Telegraph“, ataką pavadino „ilgalaike ir ryžtinga“.

REKLAMA

„Anksčiau šį rytą aptikome neįprastą veiklą ir bandymo įvykdyti kibernetinę ataką prieš mūsų kompiuterių tinklą įrodymų“, – sakoma laiške.

„Atidesnis mūsų komandos tyrimas patvirtino, kad programišiai vykdė ilgalaikę ir ryžtingą ataką prieš visas parlamento vartotojų paskyras. Glaudžiai bendradarbiavome su Nacionaliniu kibernetinio saugumo centru, kad nustatytume atakos metodą, ir padarėme pakeitimų, kad užkirstume kelią atakuotojams“, – sakoma laiške.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Bendruomenių Rūmų atstovės, pareigūnai ėmėsi „būtinų veiksm mūsų sistemoms apsaugoti“.

„Parlamentas blokavo nuotolinį priėjimą, kad apsaugotų tinklą“, – sakė ji.

Grėsmė buvo iškilusi po britų žiniasklaidos, taip pat ir laikraščio „The Times“, pranešimų, kad programišiai internete pardavinėja parlamentarų slaptažodžius.

Nacionalinė kovos su nusikalstamumu agentūra pranešė žinanti „apie parlamentą paveikusį galimą kibernetinį incidentą“.

Tarptautinės prekybos ministras Liamas Foxas televizijai ITV sakė, jog tai yra „perspėjimas visiems, kad mums reikia didesnio saugumo ir geresnių slaptažodžių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Transliuotojui BBC L.Foxas sakė: „Žinome, kad mūsų valstybinės tarnybos atakuojamos, tad visai nenuostabu, kad bandyta įsilaužti į parlamento elektroninio pašto (dėžutes).“

Pasaulinė išpirkos reikalaujančio viruso (angl. ransomware) „WannaCry“ ataka praėjusį mėnesį paveikė šimtus tūkstančių kompiuterių, tarp jų ir kompiuterius kai kuriose Britanijos ligoninėse, kurias teko uždaryti, perkeliant skubius atvejus ir atidedant operacijas.

„WannaCry“ blokuodavo priėjimą prie vartotojų failų ir monitoriuje parodydavo užrašą, kuriuo už failų iššifravimą būdavo reikalaujama 300 dolerių (275 eurų) išpirkos virtualia valiuta „Bitcoin“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų