REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jungtinės Tautos trečiadienį pranešė paskyrusios Rusijos diplomatą Vladimirą Voronkovą savo pirmuoju kovos su terorizmu vadovu.

 Jungtinės Tautos trečiadienį pranešė paskyrusios Rusijos diplomatą Vladimirą Voronkovą savo pirmuoju kovos su terorizmu vadovu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis naujas įtakingas postas buvo įsteigtas JT generalinio sekretoriaus Antonio Guterreso (Antoniju Guterišo) iniciatyva, siekiant sustiprinti kovos su terorizmu pastangas, už kurias iki šiol buvo atsakinga virtinė skirtingų JT agentūrų ir departamentų.

REKLAMA

„Tikrai manau, kad kyla problemų koordinuoti 38 JT institucijas, sprendžiančias kovos su terorizmu klausimus, todėl itin aktualu turėti specialią instituciją ir atsakingą asmenį“, – sakė A.Guterresas per spaudos konferenciją antradienį.

V.Voronkovas yra Rusijos atstovas JT tarptautinėse organizacijose Vienoje. Šias pareigas jis eina nuo 2011-ųjų. Rusų diplomatas taip pat priklauso JT Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) Valdytojų tarybai.

REKLAMA
REKLAMA

V.Voronkovo paskyrimas į naujas svarbias pareigas padidins Rusijos autoritetą tarptautinėje kovos su terorizmu arenoje ir Jungtinėse Tautose, kur rusų diplomatas oficialiai bus generalinio sekretoriaus pavaduotojas.

V.Voronkovas „užtikrins strateginį vadovavimą JT kovos su terorizmu pastangoms, dalyvaus sprendimų priėmimo procese Jungtinėse Tautose ir užtikrins, kad Jungtinių Tautų darbe atsispindės bendrieji terorizmo šaltiniai ir jo poveikis“, – sakė JT atstovas spaudai Farhanas Haqas (Farchanas Hakas), paskelbdamas apie V.Voronkovo paskyrimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1953-iaisiais gimęs V.Voronkovas 2005–2008 metais dirbo Rusijos ambasadoriaus Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijoje (ESBO) pavaduotoju.

Jis taip pat dirbo Rusijos ambasadoje Lenkijoje ir vadovavo Rusijos užsienio reikalų ministerijos Europos bendradarbiavimo departamentui. Savo karjerą Rusijos URM V.Voronkovas pradėjo 1989 metais.

Maskvos valstybinį universitetą baigęs diplomatas laisvai kalba anglų ir lenkų kalbomis.

JT Generalinė Asamblėja praėjusią savaitę pritarė tam, kad būtų įsteigtas naujas JT kovos su terorizmu biuras.

REKLAMA

„Generalinis sekretorius kovą su terorizmu ir smurtinio ekstremizmo prevenciją laiko vienais svarbiausių JT prioritetų siekiant pažaboti augančias grėsmes tarptautinei taikai ir saugumui“, – sakė JT atstovas spaudai Stephane'as Dujarricius (Stefanas Dudžaričius) po Generalinės Asamblėjos sprendimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų