REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Čempionų lygos burtų traukimas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

„Tikėjausi ne to“, – pirmadienį ištraukus UEFA Čempionų lygos atrankos turnyro burtus, neslėpė Vilniaus „Žalgirio“ saugas Mantas Kuklys. Kiti spaudos konferencijoje dalyvavę žalgiriečiai kalbėjo drąsiau.

19

„Tikėjausi ne to“, – pirmadienį ištraukus UEFA Čempionų lygos atrankos turnyro burtus, neslėpė Vilniaus „Žalgirio“ saugas Mantas Kuklys. Kiti spaudos konferencijoje dalyvavę žalgiriečiai kalbėjo drąsiau.

REKLAMA

Varžovai burtais džiaugiasi?

„Žalgiriui“ burtai lėmė šešerius pastaruosius metus Bulgarijos čempionatą laimėjusio Razgrado „Ludogorec“ barjerą.

„Tikėjausi ne to, bet mums su burtais niekada nesisekė, – apmaudo neslėpė M. Kuklys. – Norėjosi sąlyginai silpnesnio varžovo – Agdamo „Qarabag“ arba Belgrado „Partizan“. Tačiau, tikiuosi, pasiruošime šitoms rungtynėms ir išpildysime savo svajonę – pateksime į kitą etapą.“

Paklaustas, kaip mano, kokios varžovo mintys, sužinojus, kad teks žaisti su „Žalgiriu“, futbolininkas nedaugžodžiavo: „Galbūt „Ludogorec“ džiaugiasi.“

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios rungtynės vyks liepos 11-ąją arba 12-ąją dienomis Vilniuje. Atsakomosios – 18-ąją arba 19-ąją Bulgarijoje.

REKLAMA

„Mums pirmasis mačas namie parankesnis. Kai toks scenarijus, turbūt tik pernai nepatekome į kitą etapą, paskutinėmis sekundėmis pralaimėję „Astana“. Tai buvo vienintelės tokios rungtynės mano 20-ies metų karjeroje. Tačiau toks mačas psichologiškai sustiprina“, – mano M. Kuklys.

Žalgirietis viliasi, kad UEFA Čempionų lygos atrankoje komandai padės žiemą atvykęs skambus naujokas – ilgametis Prancūzijos aukščiausiojo diviziono žaidėjas Mahamane’as Traore. Jis ilgą laiką dėl traumų nerungtyniavo, o pirmąjį A lygos mačą sužaidė praėjusią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvieną treniruotę matau, kad jis – tikrai aukšto lygio žaidėjas. Labai gerai jaučiuosi aikštės viduryje rungtyniaudamas tiek su juo, tiek su Slavko Blagojevičiumi. Su juo vienas kitą pradėjome suprasti pirmąją savaitę, – tikina M. Kuklys. – Apskritai esame tokia komanda, kuri stengiasi naujokams padėti – kad jie kuo greičiau prie mūsų priprastų, adaptuotųsi.“

Šiuo metu „Žalgirio“ peržiūroje dalyvauja vidurio gynėjas iš Čilės. Jis gali pakeisti į Kazachstaną išvykusį Georgą Freidgeimą. Šiandien atvyksta ir europietis atakuojantis saugas.

Ruošis Lietuvoje

„Kaip matote, niekas neapalpo, nieko nereikia gaivinti, – ištraukus burtus, juokavo vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas. – Varžovų pasirinkti negalime, tad žaisime su tuo, ką gavome. Ginklų niekas nesudeda. Nuo pat šiandien pradėsime ruoštis rungtynėms.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sezono viduryje „Žalgiris“ kurį laiką buksavo. Vilniečiai pastarąjį mėnesį buvo be pergalių, netikėtai sužaidę lygiosiomis ar patyrę pralaimėjimus. Viskas pasikeitė trečiadienį, kai sostinėje 3:0 nukautas Klaipėdos „Atlantas“.

„Nėra komandos, kuri sezono metu nepatektų į duobę. Be to, ekipos, žaidžiančios prieš „Žalgirį“, yra dvigubai ar trigubai motyvuotos, į aikštę eina kaip į paskutinius gyvenimo mūšius. Yra sakoma, kad futbole duobių ir pralaimėjimų nebūna. Yra pamokos, kurias reikia išmokti. Sutinku su tuo“, – kalbėjo V. Dambrauskas.

Pasak „Žalgirio“ direktorės Vilmos Venslovaitienės, burtai nei nuvylė, nei nustebino: „Turime visus šansus. Mūsų komanda brandi, galime pasigirti ne vienų metų Čempionų lygos patirtimi.“

REKLAMA

V. Venslovaitienė patvirtino, kad į klubą kreipėsi Andrija Kaludjerovičius. Praėjusių metų komandos puolimo lyderis po sezono išvyko į Tailandą, bet ten nėra laimingas ir norėtų grįžti į Vilnių. Vis dėlto, jam durys užvertos – serbo vietą užėmė lietuvis Darvydas Šernas.

Pernai „Žalgiris“ kovai su „Astana“ ruošėsi Slovėnijoje. Šiemet nuspręsta surengti uždarą stovyklą Lietuvoje. Čia birželio 27-ąją bus sužaistos klubo 70-mečio šventei skirtos draugiškos rungtynės su Švedijos Geteborgo IFK.

Futbolo svetainė soccerway.com į žalgiriečių tvarkaraštį įtraukusi ir kontrolinę dvikovą su Klužo CF (Rumunija). Ji įrašyta liepos 6-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų