REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Marius Kunigiškis

Po karšto savaitgalio orai ims keistis. Nuo antradienio Lietuvoje viešės ciklonas, kuris atneš mums lietaus, o gal net ir škvalą bei perkūniją. Temperatūra savaitei besitęsiant taip pat keisis – bus vėsiau ir gaiviau.

28

Po karšto savaitgalio orai ims keistis. Nuo antradienio Lietuvoje viešės ciklonas, kuris atneš mums lietaus, o gal net ir škvalą bei perkūniją. Temperatūra savaitei besitęsiant taip pat keisis – bus vėsiau ir gaiviau.

REKLAMA

Rytojaus rytą vakariniame šalies pakraštyje numatomas lietus su perkūnija. Dienos metu tokie trumpi lietūs su perkūnija numatomi jau daug kur. Dieną vietomis numatomas škvalas – 15–18 m/s. Temperatūra artimiausią naktį 11–16, dieną 20–25, pajūryje 17–19 laipsnių.

„Savaitės vidury anticiklonas vėl išleis kvapą – kaip prieš savaitę pūstas vaikiškas balionėlis ir leis sustiprėti eiliniam ciklonui. Kuris ir vėl atvers kelią Lietuvos link keliauti šalto oro srovei. Su lietumi, žinoma. Ir yra aišku, kad tas srautas taip lengvai nepasibaigs. Dėl to galima spėti, kad iki savaitgalio temperatūra pakils kelias laipsniais ir per pačias Jonines bus +17 - +18 laipsnių, bet bus ir lietaus“,– kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Trečiadienis ir ketvirtadienis bus lietingi

Trečiadienio naktį vyraus debesuoti orai, tačiau nelis. Naktį bus +8 - +9 laipsnių šiluma, pajūryje iki +12 laipsnių. Dieną palis beveik visur, išskyrus pajūrį, bus apsiniaukę. Šiluma užtikrintai trauksis, šils iki +17 - +18 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio naktį vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, palis tik vidurio Lietuvoje. Atvės iki +8 - +9 laipsnių.

Diena bus panaši į trečiadienio, nes daug kur pliaups lietus, vietomis stiprus. Išimtis teks pajūriui – ten lietaus neturėtų būti, silpnesnis jis bus ir šiaurinėje Lietuvos dalyje. Dieną šils iki +18 - +19 laipsnių.

REKLAMA

Penktadienį toliau lis

Penktadienio naktį vyraus debesuoti orai, palis nebent pajūryje. Naktį vyraus +9 - +10 laipsnių temperatūra, pajūryje iki +12 laipsnių. Dieną lis visur. Bus +15 - +16 laipsnių šiluma, pajūryje +14 laipsnių.

Joninių savaitgalis

Savaitgalį orai turėtų būti keliais laipsniais šiltesni, dažniau pasirodys saulė, tačiau numatoma ir lietus su perkūnija. Šils iki +17 -20 laipsnių.

Vandens telkinių temperatūra

Vandens telkiniai šyla vis greičiau. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 15–18 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +17 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +15 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 18 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +17 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +16 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +18 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +17 laipsnių, Kuršių mariose +17 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų