REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Kova su narkotikų platintojais Alytaus apskrityje (nuotr. Policijos)

Varėnoje policija sulaikė, įtariama, narkotikų turėjusius romus iš Vilniaus.

5

Varėnoje policija sulaikė, įtariama, narkotikų turėjusius romus iš Vilniaus.

REKLAMA

Vėlų ketvirtadienio vakarą apie 22 val. 45 min. M.K.Čiurlionio gatvėje buvo sulaikytas 40-metis vyras. Pastebėjęs policijos pareigūnus, jis išmetė du permatomus plastikinius maišelius, kuriuose, įtariama, buvo augalinės kilmes narkotinės medžiagos.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamasis ir jį atvežęs 27 metų asmuo, gyvenantys Vilniuje, sulaikyti ir uždaryti į areštinę, pranešė policija.

REKLAMA

Įtariama, kad romai į Varėną atvežė augalinės kilmės narkotinės medžiagos – kanapių. Vyrams pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, už tai gresia laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų.

Gegužės 3 dieną Varėnoje, romų tautybės 38-erių ir 58 metų moterų namuose, policijos pareigūnai aptiko narkotinės medžiagos, įtariama, heroino. Pareigūnai motinos ir dukters namuose atliko kratas, neatmetama versija, kad moteris prekiavo narkotikais. Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis Varėnos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamosioms gresia laisvės atėmimo bausmė iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA

Prekyba kvaišalais įtariamas ir Alytuje gyvenantis 42-ejų metų romas. Balandžio mėnesio pabaigoje, šio vyro namuose, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo skyriaus pareigūnai rado platinti paruoštus 56 lankstinukus su, įtariama, heroinu. Taip pat supakuoti dar nespėtus paketus, su įtariama, heroinu, bei kanapėmis.

Kaip skelbia policija, vyriškis būtent už tokį nusikaltimą yra teistas ir atlikęs laisvės atėmimo bausmę. Žinoma visa romo šeima, praėjusiais metais už disponavimą narkotinėmis medžiagomis teismas nuteisė ir jo gyvenimo moterį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyrui pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Balandžio 27 dieną paskirta kardomoji priemonė – suėmimas 2 mėnesiams.

Balandžio 12 dieną pareigūnai kratą atliko Druskininkuose gyvenančio 31-erių metų vyro bute. Pas įtariamąjį buvo rasta ir paimta įtartinų medžiagų: apie 100 gramų augalinės kilmės medžiagos, turinčios būdingų kanapėms požymių, apie 20 gramų hašišo bei panašus kiekis neaiškios kilmės ir sudėties miltelių.

Tikslų rastų medžiagų kiekį ir sudėtį nustatys ekspertai, tačiau Alytaus policijos pareigūnai neabejoja, kad tai narkotinės ar psichotropinės medžiagos.

REKLAMA

Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai įtaria, kad degtukų dėžutėse, nedideliais kiekiais, buvo supakuota „žolė“. Druskininkietis p anašia nusikalstama veikla užsiima jau senokai – prieš 5 metus Druskininkų teismo buvo nuteistas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei dokumentų klastojimą.

Dar anksčiau jam buvo pritaikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas. Įtariamasis apklaustas, jam pareikšti įtarimai, paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

REKLAMA

Po aštuonių mėnesių pertraukos, balandžio 13 dieną, pareigūnai apsilankė 28-erių metų romų tautybės moters namuose. Į pagalbą pasitelkus kinologą su tarnybiniu šunimi Koksu rasta daugiau kaip 68 folijos paketėliai, įtariama, heroino.

Pasak policijos, rastas narkotinių medžiagų kiekis ir supakavimo būdas leidžia daryti išvadas, kad šios medžiagos buvo skirtos pardavimui, todėl alytiškei pareikšti įtarimai dėl narkotikų platinimo. Šiai jaunai romų tautybės moteriai tai jau ne pirmas kartas, kai įkliūna policijos pareigūnams dėl neteisėto disponavimo narkotikais ir jų platinimo. 2016 m. rugpjūčio mėnesį ji buvo sulaikyta už tai, kad Alytuje, savo namuose platino heroiną. Tąkart trijų mažamečių vaikų motina neslėpė, kad narkotikais prekiauja, norėdama uždirbti pragyvenimui. Už šią nusikalstamą veiką 2017 m. sausio mėnesį Alytaus rajono apylinkės teismo moteris nuteista 1 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant pusantrų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siekiant užkirsti kelią neteisėtam disponavimui narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis Alytaus apskrities pareigūnai nuolat vykdo prevencines priemones.

Priemonės yra vykdomos įvairiu laiku, tikrinamos asmenų susibūrimo vietos, didžiųjų prekybos centrų prieigos, parkai, darželių teritorijose, apleisti pastatai, taip pat tikrinami asmenys, jų automobiliai, kurie daro pažeidimus, susijusius su minėta neteisėta veikla.

Asmenims yra taikomas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas – prevencinio poveikio priemonės, teismo įpareigojimai ir dar daug kitų priemonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų